• A jedank Autor: ~Boguś [89.231.243.*]
    Tak jak przewidziałem i napisałem , Cersanit nie musi sprzedawać wszystkich akcji H w PP -co z tego wynika?. Jeżeli faktycznie kurs jest celowo zaniżany to zamiar onych spalił na panewce i to całkowicie. Po drugie jeżeli nie jest celowa cena kursu ( tylko panika )to nie jedną ręką a dwoma rekami w nocniku jesteśmy. Kurs k_a zjedzie jeszcze bardziej . Pozostaje nam pewność że jeżeli Cersanit ustawi cenę zaporową dla przestraszonych to po prostu Cersanit nie sprzeda akcji H szybko a to będzie zwiastun dalszego zapuszczania korzeni i dalszy zjazd. Najciekawsze jest to że akcje w/g danych na dzień dzisiejszy powinny kosztować min 10 zł. Dlaczego?- 7 zł wartość fizyczna ,zawsze jest mniejsza od GPW chyba że spółka bankrutuje . Jeżeli ta druga teoria prawdziwa to akcje podskoczą na min 5 zł przed PP. Wszystko uzależnione od tego czy będzie normalność a tu jej nie ma. 5x5 = 25 - wartość akcji w PP. = 25-PP:4= ?. Czas pokaże .
  • Re: A jedank Autor: ~Ktoś [89.231.247.*]
    I co nie pisałem że wystarczy zagwizdać a przestraszeni wyskakują z akcji jak z płonącego domu i to w samych gatkach. Śmieszny naród Polacy.
  • Re: A jedank Autor: ~max [195.137.161.*]
    Trwa ostateczny atak
    " Tak krawiec kraje jak mu materia staje " Rozumiem kupujących bo zarobią kupę kasy ale nie potrafię sprzedających i to przed samym ogłoszeniem ceny H. Wygląda na to że chyba ci sami sprzedają i kupują bo nie wierzę by naród był aż tak debilny. Cu uciułają to ich.
  • Re: A jedank Autor: ~Boguś [89.231.247.*]
    To już znamy - na dzień dobry zbić ile się da na maksa a potem niech odrabiają - najczęściej się kończy przy końcowym TKO na minimum . Czyli dzisiaj skończy się na 4.05.
    Jutro będzie ciekawy dnień czy leszcze już całkowicie nadają się do domów specjalnej troski czy jednak zrozumieją że mają w perspektywie jedną darmową akcję i że nie warto w ogóle sprzedawać.
    Uwaga: Od Lipca 2007 kurs tego g_a pikuje cały czas ( czyli od dnia oficjalnego planu przejęcia Opoczna ) . OK z jednym małym wybiciem w celu pozbycia się akcji przez Onych.
    Zastanawiam się co na to wszystko dyrektorzy i zarząd Opoczna ( byłego ).
    Czy są zadowoleni szczęśliwi że dokonali tak wspaniałej fuzji . Że firma Opoczno zyskała.
    Chyba plują sobie w twarz.
    Oj gdyby Opoczno było prywatne to Cersanit nie zgarnął by Opoczna.
    Opoczno to była marka . Cersanit to totalne ( grzecznie) "beleco".
  • Re: A jedank Autor: ~Ben [178.42.251.*]
    Krytykowanie tych którzy sprzedają akcje jest bez sensu i nie najlepiej świadczy o tych pierwszych. Każy ma prawo robić ze swoimi pieniędzmi co chce - bo to jest prawo każdego z nich. Ci, którzy w niewybredny sposób ubliżają sprzedającym ukazują swoją bezsilność i brak elementarnej wiedzy o giełdzie. Proponuję więcej wzajemnego szacunku.
    Jasne - tylko jak nie jesteś pisarzem- nie pisz książek , muzykiem- nie graj , śpiewakiem -nie śpiewaj. Bo tym samym psujesz innym krew
  • Re: A jedank Autor: penelo [95.51.193.*]
    A która według Ciebie cena sprzedaży jest rozsądna ? 6,50 , 8,50 a może 11,00 zł za akcję . To jest rynek , wolny rynek i cenę kształtuje podaż i popyt .
    Do Ktosia. Wolność polega m.in. na tym, że możemy robić to co chcemy oby to nie było karalne. Możemy śpiewać, grać, pisać wiersze a nawet grać na giełdzie za swoje pieniądze. Na giełdzie możemy kupować akcje, jak i sprzedawać je. Przecież to takie oczywiste.
  • Re: A jedank Autor: ~keris [89.25.186.*]
    i znowu w dół...to już jest mało śmieszne...znowu leszcze wyprzedają...
    A ja myślę, że grubasy już dawno handlują sami ze sobą
  • Re: A jedank Autor: ~pkl [79.186.216.*]
    A możecie mi wyjaśnić, jak to jest dokładnie z tą emisją i prawem poboru?
    Z góry dziękuję
    Ja mam lepsze pytanie. Kto wchodzi w akcje serii H :)
  • Re: A jedank Autor: ~Boguś [89.231.247.*]
    Przy takiej cenie śmieciowej to mieć jak najwięcej akcji . Wcześniej czy później to akcje muszą wrócić do ceny właściwej a przynajmniej rekomendowanej czy powyżej wartości fizycznej czyli 7 zł. Ta spółka nie z palca wyceni H na 3.50 zł. Co ciekawe może nawet na 6.95 zł. A wtedy wielu będzie zatkanych kakaem.
  • Re: A jedank Autor: ~kijek [77.252.242.*]
    kiedy nastąpi odciecie od bieżącej ceny
    Ludzie z branży twierdzą, że Cersanit, mimo przyzwoitego wyniku za Q3, cienko przędzie. Stąd, nie spodziewam się w najbliższym czasie zarobku na tej spółce. Jeżeli wzrośnie do 5PLN będę zadowolony i ucieknę, tylko nie wiem czy zdoła ten poziom osiągnąć.
  • Re: A jedank Autor: ~ed [83.24.37.*]
    ja też b. cienko to widzę, przełamie 4 zł i niestety poleci w doł..:( czeka nas do tego rozwodnienie kapitału, rekomendacja była pod wyjście z akcji. reszta się zorientowała za póżno.
  • Re: A jedank Autor: ostry- [83.4.227.*]
    A ostrzegałem. Przy tak niepewnym rynku pakowanie się w spółkę planującą dużą emisję z PP wiąże się z bardzo dużym ryzykiem.
    Zwłaszcza że spółka coś nie bardzo kwapi się do tego by ujawnić za ile to by chcieli sprzedać walor.
    Teraz to już może musztarda po obiedzie , ale o wiele bezpieczniej jest w takiej sytuacji prawo poboru na giełdzie i zapisać się na nową emisję.
  • Re: A jedank Autor: ~dsddD [89.25.186.*]
    i znowu ponowny zjad w dół...leszcze sypią...nie rozumiem tego!!!
[x]
ROVESE -12,28% 2,00 2016-08-29 16:49:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.