tak czy owak zobacz ile kompap stal ro k temu a ile stoi teraz - tyle samo! a wartocssc ksiegowa zwiekszyla sie dwukrotnie! o czym to swiadczy ? o zasiegu wybicia
1.przychód +327%
2.zysk nie da się przeliczyć bo w 2010była strata
3.wartość księgowa na akcję: +68%
4.Kolejny 3kwartał z dodatnim raportem
5.grunty w Białystoku co mają być sprzedane z kilkumilonowym zyskiem
6. inne nieruchomości i ziemie na sprzedaż
7.restrukturyzacja częsciowo już w wynikach
8.coraz mniejszy freefloat bo tylko RN dokupuje z rynku
9.perspektywy
No wyniki moga być!
Zaniepokoiłem się wzrostem zobowiązań ale jeszcze bardziej wzrosły należnosci -różńica na plus ok 3 mln! więć przy dobrej windykacji powinno być ok!
Kompap ma zobowiązaine do Ozgrafu za zakup Białegostoku na ok 6,7mln -po połaczeniu tych firm zobowiązanie wyparuje.
Watość księgowa działki bzgrafu ok 2 mln (dzisiejszy Parkiet tak podaje) a sprzedaż ok 2,7 h plus duże budowle to ponad 20 mln! w tym miejscu więc zysk może być duży!
Jak obstawiacie zachowanie kursu jutro?
Ja uważam ,że bedzie stabilne no chyba ,że Prezes wyposzczony po okresie zmkniętym ...
spolka dalej za pol-ceny.prezes lipka probuje uplynnic zbedny majatek ale zapomina ze najwazniejszy jest core-businnes i na nim powinien skupic glowny wysilek bo z tego ma byc chleb w przyszlosci
jak oceniasz ten ostatni wyskok kris?
Ktoś zrobił demonstracje siły a później odpuścił. Mi to nie wyglądało na zakupy prezesa. On jest przebiegły i nie zachowuje się jak John Wayne i nie sprząta z prawej aż kurz się unosi;) Chociaż kto wie? Poczekamy na komunikat...
powiem szczerze ze czytanie raportow kopmpap[u to czarna magia.ale faktem jest zi mini-kwidzyn stal sie naprawde grupa kapitalowa.a ze jest spolka prywatna to wymiata zbedny majatek/oby z zyskiem/ale wg mnie uwolnione srodki powinny pojs nie na dywidendy ani skup tylko na wzrost organiczy-czyli w poligrafie-co jest core-businessem kompapu.uwolnionych srodkow nie wolno przejesc.a co do kursu na gpw-jest wciaz tanio i tyle./pozdro
Ostatnio Lipka w branżowym piśmie udzielił szczegółowego wywiadu. Przyznał, że jego pierwotna wizja restrukturyzacji musiała zostać zmieniona. Po prostu natrafił na więcej schodów niż się spodziewał. I dlatego może nie wygląda to tak jakby można było sobie życzyć od razu. Ale też nie można powiedzieć, że prezes nic nie robi. Wziął się za ostre cięcie kosztów i wprowadza wiele działań które mają całą grupę scalić i wyprowadzić na prostą.
Pytanie:
Czy sprzedali już magazyn, który był 3km od drukarni w Olsztynie? (ten co na jego miejsce postawiono namiot blisko drukarni)
Pisałem już ,że ciekawy wywiad w Poligrafice.
Magazyn już spszedał (było gdzieś w Parkiecie lub Tvncnbc za ponad 2 mln w wynikach jest za pierwsze półrocze.