Proszę o zabranie głosu wszelkiej maści analityków.15 sesyjna średnia wykładnicza tnie od gory45 sesyjną średnią.Czego należy się spodziewać w takiej sytuacji?
Dnia 2011-11-27 o godz. 20:09 ~marysia napisał(a):
> Proszę o zabranie głosu wszelkiej maści analityków.15
> sesyjna średnia wykładnicza tnie od gory45 sesyjną
> średnią.Czego należy się spodziewać w takiej sytuacji?
Piszesz "15 sesyjna" i "45 sesyjna", więc skąd teraz tygodniowy.
Od 02.05.2011 [lokalny szczyt na 16.50] 15sma trzykrotnie przecinała 45sma od dołu.Pomoglo sam sobie odpowiedz?Natomiast na wykresie tygodniowym nie zbliżyła się nawet do 45sma.
Dnia 2011-11-27 o godz. 20:09 ~marysia napisał(a):
> Proszę o zabranie głosu wszelkiej maści analityków.15
> sesyjna średnia wykładnicza tnie od gory45 sesyjną
> średnią.Czego należy się spodziewać w takiej sytuacji?
W analizie nie używam średnich 15 i 45 sesyjnych,dla mnie najważniejsze są średnie 50,100,200 sesyjne.Od 9 sesji kurs znajduje się nad średnią 100 dniową.
Najlepszym momentem wejścia w papier będzie przecięcie od dołu średniej 100 sesyjnej przez średnią 50 sesyjną.
poruszyliście bardzo ciekawy temat. Ja też próbuję nauczyć się, chośby minimalnie zrozumieć AT ( niestać mnie na profesjonalne szkolenia ) Prosze Cie przybliz mi trochę tem temat.... kiedy przglądam wykresy tam isnieje jedynie mozliwiść nałożenia sma 15,30 i 45 z tego co rozumiem ma to zaczenie tylko na wykresie godzinowym czy tak?
obsługuje wykres na bossa.pl.
Gdzie mogę nałożyć sam 50 i 100 o których piszesz?
z poważaniem Kasia
W analizie nie używam średnich 15 i 45
> sesyjnych,dla mnie najważniejsze są średnie 50,100,200
> sesyjne.Od 9 sesji kurs znajduje się nad średnią 100
> dniową.
Najlepszym momentem wejścia w papier będzie
> przecięcie od dołu średniej 100 sesyjnej przez średnią 50
> sesyjną.
Marysia to się zawzięła z tymi spekulacjami. marysiu to nie jest petrol że Ci się wykres bęzie dziennie wahał o kilka złotych, ja nie rozumiem zupełnie po co wszedłeś w tę spólkę o ile wszedłeś i na co liczysz. zerknij sobie tak jak ci tu mówią inni na wykres roczny ile wzrosło ile spadło i w jakich okresach to sie dzialo, teraz takim waznym momentem beda wyniki, ale o tym mowilismy juz sto razy tylko nie chcesz sluchac Police to nie jest spolka do spekulacji, sorry. z drugiej strony brakuje Ci emocji to skacz na bungee