Zawarcie znaczącej umowy
Zawarcie znaczącej umowy
Zarząd ARTEFE S.A. ("Spółka") z siedzibą w Kielcach informuje, że w dniu 7 marca 2011 roku Spółka podpisała umowę z firmą ART-EXPO Sp. z o.o. z siedzibą w Tarnowie. Przedmiotem umowy jest dostawa produktów marki "Artefe" z ich dalszym przeznaczeniem na rynek rosyjski.
Rozpoczęcie dostaw nastąpi w kwietniu 2011 roku.
Zakończenie przewidziane jest na lipiec 2011 roku.
Wartość kontraktu opiewa na kwotę 300.000,00 EUR netto.
będzie i to nie tylko ten kontrakt
a co sie moze wydarzyć uchwalą zakup spółki za 3 mln i reszta później z kredytu
chociaz Karkosik chciał dać 17 mln zł i będzie pewnie zbierał akcje z rynku akcjonariat wymęczony odda na poziomach 7-12 gr a kurs przebije 20 gr w tydzień tak będzie
no to kolego zapytaj Pana Leszka R mailem to sam się dowiesz to nie tajemnica że P Roman poprzez swoją spółkę ma akcje Artefe a co zrobi jak dojdzie do finalizacji żwirowni sam sobie odpowiedz wartość ksiegowa na akcje będzie wtedy 20 gr! wiec się nie dziw Kolego!!!
Bo może czekam na wza co w końcu jaśnie wielmożna spółka raczy uczynić?
Skoro zapakowałem się na tą samą taczkę co ty to czekam i wyrażam swoja opinię o zainteresowaniu a jak się nie podoba to nie czytaj.
Jak tym razem nic opanują sprawy to to szambo się pogłębi a my utoniemy w nim,rozumiesz czy nie jasiu?
Dnia 2011-11-07 o godz. 13:23 ~lol napisał(a):
> To po co tutaj jestescie jak nic ciekawego nie widzicie?
> Zapewne zbieracie i chcecie zebrac wiecej mowiac o spolce
> takie rzeczy.
Tez czekam az Szanowny Prezes cos ruszy z ta sprawa na maxa. Tez mi zalezy na tym aby jakas porzadna informacja pojawila sie publicznie. Trzeba czekac bo walne juz za kilka dni.
oczywiście że nie podniesie, jak każda inwestycja finansowana kredytem, w aktywach będzie żwirownia a w pasywach kredyt
ale inwestycje prowadzi się nie tylko po to żeby podnieść wartość księgową ale żeby zwiększyć przychody (a po odliczeniu kosztu kredytu) również zyski.
pewnie że nie razy 8, ale w ich przypadku z poziomu przychodów 8-9 mln rocznie wejdą na poziom 24 mln (w tym 16 mln to żwir), więc wzrost o 200%, niewiele jest takich wzrostów na nc
Jezeli bedzie tam ktos, kto potrafi to madrze rozegrac to moze byc rewelacja, miasta ze wzgledu na oszczednosci i majac mniejsze budzety na akcje zima beda sypaly ulice zwirem a nie sola, koszt 1 t zwiru 100 zl, soli 300 zl - powtarzam tylko umiejetnie to rozegrac i bedzie lepiej niz dobrze. Moim zdaniem Ruchwa robi z siebie pajaca, juz tyle powiedzial, a konkretow jak nie ma tak nie ma, tu ekipa musi sie zmienic i zarzadzajacy.
Dnia 2011-11-08 o godz. 08:36 ~Dan napisał(a):
Moim zdaniem Ruchwa robi z siebie pajaca, juz tyle
> powiedzial, a konkretow jak nie ma tak nie ma, tu ekipa
> musi sie zmienic i zarzadzajacy.
48 h do walnego
co ty piszesz nie zmieni sie nic bo maja pakiet wiekszosciowy i to ich rodzinna spółka
ja mam bardzo duzy zal za zwlekanie mogli o tym napisac juz w maju lub czerwcu
oszczędni są w komunikatach, zgadza się
pytanie czy lepsze są spółki które piszą komy o byle bzdurach z których nic nie wynika
w jednym z maili prezio napisał mi, że jeśli nie dopnie tematu żwirowni do końca to rozważa swoje odejście i cytuję "dopuszczenie świeżej młodej krwi", choć nie wiem czy to byłoby dobre, bo nawet jak nie udałoby im się wejść w żwiry, to przecież i tak dotychczasowa działalność (wyposażenie wnętrz i telekom) jest prowadzona raczej dobrze, zresztą niebawem wyniki z 3Q...
Dnia 2011-11-08 o godz. 09:28 ~bolek napisał(a):
> oszczędni są w komunikatach, zgadza się
w jednym z maili prezio napisał mi, że jeśli
> nie dopnie tematu żwirowni do końca to rozważa swoje
> odejście i cytuję "dopuszczenie świeżej młodej
> krwi", choć nie wiem czy to byłoby dobre, bo nawet
> jak nie udałoby im się wejść w żwiry, to przecież i tak
> dotychczasowa działalność (wyposażenie wnętrz i telekom)
> jest prowadzona raczej dobrze, zresztą niebawem wyniki z
> 3Q...
NO mnie tez to napisał że odejdzie poda sie do dymisji
No to jak zdymisjonuje to będą wszyscy wydymani .Kurs zlecei na 3gr .
Jak tak dalej będzie szurał p dnie to w końcu z tego mułu nie wykopiemy się.
Może mu współczuć ? Pogłaskać, pocieszyć ?
haha.
a dlaczego niby zmiana zarządu miałaby spowodować spadek kursu??
wybierze się nowy zarząd a spółka się bez Ruchwy nie zawali, może nawet będzie to z korzyścią jak ktoś świeży przyjdzie.
Na razie to masz pół roczną kiszone i wizje , a kurs może zlecieć bo do 3 gr to zobacz sobie ile akcji, wystarczy że ktoś się wkurzy i posypie,łatwiej to zepchnąć niż popchnąć.
Odezwał się wielki inwestor co ma pojęcie o niczym ,to ty nie widziałeś co niektórzy ludzie w panice potrafią zrobić i jak łatwo im w tym pomóc.
Niektórzy brali po 8 i 9 po kolejnych aneksach wywalali po 6 pod przypływem emocji,czasem wystarczyło położyć batonik na 7gr i dokładali się jak dzieci.
Tyle że wtedy po lewej było znacznie więcej a teraz co masz .
Mało masz panikarzy, jeden posypie i pójdą za nim ci co im zwieracze puszczą.
Tak samo gadali jak podbili na 9gr że kto odda taniej ,wystarczyło popchnąć.
Sypnij na 5gr to zobaczysz jak się obudzą co niektórzy znawco,te widełki to ci nie pomogą.