wszyscy piszą że tanio, fakt, że powinno być wyżej bo wyniki nawet dobre, fakt, ale co oprócz pisania... jak uważacie że cena niska to kupujcie wtedy coś będzie się działo, a nie patrzeć i się dziwić.
To jest najniższe zamknięcie od miesięcy i nie ma chętnych na oddawanie opór blisko, wg mnie tylko zniecierpliwieni sytuacją oddają z myślą, że na innych spókach odkują stratę...
PRZEPŁACILI ZA IMAGISA O 100 PROCENT ZA DUŻO , DLACZEGO JAK ICH GOŚĆ Z FON.MAJĄC 500,000 SZT POSTRASZYŁ , ŻE ZWOŁA WALNE TO ODKUPILI OD NIEGO AKCJE PO 5,50
To czy przeplacili, to kwestia wzgledna. Wyceniono Imagis na okolo 70 mln zl, a w tym roku bedzie ponad 5 mln zysku, takze C/Z to 14. Calkiem tanio jesli doliczy sie do tego mozliwosc synergii i ograniczenie kosztow zarzadu w II polroczu. Zreszta za III kw widzimy 2 mln zysku Guarda, 90% z Imagisu. Takze jak sie nic nie zmieni to 2012 zysk Imagisu 8 mln, a calej grupy ponad 10 mln.
nie wiem po co była ta gra na zniżkę, ale w piątek poszło pakietami jakieś 70-80 tys akcji po 1,35 ... pewnie niedługo się wyjaśni, mam nadzieję . W przyszłym tygodniu spokojnie powinniśmy wyśjć ponad 1,4 i w górę.