Właśnie nic nie plajtuje, a byłoby lepijej gdyby splajtowało może wtedy dostalibyście 5-6 zł na akcję. Tak to prezio wyssie ze spółki ostatnią kasę ale nie pozwoli jej splajtować tylko zrobi kolejną emisję. Nikt nie zarzyna kury znoszącej złote jajka, której nawet nie trzeba karmić.
A otwarcie x-store w hotelu europejskim to chyba jakaś kpina z was akcjonariuszy.Kto w hotelu nadaje paczke nie wiem ale wiem kto płci za wynajem.Wygląda mi to na jakiś układzik biznesowy lub rodzinny.Ładne golenie jeleni.
Sprawdzcie sobie moze zarzad xpress i przedwojennych wlascicieli Europejskiego, a potem dlaczego nie ma tam juz Orbisu, to sie wam troche wyjasni w glowach. Chociaz moze uklad rodzinny dziala w druga strone i maja ten lokal tak tanio, ze sie oplaca? A firma kurierska nie musi miec punktu po to, zeby ktos przychodzil i paczki nadawal, ale np kurier rowerowy mial gdzie zawiezc i pojechac po nastepne w centrum zamiast zjedzac do centrali na przedmiesciach? Ma to sens? Od zanoszenia paczek to jest poczta polska i widac jak dziala, staly spadek przeslanych paczek.
Emisji nie zrobi, bo nawet bankowe tluste koty po raz kolejny nie nabiora sie na ten sam numer. Obiecywal zlote gory, venture capital, sprzedaz spolek z zyskiem, a kazda firma ktora przejal upada, nawet jezeli wczesniej niezle lub chocby jako-tako funkcjnowala. Poza po ruchu milosciwie nam panujacego JE Premiera z OFE fundusze nie bardzo maja juz co inwestowac w takie wynalazki jak TUP.