• nova poleci Autor: ~groszek [77.252.99.*]
    niżej ...będzie po 10gr....własnie wyszły na jaw nowe przekrety zarządu....skupu napeno nie bedzie!!!!!!
  • Re: nova poleci Autor: ~lapi [204.45.133.*]
    a co to za przekręty?
  • Re: nova poleci Autor: ~ryszard [87.116.246.*]
    Niech się przekręcają , ale ja kupuję mam już 400k i po mikołaju liczę na super wzrosty .
  • Re: nova poleci Autor: ~Co. [89.76.123.*]
    Wiecej takich jak Ty a groszoroby zostaną bez akcji.Broniłem Wam kursu na 023 024 wiecej nie zamierzam.W 2017 opchnę to dziesięć razy drożej, możliwe że część troszkę szybciej jak rozpoczną skup lub wejdą na podstawowy.
  • Re: nova poleci Autor: ~xxx [46.112.18.*]
    Jak bedzie po 10 groszy to kupię firmę w całości, to raptem 1,5 mln , a co do wyceny to trzeba patrzeć jak rozwijają się spółki zależne i głównie będzie wpływało na wycenę Novy na rynku w dłuższym okresie, jak na razie jest promocja.
  • Re: nova poleci Autor: ~pirog [83.238.157.*]
    Jak łatwo zanizyc kursik spółek zaleznych ciekawe czy tak samo pójdzie w odwrotnym kierunku Wystarczy smieszna kasa i zaniżanie spółki o ładna kwote Komus tu na reke a może nawet zarządzającym bo siedzą cicho.
  • Re: nova poleci Autor: ~Dan [84.10.101.*]
    Tak to jest, jak ma sie wirtualna kase, spolka smiec totalny i tyle - kierunek juz obrala na 10 gr, to kwestia czasu zadnego skupu nie bedzie, bo za moment zabraknie kasy na wyplaty dla prezesow.
  • Re: nova poleci Autor: ~Aleksander [178.42.95.*]
    Panowie, tu żaden z Prezesów kasy nie bierze. W każdym raporcie było "koszty zarządu 0 zł" wszyscy pracują charytatywnie - dlatego sprzedają to co mają ukryte w spółkach jako ff. To że wszystkie te spółki to wydmuszki już ustaliliśmy, że inwestorzy to ściema też więc skąd ff - ano mają prezesy na wypłaty. Potem w zależności od tego ile który potrzebuje na waciki tyle sprzedaje PKC. Śmiecie, i oszuści nic więcej.

Do tego że każda z tych oszukańczych spółek "poprawia" raporty bo nie mogą trafić z wyliczeniami:) już się przyzwyczailiśmy, ale że zgubili akcjonariusza.... TO TEGO JESZCZE NIE BYŁO.:)
    Panowie macie wiele racji, ale warto sobie uzmyslowić w którym miejscu jesteście .Tak dla przypmnienia zerknijcie na emisje na tej spółce
    EMISJE a zalozycielska 0,700 po 0 zł dla nominału 1
    b prywatna sub 2,300 po 1zł dla nominału 1
    c prywatna sub 0,500 po 1zł dla nominału 1
    d prywatna sub 0,769 po 2,5zł z nowym nomiałem 0,5
    Razem akcji 7,769
    e z pp 5 do 1 1,554 po 1,3 zl z nominalem 0,5
    f prywatna sub 6,250 po 1,6 zl z nominalem 0,5
    Razem akcji 15 mln 573 tys

A więc mamy w uproszczeniu 1,4 mln założycielskich
    5,6 mln objetych po 0,5
    0,77 mln objetych po 2,5
    1,55 mln objetych po 1,3
    6,25 mln objetych po 1,6

Więc dobrze sie zastanówcie przy sprzedaży smiecia,czy w ktorymś momencie nie dostaniecie po łapach bo przy emisji f weszło do kasy novy 10 mln,a rynek wycenia obecnie grupę na 3,5 mln
  • Re: nova poleci Autor: ~e tam [77.252.99.*]
    i co z tego ...a znasz nazwiska bartel kordel i ten macenowicz... ....to jest trzech typasów .....bankructwo murowane!!!!!!
  • Re: nova poleci Autor: ~Aleksander [83.28.176.*]
    Do Novainvest nigdy nie weszła żadna kasa, a na pewno nie 10 mln. Trochę uważniej czytaj raporty. Nikt tu niczego nie obejmował a z tego co widać to emisje rozchodzą się w ręce zarządu i RN, później wprowadzane do sprzedaży jako ukryty ff. Stąd takie obroty - kilka milionów akcji się przemieliło i sprzedają wszyscy poniżej 5% - musiał bym być ślepy aby w to wierzyć.
    Co do Panów Bartela, Macenowicza i Stachury z Globala to dużo tu i w internecie można przeczytać, natomiast wszyscy opluwają Kordela, a jego już w żadnej z tych spółek od pół roku nie ma. Chyba, że coś przeoczyłem i nie doczytałem ale już jest poza wszystkimi spółkami z tz. grupy - fuuu.

To jak inwestorzy reagują na tę spółkę i pozostałe będące w ich portfelu widać po debiutach Opennet i Optonet, już się rynku nie oszuka, wydmych zostanie wydmuchem i nic tego nie zmieni. Naiwnych coraz mniej, a coraz więcej oszukanych przez tych Panów. Jak by tam były realne a nie wirtualne pieniądze to nie trzeba by na spółkę z Globalem podpisywać weksli na 2,2, mln za Sferanet.
    Aleksender o wekslach to chyba zbytnio pojęcia nie masz..Global i Nova to po prostu poreczycielele. To zwykłe proceder przy takiej kwocie.Im wiecej podmiotów zobligowanych do zaplaty tym lepiej dla banku
  • Re: nova poleci Autor: ~Aleksander [83.28.176.*]
    Może i ja dużego pojęcia o wekslach nie mam, bo z takowego zabezpieczenia nie korzystam. Tylko wydaje mi się, że rozumiem to co czytam i w żadnym z tych komunikatów nie było mowy o kredycie który poręczyli, bo żaden bank przy tych parametrach żadnemu z tych podmiotów nie udzielił by kredytu. To jest poręczenie transakcji która ma być rozliczona nową emisją akcji, a nie gotówką.
    Jasne mogę się mylić, ale zawsze staram się dokładnie wszystko przeanalizować zanim napiszę jakąś bzdurę, typu "będzie pompa, za chwilę debiut optonetu..." bo już któraś firma debiutuje (opennet z 13,5 do 3,1) i żadnej "pompy" nie było i żadnej nie będzie, bo tu oszustwo czuć aż nadto.
    Żeby była jasność, ja też chciałbym aby było dużo wyżej, bo lepiej zarabiać niż rozliczać stratę, a że nie widzę na to szans po tym co się dzieje to moja sprawa, każdy może wyrażać własną opinię na temat spółki i zarządzających - a moja niestety nie jest najlepsza.
    nie to jest poręczenie weksla, bo open-net przejął akcje społki dwa razy większej od siebie lub inaczej o przychodach dwa razy wiekszych(2mln)strefanet.To jest poręczenie za dług open-net.
    Ale o subskrypcjach prywatnych to chyba ty wiesz więcej.Interesuje mnie jak widzisz tą F
[x]
DIGATE -14,29% 0,01 2014-07-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.