Dalej tu widzisz przyszłą hossę?
Wróciłeś już i ponownie masz akcje?
Jak dla mnie, orco czeka chyba jeszcze jeden parszywy zjazd w dolne ograniczenie budującego się klina zniżkującego.
Może też być tak, że mniejszy klin już został zbudowany i jesteśmy po wybiciu, ale nie pasuje brak wolumenu i energetyczność wybicia, bo dotarcie w okolice 20 złotych trudno nazwać wybiciem.
Zjazd , jeżeli będzie oczywiście zrobią skubańce , by wyrwać część nowej emisji przed wybiciem..
Podobną sytuacje mamy na Gancie.
Podobny wykres, podobne męki..
Miałem akcje Immoeast i po połączeniu z Immofinanz obrót na naszej GPW wycofano.
Pozostałem z akcjami i ostatecznie sprzedałem je za 2 lub 3 miesiące na Giełdzie w Wiedniu bo tylko tam były już notowane. Problemu z tym nie ma.
Nie sądzę, że wycofają handel z Polski - za dużo inwestują u nas. Jeżeli jednak by chcieli to otrzymamy sygnał z półrocznym wyprzedzeniem.
Nawet jak Vaci ruszy , a na giełdach będzie niespokojnie to france ściągną kurs na dno i 3 euro zaliczymy , ale bardziej obstawiam wariant optymistyczny i wybicie do 5 euro
jakbym miał te akcje , nawet z dużą stratą , to bym teraz nie wychodził...
Ta obrzydliwa zwałka dzieje się na niskim (stosunkowo) wolumenie.
Sytuacja fundamentalna orco nie jest łatwa, ale też się nie pogarsza.
Obecnie największym problemem chyba (oprócz sraczki na giełdach) jest ta emisja 3 mil akcji, ale mimo wszystko to nie jest jakaś mega emisja w stylu znanego ze specyficznego traktowania akcjonariuszy Ryszarda R (bioton, petrolinwest)..
Wykluczenie notowań w Budapeszcie jest informacją nic nie znaczącą.
Przyznam, że bym kupił już teraz, ale brakuje gotówki..
Obsuwa sierpniowo-wrześniowa i próby gry na forex zrobiły swoje.. :(
Pozdrawiam i dobrych decyzji życzę..
A co , chciałbyś poznać historię moich wtop na forex?
To by było zaśmiecanie forum..:) Poza tym, tragedia..
Na gpw -- już zarabiam (odrabiam), choć zalapałem się na ostatnią fazę spadków.
Co do przyszłości to niby czerwień, ale sądzę, że czeka nas duża, właściwa fala popytu.. Na początku tygodnia może jeszcze spadki, ale jak SiP500 wybroni poziom 1195, to miśki w Europie pożałują , że się urodziły :)
Witam...Czy jest ktoś jeszcze kto kupował te akcje po kilkaset złorych...Chyba czas składać pozew sądowy o odszkodowanie,,,Przecież to nie jest normalbe by akcje uczciwej firmy traciły 20 krotnie...Zapłacą za te oszustwo złodzieje !!!
A to OPG to jedyna spolka gieldowa ktorej akcje tak polecialy? Jest ich cala masa. A poza tym o co pozew? O to ze ludzie nie chca teraz za te akcje placic 400zl? Jak uwazasz ze sa tyle warte to smialo, sprzedam Ci moje po 400zl od sztuki ;)
Forex tylko dla orłów. Niestety z reguły 87% to nieopierzone pisklaki, które się uczą foreksowego życia. Myślę, że z czasem i skuteczność wzrasa, przynajmniej powinna.
Nie ukrywam, że ponosiłem znaczące porażki w pierwszych kilku miesiącach. Teraz już jest nieco lepiej 45/55 skutecznego obstawiania. Jak będzie 35/65 to będzie rewelacja.
Ja jeszcze się uczę "oddychać" foreksem. Powodzenia Ci życzę.
A tak na marginesie to czym się specjalizujesz - eur/dol ??
opis gry na forex zajął by sporo miejsca.
Trochę pisuję na
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje/viewtopic.php?t=12851&postdays=0&postorder=asc&start=2180&sid=16d0aa526d75f53e465419794cf5496b
Jeżeli chodzi o eurusd opracowuję strategię grania na tzw. przeciwstawnych kontraktach.
Jeżeli chodzi o inne pary to klasyczne świece japońskie w oparciu o wykresy 4H i day.
Ale i tak najważniejszy jest money managment, który jest moją najsłabszą stroną.
Forex to zupełnie inny rynek.
Teraz wróciłem na giełdę, bo widzę potencjał dużej fali wzrostowej, a może nawet odwrócenia trendu.
jeżeli mam rację, to za 0,5-1,5 roku będę miał kapitał do grania na forex ..
Ciągle mam odczucie, że zbliżamy się do dna.
Mamy apogeum czarnego pesymizmu w Europie, indeksy histeryzują, a sporo spółek w Polsce ma najniższe kursy w historii. Tylko kupować!