No to teraz jeszcze info o nie dojściu do skutku sprzedaży Mostostalu, potem kiepskie wyniki konsolidujące nadal tę spółkę i znów 10zł...Eeeech. Znów lekka podbitka przed raportem. Zawsze tutaj tak to się odbywa.
O co tyle krzyku? Jak można sprzedać coś co zostało niby sprzedane w lipcu? Zjeść ciastko i mieć ciastko - albo dobry interes albo ja to zawsze w RPC niewypał.
A ja wlasnie uwazam ze madrzy kupili , a glupi sprzedali .wyniki za 3 kwartal moga byc takie jak do tej pory , ale najlepiej poczekac do ich opublikowania . ale natepne kwartaly beda juz tylko ropczyc , najwiekszy dolek to okolo 10pln jaki przeczolgalo ropczyce , nie wiem czy warto ryzykowac i sprzedawac na sile teraz , przyszlosc to 25-30pln i niewiadomo kiedy ale nie pozniej niz 5-6 miesiecy ,
pozytywne informacje sa roznej skali ale ten o pozbyciu sie energomontazu , jest jaka zdarza sie
niewiele razy w ciagu dekady .
sytuacja jest na pewno pozytywna i z widokiem .
Dnia 2011-11-10 o godz. 17:14 ~Pankracy napisał(a):
> Mądrzy sprzedali dzisiaj. Tutaj dobre infa zawsze podawane
> są tuż przed kiepskim raportem. Pozdrawiam.
Jak moze byc mądry ten kto sprzedaje rentowna i dochodową spółkę (bo taką są same Ropczyce bez sprzedanego własnie Energomontażu) o wartosc księgową na poziomie 0,31 ????
Nie zrozum mnie źle, ale RPC to nie jest rentowna i dochodowa spółka. Co akcjonariusz ma z posiadania akcji? Pomyśl co wydarzyło się w ciągu kilku ostatnich lat - pomysł na spółkę w Chinach-->nie wyszło, strata - kupa milionów; opcje walutowe--->strata - kupa milionów; a teraz poczytaj jeden z raportów z początku tego roku o planach dot. rozwoju (a nie sprzedaży!!!) Mostostalu - znów nie wyszło --->strata - kupa milionów.
To jest spółka, która służy zarządowi i kilku innym ludziom, ale już nie akcjonariuszom.
Rok temu i ponownie na wiosnę tuż przed raportem i info o upoważnieniu zarządu do emisji akcji zrobiono podbitkę - jak teraz - a po raporcie - bul, bul, bul.
Wiarygodność na poziomie Króla z Centrozapu.
Jak bardzo rentowna jest to spółka pokazują wskaźniki rentowności (ujemne) i najważniejszy chyba wskaźnik, czyli zwrot z kapitału - ujemny.
No i wskaźnik C/Z. I co - nie ma? No to masz odpowiedź.