Zapewniam Cie -tom,że to bardzo dobra wiadomość, od dawna było wiadomo ,ze ten spór to lipa. Gnoje wzieli pod stołem. Co do kursu Dębicy, na to nie mamy wpływu, zachowanie inwestora strategicznego i zarządu spółki jest od ładnych paru lat niesprzyjające dobru indywidualnych inwestorów jak i nie służy dobru spółki, ale tak już jest i nie ma co... Pamiętacie kto przez długie ,długie lata był Prezesem Zarządu??? Powiem krótko - człowiek, a teraz ??? Syf na oległość.
Olo wycie tu nic Ci nie da,niemów ze nie mia łes wpływu na to co tu się dzieje,cztery lata temu nie podobało Ci się bardzo panstwo policyjne zwalczałeś go więc teraz musisz swego postępowania ponieść konsekwencje.
Nikt tak łatwo z trudem wywalczenia złotej dojnej żyły nie odda bez walki, to musisz wiedziec i przyjąc do wiadomosci.
Nastąpiła zmiana warty teraz będzie się prawowało PZU Życie chyba to jest logiczne Ty masz czas mozesz poczekac na swoje wzrosty jeszcze 4 lata haha
Jedziemy w dół z akcjami Dębicy na 51-52 zł tu będzie najbliższy opór.
Tak jak Bush wziął dzikusów w Afryce północnej głodem i musieli wyjść na ulice tak samo unas trzeba to zrobic aby kultury nauczyć co nie których delikwentów, tylko głodem.
Wnuczek dziadka mnie zaskoczył tym razem ma u mnie plusy,chociaż te reformy jakie chce wprowadzić to troszkę za mało jeszcze bardziej musi podejść do tego zdecydowanie.
Jeszcze musi zrobić cięcia duże w administracji,zmienić funkcjonowanie i prawo Sądów,prawników i prokuratorów i będzie miał u mnie głos.
A ja za to będę miał z tego duzo bo bedę wiedział jak inwestować swoją kasę a teraz nie wiem bo na każdym kroku czai się złodziejstwo
Tak jak pisałem kurs akcji Dębicy skoczy w dól na 50-52zł postoi w tym miejscu ze 2tygodnie albo krócej i jedziemy dalej ale gdzie to na obecną chwilę jeszcze nie wiem,może byc różnie.
Tylko głodem można wziąć drania i nauczyc rozumu,bo wszelkie inne środki czy pół srodki nigdy nie nauczą drania rozumu haha
Ale czemu twierdzicie że PZU jako całość wychodzi z inwestycji w Dębice? z komunikatu wynika, że firmy wymieniły się akcjami i tyle. PZU AM nie sprzedało ich na rynku, tylko oddało do PZU S.A. Może ja czegoś nie rozumiem to proszę o wyjaśnienie.
Jesli nie rozumiesz to ja Ci to wyjaśnię,podam Ci prosty przykład do wczoraj spałeś razem z Kryską a od dzisiaj będziesz spał sam i Kryska tez sama.Teraz rozumiesz co sie stało w PZU,każdy idzie swoją drogą.
To o czymś już świadczy te rozstanie,przypuszczenia mam o co chodzi tu bo cos się zbliża ale na razie nie będę pisał bo moze byc różnie
Czas najwyższy aby Dębica poszła do góry-koniec korekty ogłaszam.
Zbliża się rajd sw. Mikołaja wig20 na koniec roku będzie miał 2600pkt. a Dębica jak teraz przebije 65zł to jedziemy na 100i więcej zł.
W tym tygodniu juz powinien Sąd Apelacyjny wydać postanowienie o powołaniu biegłego rewidenta. Sąd zbiera się na posiedzeniu nie jawnym co 2tyg. i wydaje postanowienia, jesli w tym tygodniu nie rozpatrzy to za 2 tyg. około 15 grudnia postanowienie powinno być juz pewne.
witam,
na początek wypada się przyznać, że nie mam ścisłej wiedzy w temacie, w szczególności nie znam stosownych uregulować prawnych, w związku z czym być może są to jedynie moje bajania (o których ewentualne sprostowanie proszę osobę kompetentną) ALE:
duża część akcje przeszła pod próg 5%. Poniżej tego progu nie ma obowiązku informaowania o sprzedaży/kupnie. Innymi słowy, PZU może sobie spokojnie wywalać, a kurs lecieć w diabły. Wszak nie ich pieniądze....
z drugiej strony może to również oznaczać pojawienie się na rynku dodatkowej puli akcji. Przy dzisiejszej cenie mogą one być one atrakcyjnym kąskiem dla innych funduszy, chociażby ze względu na wysokość wypłacanej dywidendy, w czasach chaotycznych wzrostów i spadków nie do pogardzenia- proszę pamiętac, że przez ostatnie miesiące wejście w Dębicę większą gotówką (powiedzmy, ponad 3-4 miliny) było niemożliwe bez pompowania kursu.
Konia z rzędem temu kto naprawdę potrafi powiedzieć co oznacza ta oprecaja dla nas, drobnych akcjonariuszy.
Tyle, proszę o korekty jeśli się pomyliłem, pierwszy raz widzę taką sytuację
Żaden fundusz tu nie wywala akcji tylko dobiera PZU AM zwiększył o 40tys. sztuk a Polsat około 200tyś.
Koalicja PZU się rozwiązała a to świadczy tylko o tym,ze rozwiązanie będzie szybkie juz teraz.
Tu każdego dnia można juz się spodziewać info a to zmieni diametralnie bieg sprawy o 180stopni.
Czuję juz rajd sw. Mikołaja na akcjach Dębicy to tylko kwestia czasu bo lecimy juz z górki do finału do tej pory było pod górę.
Tak jest ,ze najpierw idą spółki z wig-u mocno w gorę a średnie później i teraz tez będzie tak samo.
Euro nie upadnie to jest sztuczny kryzys finansowy a nie gospodarczy wywołamy po to aby Francja Niemcy Polska,kraje bałtyckie i Finlandia przyjęła nowe euro i przywództwo w UE.