Wczoraj w TVN CNBC było dużo o Cersanicie. W tytule podkreślali, że jest najtańszy od ponad 9 lat. Facet, który się zajmuje spółką i się produkował gadał między innymi o nowej emisji i powiedział, że jego cena docelowa to 11zł.
Czyli tak jak wcześniej napisałem . Panikarze , pieniacze , kombinatorzy i wielu innych spowodowali śmieciowy kurs.
Czy przyjdzie po tą spółkę niedźwiedź? .
Będzie musiał swoje muskuły mocno nadwyrężyć aby podnieść to co już leży przygniecione przez Onych.
Naprawdę trudno zrozumieć by na początku sesji próba sprzedaży była niższa od dnia wczorajszego a równa ofercie kupna.
Świadczy to o jednym ktoś chce za wszelką cenę sprzedać jak najtaniej .
Brak logiki i sensu.
Ale czy można tu jej szukać.
Nie czarujmy się Cersanit zgarnął samych ..........
Nie naginaj faktów do swoich potrzeb, kłamczuchu. Też widziałem ten fragment w TVN. Facet powiedział o 11 zł, ale jeszcze w tym samym zdaniu dodał, że to była jego rekomendacja, gdy jeszcze nic nie było wiadomo o nowej emisji akcji. Po przeanalizowaniu nowych raportów rekomendacja powinna się zmienić (czytaj powinna zostać obniżona i to chyba znacznie).
Kurde mola jaka dokładna wycena codo grosza .
Tylko podziwiać profesjonalizm tego pseudo Banku.
Gdyby kurs był normalny tj ~ 10 zł to jaka byłaby rekomendacja też ~ 5zł. .
Wierzyć to można jedynie w to że wszyscy kiedyś umrzemy .
A ja daję rekomendacje 12 zł.
Ale paranoja - jak widać udziela się już wszystkim .
Nikt nie chce być w tyle i dopasowują rekomendacje.
Nic się nie wydarzyło kurs zjechał z dnia na dzień a wszyscy nagle widzą jakąś prawidłowość. To jest Polska właśnie.