• Poważna dyskusja Autor: ~Ghost [109.173.215.*]
    Witam serdecznie wszystkich,
    Bardzo proszę o wypowiedź osoby, które podchodzą do tego wszystkiego z rozwagą, a nie komentują tylko: "łee, spier... z tego papieru", "śmieć, nie ma co tu siedzieć", "pójdzie w gorę, kupujcie wszyscy!"

Nie jesteśmy dziećmi ludzie. Teksty w takim stylu jak podałem wyżej nie wnoszą żadnej wartości do rozmowy, tym bardziej jeśli nie są niczym poparte.
    a więc;
    Raport kwartalny za nami - co dalej? wyniki są w porządku .. wartość księgowa akcji ok 17zł (jak dobrze pamiętam)- chociaż to pewnie nie ma znaczenia.

Ja jak pewnie jeszcze sporo wytrwałych osób siedzi w tym papierze bo kupiła za dużo wyższą cenę niż obecna. Moim zdaniem, nie ma powodów do paniki - dobrze wszyscy wiemy, że jest kryzys - każda spółka reaguje na niego mniej lub bardziej. GTC niestety bardziej :D Ale sądzę, że w końcu odbiję w górę do poziomu tych powiedzmy min. 20zł - może to jeszcze tylko trochę potrwać - ktoś jest podobnego zdania?
    Albo chce się podzielić innym, popartym czymś zdaniem?
  • Re: Poważna dyskusja Autor: ~rob31 [93.105.114.*]
    20 to zobaczymy ale za dwa moze trzy lata ja tez jestem umoczony deweloperka moze ma dobre wyniki ale ludzie czekaja moze domy czy segmenty spadna czesc kupuje owszem ale jest kilka milionow maruderow ktorzy nie dadza grosza wiecej za metr i krzycza drogo
  • Re: Poważna dyskusja Autor: ~yy [89.75.64.*]
    Co tu dużo pisać wartość akcji zależna jest od wyceny nieruchomości i tu jest pole do manipulacji, jeszcze pół roku temu prawie wszyscy anale wyceniali GTC po 22 - 25 do końca roku. A jest 9 z groszami, nagle wszystkie nieruchomości z powodu kryzysu staniały o 60% to jest jakaś bzdura wręcz krętactwo. Może mi to ktoś wyjaśnić.
  • Re: Poważna dyskusja Autor: ~nowy [79.163.81.*]
    ci niezależni rzeczoznawcy już wyprzedzili czas i mają recesję czy ???Na dodatek straszą wyceną za IV kwartał , aż tak " namawiają"do sprzedaży tych co kupili wyżej { "dla naszego dobra " } http://inwestycje.pl/print/146212
  • Re: Poważna dyskusja Autor: ~GTC [109.243.81.*]
    Dnia 2011-11-12 o godz. 21:12 ~nowy napisał(a):
    > ci niezależni rzeczoznawcy już wyprzedzili czas i mają
    > recesję czy ???Na dodatek straszą wyceną za IV kwartał ,
    > aż tak " namawiają"do sprzedaży tych co
    > kupili wyżej { "dla naszego dobra " }
    > http://inwestycje.pl/print/146212

To raczej jeszcze długo poczekamy na wzrost wartości akcji , może i dobrze , tak niską wycenę wykorzystuje na dokupowanie , kiedyś i tak pójdą do góry , ale kiedy tego to już chyba nikt nie wie ,...tak czy owak nie sprzedam tych akcji poniżej 20 zł
  • Re: Poważna dyskusja Autor: ~Ghost [109.173.215.*]
    Ja też nie sprzedaje poniżej 20zł, także nie jesteś sam :) i pewnie wiele osób tak zakłada.
    a czy kilka lat.. to bym nie powiedział - tutaj wszystko jest możliwe. bardziej bym zakładał, że to będzie bliższa przyszłość - okres może do max jednego roku. Ja jestem dobrej nadziei :)
  • Re: Poważna dyskusja Autor: ~franc123er [212.67.148.*]
    a ja dokupiłem po 9.55 i sprzedam po 16 zł bez straty bo przedtem kupiłem po 22zł
  • Re: Poważna dyskusja Autor: ostry- [83.7.238.*]
    Ja na szczęście pozbyłem się śmiecia na czas , a sporo bym umoczył bo miałem prawie 20 kilo tych papierów.
    Na razie nie ma tu pod co grać - wyniki sa fatalne, perspektywy niepewne.
  • Re: Poważna dyskusja Autor: ~pplk [85.222.65.*]
    Mnie tez sie wydaje, ze nie ma pod co grac. Nawet jak kiedys odbije ceny nieruchmosci komercyjnych, to w GTC beda to papierowe zyski.
    Moze fundusze beda troche za uszy ciagnac w grudniu.
  • Re: Poważna dyskusja Autor: ~Borys [83.23.29.*]
    GTC wydaje mi się, że jeszcze troszkę spadnie, a potem ruszy w górę. Pamiętacie co było niedawno z Boryszewem? Mnie także dziwi, dlaczego GTC jest tak nisko. Sprzedałem po 12,23 z zyskiem 20% i czekam na wejście w GTC. Szczerze, to obawy są spore dla szerokiego, trzeba być uważnym. I je taż jestem wytrwały na petrolu mam go od 15 zl - wytrwałość nic nie daje w niektórych sytuacjach- trzeba było ciąć straty także i tu... by odkupić niżej. Ale nauka kosztuje- ja także za nią zapłaciłem hehe. Ciekawe czy fundusze dokupią akcje GTC. Jak myślicie?
  • Re: Poważna dyskusja Autor: ~gtc [213.134.166.*]
    RSI na stosunkowo niskim poziomie co może oznaczać tylko jedno- zielona strzałka do góry w najblizszym czasie
  • Re: Poważna dyskusja Autor: ~rob31 [93.105.114.*]
    no no dzisiaj to jakis zyd naprawde sie wqrwil ja pitole straty nie do odrobienia wszystkie leszcze odplywaja wlacznie ze mna dobrze ze zona nie wie ile poszlo
  • Re: Poważna dyskusja Autor: maxks [46.170.41.*]
    To jest znowu ta chwila - za wszystko dobralem po 9,00 - zastanowie sie czy oddam po 15 - poważnie sie zastanowie czy oddać poniżej wk - tym bardziej że sztucznie obniżyli ten wskaźnik
  • Re: Poważna dyskusja Autor: ~Ghost [109.173.215.*]
    To jest jakaś kpina co się dzieje z tym papierem.. Tak ogromne spadki nie są niczym poparte!
    Co dalej: sprzedawać z ogromną strata w panice przed większymi spadkami czy czekać na wzrosty - jakie wasze zdanie?
  • Re: Poważna dyskusja Autor: rooney [202.82.107.*]
    Ja czekam, nic mi nie pozostało. 50% w plecy szkoda tylko że teraz to musi odbić o 100% żeby wyjść na swoje ... ale co robić.

Odbije ... kiedyś. Nie spodziewałem się że wszyscy będą aż tak panikować.

Pozdzro dla cierpliwych - można się tego nauczyć ... w Cinach ;-)
    R
  • Re: Poważna dyskusja Autor: ~twardy [213.192.66.*]
    ja zostałem z papierem, zastanawiam się czy nie uśrednić bo inaczej wyjdę bez straty za 3 lata :/
  • Re: Poważna dyskusja Autor: briko [78.88.138.*]
    sztuczne zanizanie kursu! aby wyleszczyc
  • Re: Poważna dyskusja Autor: briko [78.88.138.*]
    umowiona wymiana pakietow o 13.20 -13.21 po 8,70 ponad banki na papierze moze swiadczyc ze komus zalezy zeby tanio kupic. gdyby takie zlecenie bylo zrobione znienacka wtedy kurs poszybowalby szybko do gory, a tu chodzi zeby grubas skupil jak najtaniej zarowno pakiety jak i od leszczyzny, jak juz wyciagnie wszystko od panikarzy to kurs wroci na wlasciwy kierunek
  • Re: Poważna dyskusja Autor: ~Anioły z nieba ... [217.97.178.*]
    AMEN.
[x]
GTC -4,63% 2,47 2026-05-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.