• To już znamy Autor: ~Ktoś [89.231.248.*]
    Ćd paniki i spekulacji w celu wyskakiwania z akcji spanikowanych.
  • Re: To już znamy Autor: ~keris [217.144.205.*]
    ale zwalają kurs...ehhhh masakra jakaś

• Re: To już znamy Autor: ~klaxon [82.177.233.*]
    No zwalają, a po co mają brać pp o 20-30-40% drożej, skoro mogą kilkadziesiąt % taniej... Za parę dni odetnie się pp i w górę.
  • Re: To już znamy Autor: ~Ktoś [89.231.248.*]
    Dziś tylko 282 idiotów dokonało darowizny
  • Re: To już znamy Autor: ~broklop [217.144.205.*]
    co to oznacza te 0,10 zł? czyli pp są po 0,10 zł? czy to nie za mało?
  • Re: To już znamy Autor: ~Ktoś [89.231.242.*]
    Wartość nominalna akcji - wartość wynikająca z podziału kapitału akcyjnego spółki na określoną ilość akcji. Wszystkie akcje spółki, mają jednakową wartość nominalną. Min. 1 grosz.

Kapitał zakładowy – to kapitał podstawowy spółki. Jest on pierwotnym wkładem właścicieli wniesionym przy założeniu spółki, stąd ogólne jego określenie jako kapitał założycielski. Jego wysokość nie jest stała i może być zmieniana w trakcie rozwoju firmy

Wartość rynkowa akcji - cena, po której można ją sprzedać na giełdzie papierów wartościowych, zwana kursem. Zależy od korzyści, jaką przynosi posiadaczowi, głównie od dywidendy.

Jest jeszcze coś takiego jak Wartość księgowa ( 6.95 Cersanitu ) i teoretycznie po tyle akcje serii H mogą być sprzedawane i nie mniej niż owe 10 gr.

Reasumując Cersanit ma śmieciową cenę akcji nominalnej gdyż gdy wchodził na GPW cena emisyjna był jakoś tak kilkanaście groszy .

I nagle z palca wzięte wywindowała się na ponad 50 zł by przejąć Opoczno ( cena emisyjna ponad 50 zł ) za free w stosunku 4 Cersanitu za 3 akcje Opoczna.

Dla orientacji kupiłeś 1000 akcji Opoczna po np: 50 zł a stałeś się posiadaczem akcji Cersanitu po np 20 gr. Fajna spółka co i kombinatorzy w Cersanicie. Po wszystkim jest totalny zjazd jak pikowanie japońskich kamikadze.

Jeżeli kolego nie posiadasz akcji Cersanitu to radzę Ci omijaj to g-o szerokim łukiem nawet gdybyś zarobił . Dlaczego bo ta spółka jest nienormalna i wszystkiego można się spodziewać . Nawet tego że za miesiąc cena akcji będzie po np: 20 zł równie dobrze po 2 zł.. Wystarczy że pojawi się w " Opoczno 2 ".
  • Re: To już znamy Autor: ~cc [93.105.22.*]
    Mnie zastanawia co innego. Zakładamy hipotetycznie, że grubasy niebawem uwolnią kurs akcji. Kiedy to według was nastąpi, bo sam się głowię. Czy po podaniu ceny emisyjnej akcji serii H czyli 22 listopada, czy np. dopiero po zakończeniu notowań praw poboru na GPW ? Jest jeszcze możliwość, że z niewiadomych nam przyczyn nie nastąpi to ani w jednym, ani drugim terminie. Na tej spółce zdarzają się delikatnie mówiąc rzeczy dziwne, więc rzeczywiście kurs zarówno na poziomie powiedzmy ciągle 4 zł, jak i np. 15 zł nie jest niemożliwy. Zapraszam do wyrażania opinii wszystkie strony dyskusji. Szybko się sprawdzi kto miał rację. Ja stawiam mimo wszystko na wzrosty po 22.11, ale bez widłowego, czyli raczej umiarkowane.
  • Re: To już znamy Autor: ~surowy [83.4.11.*]
    tu nie może być powolnego wzrostu.Za mało akcji w grze.Jak odpali to ostro.Ja zakładam szybki wzrost po 22.11.Cena rzeczywiście jest zagadką ale strzelam-do końca roku 2011 -13 zł...pozdrawiam.
  • Re: To już znamy Autor: ~ja [46.134.48.*]
    Nie ma szans na żadne 13 czy 20 zł. Nie przesadzajcie. Kurs spadł ze szczytu hossy na 13 zł. Po dodrukowaniu akcji nigdy tam nie wróci. Pobożne życzenia.
  • Re: To już znamy Autor: ~mezej [80.245.186.*]
    Ja tam licze na powrót ceny księowej czyli w granicach 7 zł
    Jest ogónie kicha na tym papierze ale wierze w P.Sołowowa nie z takich opresji wychodził.Wydaje mi się,że coś tutaj będzie się działo do końca roku.
  • Re: To już znamy Autor: ~cc [93.105.22.*]
    Ktoś tu już wcześniej napisał, że chyba zgodnie z AT kiedy kurs przekroczy bodaj 4,90 nie widać oporu do 7 zł. Wartość księgowa to 6,95zł. Kurs jest tak trzymany za mordę, że może chociaż nie musi wystrzelić w kosmos. Kwestia do jakiego poziomu to zawsze wróżenie z fusów, jednak tym, którzy tak konsekwentnie zbijają kurs i sypali papier długo i dużo będzie zależeć na wzrostach. Według mnie będą chcieli bardzo dużo zarobić. Jestem optymistą i stawiam jak już pisałem do końca roku 10zł.
  • Re: To już znamy Autor: ~rob [176.96.166.*]
    Takiego szybkiego wzrostu tutaj bym teraz jednak nie szukał. Odcięcie praw poboru, notowania PP, przydział akcji, notowanie nowych akcji......dużo się będzie teraz działo. Mało kiedy następuje wzrost na spółkach przy nowych akcjach. Dużym sukcesem będzie jeżeli po odcięciu praw poboru nastąpi w miarę przyzwoity wzrost w stosunku do kursu odniesienia.... a to już w środę.
  • Re: To już znamy Autor: ~Ned [178.42.251.*]
    Co w środę i w którą?
[x]
ROVESE -2,15% 2,00 2016-08-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.