wybrali chyba najlepszy moment na skup. krew na parkiecie jeszcze rpzez kilka miesięcy się poleje. przez ten czas skupią większość planowanych do skupu akcji.
Cena niska w stosunku do ceny nominalnej, nie wspomne już o WK.
Jesli akcje beda w rękach spółki to będa własnością akcjonariuszy, defacto to tak jakbyśmy sami je kupowali :)
dziwne bo wszyscy stawiali na to ze nie skupią ani jednej sztuki a okazali się lepszymi strategami niż myslelismy może rzeczywiście wiedza co robią? ale to by oznaczało ze nas oszukują aby skupić tanio, a to niezbyt ładnie wygląda ale z pewnością efektownie
być może czekali za spływem należności. Kombinowali czy nie kombinowali - na dobre wyszło - zamiast za 10 skup jest za 6 czyli prawie za pol ceny. za te same akcje zamiast 20 mln zapłacą 12 - 8 mln do przodu. nic tylko sie cieszyc. Drugi kwartał zysków z rzędu przy obecnym kiepskim rynku poprawi wizerunek spółki. Biorąc pod uwagę, że jest to "sezon" rybny, osiągnięcie wyniku dodaniego nie powinno byc kłopotem. Zakup tanich akcji powinien poprawić WK i sumę bilansową.
o to ciekawe a nikt do tej pory nawet ty nie mówił ze się normalnie komunikują i jeszcze do tego dotrzymują słowa, czyli jednak mają strategie. no to pisz co tam jeszcze mówił
Pierwsza rozmowa miała miejsce w lipcu bodajże - była już decyzja o skupie ale nic się nie działo więc tam zadzwoniłem żeby zapytać dlaczego się tak ociągają i Wijata powiedział mi że czekają na uruchomienie kredytu i że muszą jeszcze podpisać umowę z biurem które będzie prowadziło skup.
Potem jak pamiętamy kurs się obsunął poniżej widełek , i we wrześniu zadzwoniłem jeszcze raz trochę już w....y ,i wtedy powiedział mi że będzie podjęta decyzja o zmianie widełek i że na pewno ruszą ze skupem bo im na tym bardzo zależy i że za te skupione akcje będzie będą realizować przejęcie.
A tak ogólnie to zachwalał bardzo, mówił że Graal jest najlepszą firmą w branży że cały czas się rozwijają , że konkurencja im do pięt nie dorasta , że nie mają żadnych kłopotów z finansowaniem itp.
Jak chcesz to dawaj adres mailowy to Ci prześlę numer na komórkę do niego i sam sobie zadzwonisz i pogadasz , on chętnie rozmawia z akcjonariuszami o firmie.
We wrześniu dzwoniłem drugi raz bo sytuacja była taka że uchwalili na walnym wcześniej skup w widełkach od 8 zł do 20 bodajże a kurs był poniżej 8 zł .
No i chciałem wiedzieć co z tym fantem zrobią .