MDevelopment wzrósł w kilka tygodni x6, spółka budowlana, działa na trudnym rynku, o krótkiej historii, ze stratami. Właścielami są min Quantum i Taxus Fund obie firmy z Łodzi. Quantum był juz obecny w Cerabudzie, z niewiadomych przyczyn rozstał się z tą spółką (akcje chodziły wtedy po 8-10gr). Obecnie Cerabud chodzi po 3 gr i w 100% jest uzależniony od nowego udziałowca, banki raczej nie skredytuja działalnosci Cerabudu więc pozostaje mu dogadać się z funduszami kapitałowymi. Quantum, Tax Fund, Capitis chyba nie przepuszczą takiej okazji aby nie przejąć na swoich warunkach większościowego pakietu Cerabudu, firmy dojrzałej i jeszcze z trwałym majątkiem.
Jakbyście przeczytali mój wpis z pied 2-3 miesięcy to byście wyczytali że spółka akcyjna ma wartość nawet jako wydmuszko jeżeli tylko ktoś ja zechce kupić jak w tym przypadku z Henrykiem Kanią. Wiadomo o niebo lepiej jak by branżowy przejął . A nie długo 3 lata minie i możliwość przejścia na główny parkiet. I na koniec nie zachęcam do kupowania najlepiej jak by ten kurs się kisił jeszcze z rok bo systematycznie miesiąc w miesiąc dobieram a i 2 gr by mnie zadowoliło.
bo komornik nie ogłosił upadłości. Gdyby tak było Mitrowscy nie wywalali by akcji puki ktoś jest chętny. A pan wiktor ministrowski cały czas wywala niezależnie od ceny i z 40% ma już poniżej 10 .Kto wywala dziś po 3 gr. - Pan Wiktor Mitrowski bo cegielnie wartą 500 tyś. wsadził w Ceramid za 10 mln. A na zakup kolejnej zwiał zaliczkę 1 ml;. zł. Kupujcie bankruta od DFP i Qutum lub innego pseudo inwestora. A ja jutro kupię 100 akcji aby móc przeciwko prezesowi wynieść zarzut świadomego celtowego działania na szkodę spółki i manipulacji kursem. Jeżeli artykuł pod adresem https://www.bankier.pl/wiadomosc/CERABUD-Uchwala-Zarzadu-o-emisji-Akcji-serii-E-Spolki-w-ramach-kapitalu-docelowego-Zamiar-przeprowadzenia-scalenia-akcji-Spolki-2447035.html jest prawdą to oznacza że zarząd za pozyskanie 38, 1 zł chce zapłacić kilka tysięcy złotych co oznacza świadome i celowe działanie na naszą szkodę - po pierwsze przy scalaniu nie jest w stanie ocenić czy potrzeba 381 czy 2584 akcji. po drugie jaki ma sens emisja gdzie cena aktu notarialnego , zgłoszeń do sądu itp to kilka tysięcy a pozyskany kapitał to 38 zł
jednym słowem kolejny przekręt Marciniak-Mitrowski-DFP
Po co by DFP ogłosiło sukces emisji dla Cerabudu akcji po 10 groszy i Cerabud mógł ogłosić sukces emisji po 10 gr a że wielkości za 38 zł pominie się w raportach
Zgadzam sie z tobą, że ta emisja pod scalanie jest bezsensowna, i tak w trakcie scalania trzeba wyrównać niedobory akcji. Pewnie chcieli mieć ogólną liczbe akcji podzielną przez 1000. Najistotniejsze jest, że tą operacją szykuja emisję z PP z jednoczesnym obniżeniem wartości nominalnej spółki, taki wariant a'la Patrowicz przerabiany na Urlopach i teraz na Foneco. Na urlopach ludzie zarobili, na Foneco jest to mniej pewne, wszystko będzie zależało od konstrukcji oferty. Stad tez wywalanie papiera przez Mitrowskiego, na nową emisję lub rozbujanie kursu musi coś uzbierać. Bo jeśli nie będzie emisji z PP to całą operację ze scalaniem uznam za wielki idiotyzm obecnie rzadzących tą spółką. Tu doradza DFP, dali juz pokazówke na MDevelopment ze jednak potrafia "doradzić" jak rozruszac kurs.
Nowa siedziba spółki z godnie z raportem
http://www.newconnect.pl/index.php?page=1045&ph_main_content_start=show&ncc_index=CER&id=24364&id_tr=1
to wirtualne biuro
http://www.biurowirtual.pl/biuro_wirtualne/
tylko do obioru korespondencji
Jeszcze trochę i zmianą adres na skrytkę pocztową. W kazdym bądź razie to kpina że siedzibą Zarządu spółki publicznej jest wirtualne biuro skoro tam nigdy nie będzie zarządu.
Ale z drugiej strony dobry sposób na ukrycie się przed wierzycielami i akcjonariuszkami. W Cerku chyba już gaszą światło
Przecież nie chodzi tu o siedzibę, spółka ma kilka miesięcy na zdobycie finansowania i albo jej sie uda albo nie, od drobnych inwestorów raczej tych środków nie uzyska. Poczekamy i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Ciekawy jestem co oni kombinują? Na pewno mają plan "B". Po co zbili akcje poniżej wartości kupna i planują wypuszczenie kilku milionów akcji po 0,10zł. Myślę, że po to, by odkupić kilkasettysięcy od przestraszonych leszczy. Zauważyliście, że nie puszczają kursu poniżej 0,03gr. Jestem przekonany, że prowadzą rozmowy z funduszem inwestycyjnym lub planują połączenie, z kimś z branży, co byłoby korzystne dla akcjonariuszy. Obecnie wystarczy pokazać złe wyniki i odsprzedać kilkaset akcji, a po dojściu do porozumienia lub przejecia wartość pozostałych wzrośnie skokowo. Obecny marazm nie będzie trwał wiecznie, dlatego zastanawiam się, czy nie wejść w ten walor.
Nowe akcje moga wypuścic i po 1 gr, jest to mozliwe pomimo obecnego 10gr nominału. Na Urlopach i Foneco to przerabiano. Ale nie to jest najważniejsze tylko KTO obejmie i CZY obejmie. Rozstrzygnięcia już blisko więc jak lubisz mega ryzyko to kupuj, jesli jesteś rozsądnym inwestorem to zaczekasz na rozstrzygnięcia i wtedy kupisz, być może drożej ale z bardziej prawdopodobnym zyskiem. Ja mając te akcje czekam, dokupie jeśli pojawią się sensowne wieści ze spółki. Teraz to tylko wróżenie z fusów. Z pewnością COŚ sie szykuje
Ważny ostatni akapit artykułu.
To może na Cerabud panowie z Veno. Moim skromnym zdaniem tak pewnie zakonczy sie zabawa Cerabudu w produkcję cegieł, ktoś to przejmie i zmieni profil działalności. Ale główni akcjonariusze muszą zejść z ceną za swój pakiet, upływ czasu gra na ich niekorzyść
Jak ja widzę ten komunikat - ściema żadnych konkretów ale spodziewam się ze do porządku obrad najbliższego NWZ zostanie wprowadzona sprawa zamiany akcji uprzywilejowanych serii A na akcje na okaziciela oraz wprowadzenie ich do obrotu na rynku NewConnect.
Powód - tego wymaga nowy inwestor - spółka komandytowo-akcyjna XXX. Po tym jak mitrowscy sprzedali 40 mln. akcji serii B teraz kolej na wysyp akcji serii A. Tylko aby nie wyglądało ze szczur ucieka z okrętu trzeba stworzyć scenerię - jaką - nowy inwestor który uzależnia swoje zaangażowanie kapitałowe od takiego ruchu czyli likwidacji uprzywilejowania dla akcji serii a i ich wprowadzenie do obrotu a biednych ich posiadacz musimy to zrobić czyli będzie kolejne klkadziesiat milionów akcji serii A do zbycia po każdej cenie na NewConnect a jelenie zawsze się znajdą.
kilka dni i okaże się czy mam sny prorocze na temat akcji serii a i nowego inwestora
Do 17.02 jeszcze tyle czasu a tu juz nie ma komu sypać po 2 gr:((, tak jak wczesniej przewidywałem grupie Mitrowskiego wystarczyło akcji na styczen a innych chętnych do sypania brak. Teraz trzeba czekać na decyzje w czyje ręce pójdzie te 40mln ale to juz za ok. 3tyg się dowiemy