Panowie i panie czy to już może koniec spadków ,czy lecimy na 3.xx?????
Każy z nas ma wtopione i taka jest prawda ale najgorszym zlem bylo by pozbywanie sie teraz akcji po tej cenie.Uwazam ,że na cersanicie jest mocna zagrywka grubych ,a moze i Pana .S.
Rekomendacje swoje a kurs swoje.Napewno nie zgodzę się z tym ,ze spolka jest w tak slabej kondycji jak jej obecny kurs.Nikt mi tego nie powie.Kurs obecny to tak jak bankructwo firmy ,a tak przecież nie jest.
Ciekawe wypowiedzi mile widziane -tylko bez płakania i lamentu.Na gielde wchodzilismy sami i sie liczylismy z konsekwencjami.
Na Cersanicie trochę umoczyłam, na szczęscie niewiele, więc nie sprzedaję ze stratą i traktuję to długoterminowo. Moim zdaniem, ale nie jestem ekspertem, jesli kurs pójdzie niźej niź 3,5, to nie będzie zapisów na akcje z pp, bo co za sens kupować coś za 3,5, kiedy mo można na rynku kupić taniej. Ale moze ktoś z grubym portfelem ma w tym interes.
Spółka, jak pisałam już, ma wskaźnik Altmana na poziomie 5,91, co świadczy o dobrej kondycji finansowej. Trudno oczekiwać, aby rosła w czasie bessy, ale liczę na jakieś grudniowo-styczniowe odbicie.
Wykres Wig-u 20 wskazuje prawdopodbieństwo takiego odbicia w postaci rajdu św. mikoaja, chociaż niestety ze wzgędu na małe obroty w czwartek i piątek nie jest to do końca wiarygodne i chyba ten tydzień pokaże kierunek. Na wykresie Cersanitu pojawiła się mała świeca z dłuższym dolnym cieniem, co też daje szansę na ruch na północ, ale czas pokaże.
Aktualny kurs będzie oscylował wokół 3.60PLN. Istotne jest to co się stanie po wykupieniu PP. Nie podejmuję się wyrokować zachowania spółki, wiedząc o tym że Cersanit aktualnie ma pewne problemy. Ale, jak to na giełdzie bywa, może być i wzrost jak i zwała. Może również być kiszonka jak obecnie dzieje się na Boryszewie i innych spółkach.
a czego tu sie bac. Nie ulegac emocją i tyle. Cena bardzo atrakcyjna a wiadomo ze kurs bedzie ciągniety duzo wyzej ceny emisji bo przeciez trzeba zarobic a niedowartosciowanie spółki sprzyja wzrostom. Dwa miesiące temu dzisijsza cena akcji cersanitu byla tylko marzeniem.
cersanit juz raz uciekł katowi z pod topora gdy za psie pieniądze przejął OPOCZNO,co pozwoliło mu kilka lat utrzymac na powierzchni . Teraz to już koniec . Te mądrale z zarządu mysilały ,że nazwisko Soł.........w dla innych akcjonariuszy to guru, a jak widać kryzys zrobi porządek z cwaniactwem?????. Moim skromnym zdaniem cersanit jest na drodze do plajty. W cześniej czy póżniej czeka go los : UNIWERSALU. KROSNA, ELEKTRIMU.
Gdyby tak był jak piszesz, to wyniki i wszystkie wskaźniki finansowe Cersanitu wyglądały by zupełnie inaczej i to nie tylko na podstawie ostatnich raportów, ale jak popatrzysz na wskaźniki wyliczane na podstawie ostatnich 4 lat działalności.
myśl troche np. przychody wzrosły , a zysk spadł względem poprzednich lat. Teraz już banki nie są sklonne dawać kredytów , tylko trzeba wyłożyć włsane pieniądze lub omamić wiziami rozwoju akcjonariuszy .
moja wiedza bierze sie z lekcji którą dostałem na OPOcznie od cersanitu , wtedy cersanit kosztem akcjonariuszy OPOCZNA utrzymał sie na powierzchni bez jakis turbolencji i w kolejce po nowe kredyty. Teraz tego już niebędzie.
To czy bedzie bankrutem czy nie tego nie wiesz i nie udwawaj ze wiesz, mozesz sobie strzelac i dywagowac. Na akcjach bedzie szlo duzo zarobic do czasu jak sie stanie bankrutem o ile sie stanie narazie nie ma przesłanek ku temu
Ja tylko stwerdzam , że teraz już cersanit [ madrale z zarządu] niema kogo wydymać , a konkurencja ma sie dużo lepiej. Słyszałem plotke w OPOCZNIE, że OPOCZNO może zostać sprzedane konkurencji tj. C.P.Kto jaką podejmie decyzie to jego sprawa , Ja osobiście zostałem wyrolowany przez CERSANIT przy przejęciu OPOCZNA.
Zbliża się koniec roku. Jeżeli macie zysk na innych papierach trzeba pamiętać, że warto wtedy na Cersanicie wykazać stratę księgową, aby zmniejszyć sobie podatek, czyli zrobić szybki obrót sprzedaj-kup.