wydaje mi się, że Prezes czeka na ujawnienie nowego inwestora do czasu poprawy sytuacji na rynku.
Taką poprawę niewątpliwie przyniesie rozpoczęcie skupu obligacji przez EBC na szeroką skalę a może wystarczy sama zapowiedź:
http://makro.pb.pl/2521394,67709,rynek-domaga-sie-drukowania-pieniedzy
A na to musimy chyba poczekać jeszcze chwilę. Zakładam, że ruszymy ze wzrostami na dobre w styczniu. Do tego czasu powinno się raczej wyklarować czy druk euro czy euro obligacje czy coś innego.
A wy co sądzicie ?
na NC ważniejsze niż puste pieniądze jest nastrój na rynkach finansowych. Jak tam się poprawi to i tutaj zaczną się wzrosty i to solidne. Dzienny obrót na NC jest c.a.500 razy mniejszy niż na rynku głównym więc wystarczy że coś skapnie od dużych i będą bardzo duże wzrosty tutaj.
już tutaj kiedyś pisałem o przykładzie Victorii z 4 gr na 40 gr w trzy miesiące.
Ktoś powie, że później spadło z powrotem. Ano spadło bo spółka nie zaczęła przynosić zysków. A na Bluetaxie zyski już są i to sowite, nie wspominając już o dywidendzie.
NC jak na razie jest niestety kompletnie nieudanym projektem. Wpuszczane są tu firmy o poziomie "sklepik pani Stasi", nastawione na wydymanie drobnych inwestorów.
Firm, które rzeczywiście powinny być na tym rynku, bo mają perspektywy i są innowacyjne jest nie więcej niż 10%.
Jako że nie ma wielu dobrych firm, nie ma też na tym rynku inwestorów. Są tylko spekulanci, I do tego są to spekulanci-płotki, ze skromniutkim kapitałem.