uciszają mnie tu coś ..;) - ale ktoś tu trzyma kurs na tym śmiesznym poziomie w swoim wiadomym celu ...
po wynikach za 3 kwartały widać ,że 15zł za akcję w tej chwili to i tak byłoby dość skromnie
no i ten skup w końcu też odpalić powinien
a konsekwencje ?
skup działa całkiem przyzwoicie
dobierać razem z nimi !!!!
ONI wiedzą lepiej od nas dokąd chcą dojechać ..a że chca się nieźle obłowić kosztem drobnicy to pewnik
z tą ogromną kasą mogą "zrobić " każdy poziom kursu..
AKUMULOWAĆ !!
próbują sprzedawać chyba tylko Ci co przewalają w DT licząc na spadki, ale coś im się nie za bardzo tu udaje zbijać kurs; Jednak Pan Robert Wijata prawdę mi odpowiedział w moim e-mailu do Firmy; wbrew temu co niektórzy tu o tej firmie pisali... ja wiedziałem swoje i nawet dokupiłem, widzę, że zrobiłem dobrze:)
skup będzie prowadzony, lecz nie jest celem skupu podbijanie cen akcji:) jeśli będzie cena ich rosła to tylko dlatego, że spółka dobra , ale niedowartościowana; jej wartość księgowa wynosi o wiele więcej niż 20 PLN , a do tej ceny spółka może skupować swe akcje... niewiele więc może skupić, bo cena Graala raczej tak niska sługo nie powinna być; tylko sytuacja na szerokim rynku się wyklaruje , a politycy odwołają "nibykryzys" trele morele, a wtedy kursy akcji poszybują w góórę ( jak w nazwie Graal:)
Skup teoretycznie nie może prowadzić do podbijania kursu, więc tylko od nas i nowych inwestorów zależy czy i kiedy pojedziemy wyżej. Oczywiście nie bez znaczenia są gorące głowy wywalające akcje wprost do worka domu maklerskiego skupującego akcje.