• analiza techniczna Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.157.*]
    Nie ma znaczenia tak naprawdę w tej fazie fali ,,C,, Ralpha Elliotta zajmowanie się jakąś wybraną spółką. Tu musimy patrzeć na wspólny mianownik całego rynku. Wiecie już, że spodziewam się znaczącego spadku na rynku amerykańskim co zwązane jest z fiaskiem rozmów w sprawie ograniczenia zadlużenia. Jeśli rynak ponownie jutro usiądzie to mamy lukę dwóch czarnych świec o której zresztą już pisałem a która to jest niczym innym tylko bardzo mocnym sygnałem sprzedaży. Warto zadać sobie pytanie czy jest coś obecnie w analizie technicznej krótkoterminowej co mogłoby uzasadnić te moje słowa i złagodzić nieco pesymizm jaki z nich wyłazi. Jednym slowem czy możemy uchronić się od potężnej fali spadkowej. W tym celu zapraszam techników do zapoznania się z 30 minutowym wykresem wigu 20 bądź kontraktu terminowego FW20 Z11.
    Popatrzcie a widać to gołym okiem nawet pospolitego leszcza, że notowania utworzyły tam trókąt spadkowy. Tak na jednym jak i na drugim wykresie ostatnie spadki wybiły się dołem potwierdzając kierunek. Jednak już mniej leszczy wie, że takie wybicie składa się co najmniej z pięciu fal, z których fala pierwsza trzecia i piąta są falami impulsu. Poprawa a co za tym idzie zatrzymanie nadchodzi dopiero w miejscu zejścia się linii trójkata a do tego miejsca droga daleka. Dlatego też na podstawie między innymi tego założenia napisałem kilka słów ostrzeżenia na tych forach gdzie bywam, jak wiecie znienawidzony, tolerowany, uwielbiany aby nie powiedzieć wprost, kochany. Rzesza moich wyznawców znowu rośnie jak na droźdzach.
    Mamy już obecnie potężne spadki ale zostali z papierami jedynie te osoby, które mnie nie posłuchały. Pomimo strat jakie obecnie posiadacie zalecam natychmiastowe wyjście ze wszystkich zajmowanych pozycji, bo inaczej będzie katastrofa.

Chodzik Księżycowy
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.68.157.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: analiza techniczna Autor: ~pierwsza stopa na [83.1.81.*]
    Nie odkryles ameryki. wiadomo o tym juz od dawna. Mozna zarobic jeszcze na papierach na koncu roku- zobaczysz. Chyba, ze specjalnie siejesz panike by ludzie sprzedawali bys kupil po taniosci.

• Re: analiza techniczna Autor: fiend [91.149.209.*]
    podwójne dno?
  • Re: analiza techniczna Autor: ~zając / wilk [188.33.91.*]
    pozdrawiam jako były Trakcjusz . To ty zyjesz !
[x]
GTC -4,63% 2,47 2026-05-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.