jest info
IPO.pl wyemituje 9,5 mln akcji przejmując majątek ORI warty 3,5 mln zł. czyli 7 razy większy niż swój.
IPO.pl przejmie 5 projektów-firm i przynajmniej 2 z nich wprowadzi w przyszłym roku na giełdę.
akcjonariusze ORI dostaną 1 akcję IPO.pl z 4 swoje akcje
c/wk IPO.pl po połączeniu spadnie z 7 na 1,6
niech tylko w końcu coś się zacznie dziać na kursie, bo to pałowanie chyba już wszystkich zmęczyło, było tu sporo piszących jak kurs chodził po 2 zł, później po 1 zł., że super tanio a teraz jest 30 gr. i cisza jak makiem zasiał
wydupceni wszyscy cwaniacy bez mydła a rakieta poleci bez nich!
no ta dam lepsze info z pierwszej reki po rozmowie z Panią prezes ;p
nadal zamierza pełnić funkcję prezesa w firmie, powołają dodatkowo prezesa ori do zarządu -ale to wiadomo z komunikatów
jeżeli chodzi o spadek poniżej progu 5 % pani prezes nie deklarowała nic ściemniać oczywiście nie będzie ... jej zaangażowanie to jej indywidualna sprawa i wszystko zależy od sytuacji rynkowej....
ale ogolnie z tego co patrze to do 7 grudnia trzeba złożyć wniosek o chęć udziału WZA - i chyba tu będzie mały skup..... sam planuje pojechać ; ) nie wiem czy sie uda ....ale co ja mogę z moimi marnymi ...... % udziałów ;) wole nie pisac ile sie ma;) pozdro
a nie wiem czy sie dopatrzyłeś ale ciekawia mnie dwa ostatnie kontrakty ori - w ktorych nie wiadomo o cenie zamowienia bo maja tajność (ale skoro podali to muszą przekraczać 10 % kapitałów własnych)
oczywiście zaangażaowanie pani Prezes to jej prywatna sprawa ale zwiększenie zaangażaowania z pewnością było by mile widziane, no chyba że pani Prezes uważa że 30-40 gr. to za drogo? Cieszy mnie informacja że Prezesem pozostanie pani Janus:)
W tym wszystkim jest jeszcze jedna ciekawostka, raczej z tych spiskowych--
otóż znamy już parytet i stworzyła się taka sytuacja, że kiedy zacznie rosnąć jedna spółka, powiedzmy że IPO.pl z automatu bedzie rosła też ORI
do tego w czasie zgrywa się też koniec roku i aż trzem firmom może zależeć aby kurs dwóch łączących się spółek był na przyzwoitym poziomie, są to InvestCon, VTI oraz Surfland SA. Szczególnie może zależeć VTI, bo zanotowali potężną stratę na koniec 3 kw. właśnie z gigantycznej przeceny IPO.pl i to przecież spod ich skrzydeł ta spółka wypłynęła, są w RN i indywidualnie też w akcjonariacie (pan Sitarz pod progiem jest)
grudzień może być ciekawy!!!
macie szczęśie że ORI ma prezesa pasożyta jak na razie ma 200 zł na godzine swej ciężkiej pracy za co nie zrobił nic by wypromować swoje firemki jedynie co mu wyszło
to zrobienie swego profiu na facebooku że lubi ORI
za tą kase każdy by to zrobił
obiecał akcjonariuszom zakup z dyskontem nowej emisji po 0,17[porażka]
obiecał akcjonariuszom zyski na 2012 rok znów porażka [przejecie ORI przez IPO
SPÓŁECZKE KAPITAŁOWO 7 X MNIEJSZĄ rozwodni spodziewane zyski
wchodził do du*y surflandom
teraz będzie podnóżkiem pani prezes
Nandrzejek! Może Bartoń i Pani Prezes MAJĄ SIĘ KU SOBIE!!! A tak na marginesie to leniwy Bartoń przez cały rok zaniżył ino wartośc ORI! Oby po przejęciu przez IPO S.A chwycił się roboty!