• skup akcji własnych Autor: ~aic71 [89.47.192.*]
    Niezle - Graal skupuje swoje akcje nawet poniżej ich wartości nominalnej.
    Sprzedawać, sprzedawać graal zamiast wydać 25mln na skup wyda ponizej 10mln

• Re: skup akcji własnych Autor: ~aic71 [89.47.192.*]
    Wynika z tego, że jedynym aktywnym kupującym w ostatnich dniach jest Graal itself

Dziwny jest ten świat
  • Re: skup akcji własnych Autor: ~qx [217.153.71.*]
    wybrali chyba najlepszy moment na skup. krew na parkiecie jeszcze rpzez kilka miesięcy się poleje. przez ten czas skupią większość planowanych do skupu akcji.
    Cena niska w stosunku do ceny nominalnej, nie wspomne już o WK.
    Jesli akcje beda w rękach spółki to będa własnością akcjonariuszy, defacto to tak jakbyśmy sami je kupowali :)
  • Re: skup akcji własnych Autor: ~focus [77.114.194.*]
    dziwne bo wszyscy stawiali na to ze nie skupią ani jednej sztuki a okazali się lepszymi strategami niż myslelismy może rzeczywiście wiedza co robią? ale to by oznaczało ze nas oszukują aby skupić tanio, a to niezbyt ładnie wygląda ale z pewnością efektownie
  • Re: skup akcji własnych Autor: ~qx [217.153.71.*]
    być może czekali za spływem należności. Kombinowali czy nie kombinowali - na dobre wyszło - zamiast za 10 skup jest za 6 czyli prawie za pol ceny. za te same akcje zamiast 20 mln zapłacą 12 - 8 mln do przodu. nic tylko sie cieszyc. Drugi kwartał zysków z rzędu przy obecnym kiepskim rynku poprawi wizerunek spółki. Biorąc pod uwagę, że jest to "sezon" rybny, osiągnięcie wyniku dodaniego nie powinno byc kłopotem. Zakup tanich akcji powinien poprawić WK i sumę bilansową.
  • Re: skup akcji własnych Autor: ostry- [83.27.111.*]
    Oni wzięli kredyt na skup akcji.
  • Re: skup akcji własnych Autor: ~focus [95.41.247.*]

akurat to musieliby opublikować a więc kupują za własne
  • Re: skup akcji własnych Autor: ~klipperek [213.92.155.*]
    na pewno wiedzą co robią:) my jesteśmy za mali, aby uczyć ich jak się robi interesy:)
    JA TEŻ WIEM CO MI ODPOWIEDZIANO NA MOJEGO E-MAILA I UFAM, ŻE TAK JEST:) SPÓŁKA JEST NA PEWNO WIĘCEJ WARTA NIŻ JEJ WYCENA RYNKOWA OBECNIE:)
  • Re: skup akcji własnych Autor: ostry- [178.235.110.*]
    Rozmawiałem z Wijatą na ten temat i na pytanie dlaczego nie zaczynają skupu odpowiedział że czekają na uruchomienie kredytu.
  • Re: skup akcji własnych Autor: ~focus [80.53.123.*]
    o to ciekawe a nikt do tej pory nawet ty nie mówił ze się normalnie komunikują i jeszcze do tego dotrzymują słowa, czyli jednak mają strategie. no to pisz co tam jeszcze mówił
    Pierwsza rozmowa miała miejsce w lipcu bodajże - była już decyzja o skupie ale nic się nie działo więc tam zadzwoniłem żeby zapytać dlaczego się tak ociągają i Wijata powiedział mi że czekają na uruchomienie kredytu i że muszą jeszcze podpisać umowę z biurem które będzie prowadziło skup.
    Potem jak pamiętamy kurs się obsunął poniżej widełek , i we wrześniu zadzwoniłem jeszcze raz trochę już w....y ,i wtedy powiedział mi że będzie podjęta decyzja o zmianie widełek i że na pewno ruszą ze skupem bo im na tym bardzo zależy i że za te skupione akcje będzie będą realizować przejęcie.
    A tak ogólnie to zachwalał bardzo, mówił że Graal jest najlepszą firmą w branży że cały czas się rozwijają , że konkurencja im do pięt nie dorasta , że nie mają żadnych kłopotów z finansowaniem itp.
    Jak chcesz to dawaj adres mailowy to Ci prześlę numer na komórkę do niego i sam sobie zadzwonisz i pogadasz , on chętnie rozmawia z akcjonariuszami o firmie.
    to dobrze świadczy o firmie, że z akcjonariuszami utrzymuje kontakt:) nie we wszystkich firmach tak jest...
    Żeby nie było tak różowo - w lipcu twierdził że najpóźniej do końca sierpnia zaczną skup....
  • Re: skup akcji własnych Autor: ~wolaber [83.13.74.*]
    Ale nie się co czepiać, Graal przy takim Gancie to po prostu ideał ;).
  • Re: skup akcji własnych Autor: ~focus [80.55.192.*]
    jak w sierpniu jak uchwałe ostateczną mają z połowy października ?
  • Re: skup akcji własnych Autor: ostry- [83.10.58.*]
    We wrześniu dzwoniłem drugi raz bo sytuacja była taka że uchwalili na walnym wcześniej skup w widełkach od 8 zł do 20 bodajże a kurs był poniżej 8 zł .
    No i chciałem wiedzieć co z tym fantem zrobią .
  • Re: skup akcji własnych Autor: ~aic71 [91.215.55.*]
    ludzie są jacyś dziwni. Graal skupuje codziennie i lekko pompuje a oni dalej sprzedaja.

Przecież nawet jak ktoś nie wierzy w trwały wzrost graala to jedak mógłby trochę na tym skupie pojechać
[x]
GRAAL 0,00% 31,70 2016-11-16 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.