Wczoraj kupili PP około 8.5 mil + przedwczoraj 11 mil = ~20 mil za dwa dni.
Więc zainteresowanie akcjami Cersanitu ogromne.
Nie należy popadać w skrajności i w malkontentyzm.
Cena Cersanitu jest celowym zamiarem - pyt jak długo jeszcze - na pewno do końca notowań PP ( 6.XII ).
Kurs prawidłowy Cersanitu nawet po obniżeniu z tyt WPP to i tak 8 zł.
Jeżeli jest 3. xx to jest to cena zaniżona ponad 100 %.
Jest takie powiedzenie .
Jeżeli pierwszy powie ci że jesteś koniem ....... itd.
Tak jest z Cersanitem.
Aby sprzedać akcje H kurs na obecnym poziomie jest idealny dla Cersanitu.
Cersanit musiałby nigdy nie spaść do ceny śmieciowej i być na poziomie ceny przy G aby również sprzedały się akcje serii H.
A jest jak jest.
Popatrzcie na wykres .
Cersanit spadł jak kamień w wodę.
Spółki tak pikują wtedy jeżeli ogłaszają bankructwo.
Przypominam że spółka miała w III KW zysk netto.
Netto czyli po opłaceniu również kredytów.
Jak Dyzma z serialu powiedział " Trzeba trzymać za pysk "
Kiedy dyzmiarscy puszczą - czas pokarze .
Czy zastanawiałeś się przez chwile skąd główny akcjonariusz S.........w weżmie bardzo dużą kase na wykup , bo banki mu niepożyczą a i pod zastaw niema co?. Ja uważam , że to początek ban.... a tej spółki, a czas pokaże!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wyniki, a także wskaźniki, nie wskazują na bankructwo. Owszem, jak wiele spółek aktualnie Cersanit może mieć przejściowe problemy z płynnością, ale nie sądzę, zeby fima zbańczyła szybko, jak prorokujesz.
Pan S nie posiada tylko cersanitu... i ma kupe kasy wiec z tym nie ma problemu, jesli tylko zechce to dokupi a pozniej opchnie troche leszczynie po 10 zl i tak zarobi i tak tutaj idzie gruba akcja a nie leszczynskie analizy.... zrobia jak im sie podoba pierwsza czesc planu juz zrealizowana teraz tylko polnoc, i gowno masz tutaj do gadania beda lykac jak mlode pelikany zobaczycie
Do posiadaczy akcji Cersanitu
" Kij zawsze ma dwa końce "
Jeżeli ktoś sprzedaje a właściwie powinno się pisać oddaje swoje akcje za free ( od 8 zł w dół )
"Wydaje" mu się że robi dobrze.
Niech wie, że po drugiej stronie jest ,ktoś kto je kupuje .
Jest przekonany, że robi dobrze, że zarobi.
Do której grupy należysz.
Czy kupujący są głupsi od sprzedających.
Przykład:
Jeżeli ktoś prowadzi sklep .
Co roku miał po opłaceniu kredytu i innych zysk 100 tyś netto.
Obecnie zysk spadł do 20 tyś.
To czy można rokować że sklep splajtował bo zarobił mniej niż się spodziewał.
Jest kryzys każdy mniej zarabia.
Jeszcze raz Zysk to zysk - nie jest tożsama ze startą.
W/g badań amerykańskich już jakiś czas temu przeprowadzony na inteligencję poszczególnych narodów Polska wypadła poniżej średniej.
W/ g badań europejskich dot matematyki Polacy są ciency jak Bolek.
to że kryzys głegoko siedzi w budownictwie to nietrzeba nikogo przekonywać . ta gałęz rozwijała sie dzieki kredytom którym teraz powiedziano - STOP. Oprocentowanie kredytów pójdzie do góry,gaz o 20 % do góry po nowym roku - jak to sie bedzie miało do kosztów produktu, na konsumenta nieda sie tego przerzucić.
Rozumując w ten sposób, należałoby skazać na bankructwo wszystkie firmy z branży budowlanej i powiazanej. Nie wydaje Ci się to zbyt proste?
Koniuntura ma to do siebie, ze jest jak sinusoida, raz w górę jak w dół, sztuka polega na umiejętności poruszania się w obu scenariuszach.
Cieszę się Marek że to napisałeś . A co mówi Rząd ,że jest cacy ,że podwyżka wieku emerytalnego będzie skutkować większą emeryturą. Podwyżka paliwa większym wpływem do budżetu o 2 miliardy. Już kiedyś rokowali na podwyżce alkoholu. Obecnie o 5 % sprzedaje si.ę mnie paliwa. Podwyżka widuje podatki pośrednie które dobiją szaraków.
Angole wyszli na ulice protestować wzwiązku z podniesiem wieku emerytalnego.
W Poolsce nawet gdyby premier powiedział że podniesie wiek emerytalny do 72 lat nikt nawet nie podniósł by tyłka z fotela. Trochę by pogadali a potem szybciutko o np PZPN i oczywiście o tym co tam PIS a właściwie Kaczyński .
Mój sąsiad buduje DWA domy dla swoich córek .
Jedna wyszła za mąż w tym roku , druga w przyszłym.
Kryzys wyimaginowany i od dawna planowany.
Brak wojny a więc zbytu .......
Kto wie kto zarobił na II wojnie światowej.
USA i Zw. Radziecki.
tak sie składa ,że pracuje w jednej z firm produkujacej ceramike i stwierdzam spada sprzedaż, jak tak dalej będzie to o zyskach w przyszłym roku trzeba będzie p >>>>>>>>>>>>>>>>>. Jeśli chodzi o cersanit to ta firma przeinwestowała i będzie miała problem z obsługą zadłużenia. To mój ostatni wpis , każdy niech robi jak uwarza
Napewno nie pracujesz i nie gadaj takich głupot. Kazdy moze napisac co chce. Firma firmie nie równa. Za dobrze nie jest w cersanicie ale zmiany bedą. Mimo wszystko wazne jest ile mozna zarobic, trzeba wiedziec kiedy zamknąc pozycje.
Sołowow może po prostu swoje PP sprzedać ( całość lub cześć ) i w ten sposób nie wyda ani grosza dokapitalizując spółkę . Nie potrzebuje mieć tak dużego pakietu by kontrolować spółkę .
Chociaż szczerze mówiąc nie wierzę żeby tak się stało. Wydaje mi się że kłopotu z gotówką u niego nie ma.
Ewentualnie już po emisji jak papier się podniesie może komuś odsprzedać np.10%.
Chyba lepiej wiem od Ciebi gdzie , pracuje. Rozeznanie mam z pracy, hurtowni, z zakładów Ceramika P. , Iz., Kopa......ny i innych. Dzisiejsza podbitka żle świadczy o sytuacji w cersanicie. Kto ma racje czas pokarze , Ja już prawie wyszedłem z cersanitu.I słusznie ktoś zauważył , że cersanit jest na drodze do bankructwa!!!!!!!!!!!!!!
"Dzisiejsza podbitka żle świadczy o sytuacji w cersanicie" - a co dobrze swiadczy ?? jak by wywalali na leb na szyje to bys napisal ze bankrut.... hhehehe jest vol jest zabawe.... leszcze morda.... mnie to cieszy ze leszcze sprzedaja przynajmniej spokojnie bedzie jak beda wzrosty w co nie watpie
chłopak sprzedaje ceramike w sklepie i jest ekspertem, nie moze sprzedać kompaktu i mówi że cersanit bankrutuje. Zobaczymy jak Ruski odkupią kawałek od Michała. To bedziesz cwaniakował że przewidziałeś kurs 12zł
Znam dość dobrze branżę ( choć juz od wielu lat w niej nie pracuję) i faktem jest że jest ciężko. Stąd ta emisja.
Ale będzie lepiej.Kasa z emisji pozwoli spłacić długi, ( te walutowe) i spółka pozbędzie się balastu.
I teraz tak - główna konkurencja to Włochy i Hiszpania. Przy tym kursie euro za chwilę produkty ze strefy euro będą wyraźnie droższe, a te cersanitowskie wyraźnie tańsze.
Wnioski niech każdy wyciągnie sam.