• przejęcie Oneray Investment Autor: ~invisible [83.11.237.*]
    kiedy wreszcie?
    3 miesiące od podpisania listu intencyjnego w tej sprawie minęły
    ile można się badać?
    to nie są jakieś skomplikowane holdingi czy koncerny żeby ślęczeć nocami nad księgami i liczyć parytety
    łaczą się albo nie, po co te listy, obietnice, zapewnienia o synergiach itd?
    rynki nie znoszą niepewności więc decydować się państwo Prezesostwo!!
  • Re: przejęcie Oneray Investment Autor: ~br [78.8.69.*]
    skubnełem pare akcji jakis czas temu tej spolki

dziwi mnie tylko jedno i zakładam ze to sie stanie....

1.podejrzewam ze to animator się bawi ilością 500 sztuk
    2. druga sprawa zagazowanie głównych akcjonariuszy

to Anna Sylwia Janus 890 000 (9.77%)
    Ewa Kuciewicz 2 500 000 (27.44%)
    INVESTcon GROUP SPÓŁKA AKCYJNA 700 000 (7.68%)
    Venture Incubator Spółka Akcyjna 930 000 (10.21%)

co przy założeniach emisji na przejecie ori jeszcze nie wiadomo ile ale zakładam ze około 8 milionow akcji ,,, zaangażowanie głoównych akcjonarjuszy spadnie ponizej progu 5 % w tym Pani Janus

jezeli prezes chce sie utrzymać zaangażowanie powyżej 5 % będzie dokopywać akcji

zas jezeli venture sa bedzie chciało wyjsc z inwestycji to bedzie musialo zrobić małą pompkę pod wywalanie ....

po ostatnich obrotach prawie 1,2 milion sztuk w zeszłum miesiacu nie było zadnej informacji o zwiekszeniu lub zmniejszeniu w udziałach

pompka sie należy bezwzględnie

• Re: przejęcie Oneray Investment Autor: ~br [78.8.69.*]
    co lepsze sts na poziomie 0 ;) jeszcze czegos takiego nie widzalem ....
  • Re: przejęcie Oneray Investment Autor: ~invisible [83.10.141.*]
    oczywiście po połączeniu większość a akcjonariacie będzie miał surfland sa
    nie wiem kto to jest ewa kucewicz i za kim będzie głosować, co zrobi vti i investcon ale podejrzewam że ta zwłoka spowodowana jest właśnie tym kto u koryta zostanie a kto będzie musiał się odsunąć
    z doświadczenia wiem że jeżeli te kwestie się przeciągają, to z połączenia nic nie będzie a szkoda, bo dla ipo było by ono bardzo korzystne i mogło by dać kopa do przodu
    dziwi mnie jedno, jak podpisywali list intencyjny to chyba wiedzieli, że po połączniu wszyscy żywi nie wyjdą więc po co teraz ta zwłoka
    pisałem wcześniej, dobry biegły dwie tak małe spółki może zrewidować w max. miesiąc, to nie są globalne koncerny, bez jaj
    a list intencyjny był podpisany 3 miesiące temu i cisza, cisza, głucha cisza
  • Re: przejęcie Oneray Investment Autor: ~twoja stara [87.96.25.*]
    dzisiaj mielismy szczesliwca co sprzedał po 29 gr tylko pogratulowac,,, ;)
    sypania juz nie ma ale stoi paru nieszczęśników co chcą za wszelką cenę pozbyćsię towaru i próbują upchać ile się da ale coś nie chcą spóścić niżej niż 30 groni , najlepszy jest ten z pakietem po 11800 sztuk skacze od 36 gr i co sesja cisnął zleceni o grosz niżej,,,,, spółka upodlona i chyba czas na pompkę na niej

co ważne to przebić 15 sesyjną, a to ze nie ma jeszcze info o polaczeniu tym lepiej mozna jeszcez cos dokupić , emisji na chwile obecna nie ma , poki nie zwołaja WZA z projektem uchwał i ceną emisyjną.wtedy poznamy

• Re: przejęcie Oneray Investment Autor: ~invisible [79.186.55.*]
    Dnia 2011-11-18 o godz. 20:27 ~twoja stara napisał(a):
    > na chwile obecna nie ma , poki nie zwołaja WZA z projektem
    > uchwał i ceną emisyjną.wtedy poznamy

jeżeli pozostaną warunki wstępnie ustalone to cena emisyjna jest znana:
    47gr. czyli 50% wyżej niż jest teraz notowana
    osobiście myślę że sposób liczenia parytetu jest sprawiedliwy i sensowny
  • Re: przejęcie Oneray Investment Autor: ~Młody [89.231.204.*]
    No to intencje już mają:
    http://newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=24078&ncc_index=ISA&id_tr=1
[x]
ELQ 1,44% 2,11 2026-05-25 16:26:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.