nie polecam tego brokera nikomu, faktycznie stosuje chwyty poniżej pasa,
trzeba trochę czasu żeby go rozgryźć ale wszyscy moi znajomi po pewnym czasie potwierdzili moje spostrzeżenia, zgłaszanie problemów w polskim biurze AM nic nie daje, wina zawsze leży po stronie klienta, a broker konsekwentnie ignoruje wszystkie zgłoszenia o nieprawidłowościach i dalej robi swoje, czyli oszukuje swoich klientów na wszystkie możliwe sposoby, twierdząc z uporem że o niczym nie wie i wszystko działa bez zarzutu
ot taka to radziecka mentalnośc
sprawa nr 1 zwróć uwagę czy rozłącza ci się platforma i kiedy ci się rozłącza, często są to kluczowe dla ciebie momenty otwarcia lub zamknięcia pozycji, dla potwierdzenia spostrzeżeń zainstaluj platformę od innego brokera i uruchom obie w tym samym czasie -AM tłumaczy częste wyłączenia platformy problemami z łączem internetowym w komputerze tyle że jak to możliwe że platforma AdmiralMarkets wyłącza się bo nie działa mi internet a platforma od innego brokera też typu MT4 działa w tym samym momencie bez zastrzeżeń,
podobne porównania proponuję dokonać w temacie występujących luk na wykresach,
pojawiających się informacji "zła cena" itp.......
ADMIRAL MARKETS nie wiem do czego się nadaje. Myślę, że celowe wyłączanie platformy w kluczowych momentach nawet na kilka minut dyskwalifikuje tego brokera pod każdym względem.Przy takich praktykach każda nawet najlepsza strategia handlowa jest z góry skazana na niepowodzenie.
Nie udowodnisz im tego a zresztą są zabezpieczeni w regulaminie dlatego jest po angielsku.Jaki problem mają napisać po Polsku ,ano taki że za dużo ludzi by skumało że to szwindel.byłem w AM teraz przeniosłem rachunek do Dukascopy.Broker ECN,microloty,i nawet bez MT4 idzie nieżle,kwestia przyzwyczajenia.Zlecenia wchodzą błyskawicznie.
to mogli już zostawić ten regulamin bez tłumaczenia w oryginale tzn. po rusku ciekawe co robią z dochodami z tej szulerni pewnie finansują sobie KGB cholerna ruska mafia
Wg mnie poza rozłaczeniami nie oszukuje. Mam konta u wielu brokerów i u wiekszosci zdażają sie ticki na stoplossy a w AM nie. Często miałem zysk z pozycji co 1 pipsa miała do stoplossa. Za to polecam sprawdzenie co to jest oszukiwanie na XTB. Ubeckie ciule potrafią dymać na kazdym kroku. Wyłaczenia, przesunięcia spready i co się tam da i to wg regulaminu. I jeszcze jedno. Pobierając historię z AM (nie z MetaQuotes) strategie automatyczne czasami działają czego nie koniecznie mozna powiedziec o innych.
albo jestscie z konkurencji albo po prostu jestescie dawcami kasy. zarabiac mozna zarowno u mm, jak i ecn, jak i stp itd. niektore strategie nie beda dzialac u mm - chamski EA scalping. AM jest ok, Dukas jest ok, Bossa ma nedzne kwotowania i nedzna egzekucje. o XTB sie nie wypowiadam bo u nich nie mialem rachunku. AM wygrywa polskim bankiem i ma dobry rachunek pro. Dukas dla kwot ponad 100k usd.
wyłączanie platformy przez brokera definitywnie taką firmę dyskfalifikuje zwyczajnie nie ma o czym dalej dyskutować jedyna przewaga tradera nad rynkiem to możliwość kontroli ryzyka transakcji decydowanie kiedy otworzyć a kiedy zamknąć zlecenie wyłączenie platformy oznacza utratę kontroli nad platformą i gotówką na rachunku jeśli ktoś taki stan rzeczy świadomie akceptuje to jest bezgranicznie beztroski i leniwy bo brokerów na rynku nie brakuje
jasne że nie widzę problemu co do stop lossa ale widzę problem z otwieraniem zleceń takich wyłącznie oczekujących no i z zamykaniem zleceń tylko przez take profit bo tak się jakoś dziwnie składa że u admirałów właśnie w takich najciekawszych momentach wymagających natychmiastowej reakcji platforma nie działa tak to się można bawić na rachunku demo albo micro albo wykresie tygodniowym :)))
Trudno mi podejmowac polemike, bo wchodze prawie wylacznie oczekujacymi :) Korzystam z kilku brokerow typu MM, AM nie odstaje na plus ani na minus, pomimo ze nie maja powodow mnie lubic, bo wyplacam wiecej niz wplacam. Owszem, potwierdzam rozlaczanie platformy, tyle ze innym tez sie zdarza. Zdarzaly mi sie tp realizowane co do punktu, jak i sytuacje, kiedy do sl jednego punktu brakowalo i kurs wrocil, bez uruchomienia zlecenia. Jak dla mnie - jest calkiem OK.
to typowe dla adwokatów diabła nie polemizuję ale polemizuję jestem za a nawet przeciw no to poza rozłączaniem platformy potwierdź jeszcze te kolosalne luki które u admirałów nagle potrafią się pojawić a w tym samym czasie u innych brokerów nie występują kanty na rozliczeniach zleceń oczekujących mam na myśli przeskakiwanie SL i ucinanie TP reklamacje zawsze rozpatrywane na korzyść brokera normalnie adwokat diabła albo totalny amator raczej to pierwsze
Czytaj, co wyraznie i dobra polszczyzna napisane: nie podejmuje dyskusji na temat otwierania zlecen "z palca", bo uzywam niemal wylacznie oczekujacych i temat mnie nie dotyczy.
Przedziwnych luk nie stwierdzilem, o _braku_ bezczelnego lowienia sl i realizacji tp "na styk" napisalem wczesniej. Ale jesli probujesz "dyskutowac" w taki sposob, jak teraz prezentujesz - prosze bardzo: jak ktos nie potrafi czegos zrobic, zwala na narzedzia. Tyle z mojej strony.
jak dla mnie to stracili swoje 5 minut na to żeby pokazać że nie pieprzą i nie kantują admirały od samego początku oszukiwali i wygląda na to że oszukiwać będą ja od brokera nie potrzebuję nic innego tylko sprawnej platformy czyli sprawnych narzędzi a u admirałów po każedej wypłacie nasilają się problemy techniczne to tyle
Uwaga, AM robi sobie przerwy całodniowe z kwotowaniem na WIG20
Przydarzyła mi się dość ciekawa sytuacja z AM , gram głównie na indeksach SP500, DAX, czasem WIG20 Miałem akurat otwartą niewielką pozycję na WIG20, Otwieram komp rano i patrze, że nie ma kwotowań na WIG20, piszę do AM a oni mi piszą, że
"DZISIAJ KWOTOWAŃ NA WIG20 NIE MA I NIE BĘDZIE ,ALE ZA TO BĘDĄ JUTRO"
a był to normalny dzień roboczy ,sesja na GPW się odbyła , tyle że następny dzień po świętach zdumiony i rozbawiony przeczytałem tego maila ze 100 razy i pytam czy może giełda wróciła do 3 sesji w tygodniu , o czym nie wiedziałem niestety nie dostałem odpowiedzi
tak więc przestrzegam przed graniem u nich na WIG20 na szczęście dla mnie, cała sytuacja skończyła się dobrze ale zamknąłem u nich konto
Potwierdzam,nie zakładać u nich konta. Miałem u nich rachunek reala,dałem natychmiastowe wysokie zlecenie wolumen 8,po sekundzie zaczęło spadać,chciałem zamknąć pozycję,ale nie dało rady,pokazywały się różne napisy,kwotowanie,itd.itp,a straty rosły,straciłem w parę minut 20 tyś ,aż do wyzerowania konta,bo nie mogłem zamknąć pozycji,platformy nie wyłączyli,ale uniemożliwili mi zamknięcia pozycji,która z każdą sekundą przynosiła straty.. Stosują też inne triki,realizacja zleceń z poślizgiem,jak jesteś na plusie zamknięcie pozycji następuje natychmiast,jak jesteś na stracie,zamknięcie pozycji przeciągają ,a straty rosną.Opóźnią wykonanie zlecenia, tzw..poślizg,rekwotowanie,itd,itp. ,aby wiedzieć jak pójdzie kurs,i jeśli oni mają stratę uniemożliwiają wykonanie zlecenia,a jeśli Ty masz stratę zlecenie wykonują natychmiast..Stosują wiele innych zagrań aby trader stracił.W porównaniu do XTB są o niebo lepsi.
"odpowiedż jest prosta każdy broker MM tnie klienta jak może ."
Brokerzy ENC , DMA i inni wydawało by się bezpieczni też doją traderów jak się da. Broker AVA Forex jest DMA ,a więc w teorii lepszy od ECN a jak oszukał tradera. Trader jest dobry puki przegrywa,jak wygrywa,to w najlepszym wypadku ,blokuje mu się konto,zwraca wygraną i wkład,i nie pozwala dalej grać,tak jak w kasy\nie. Napiszcie w google.pl: AVR Forex opinie A dowiecie się jak oszukano tradera przez tego brokera.
Mam rachunek w am od kilku lat i nie miałem problemu z rozłączaniem konta. Na demo i na mt5 często się im to zdarza, ale na realnym jeszcze takiego czegoś nie miałem.
Dla mnie Admiral Markets to złodzieje i oszuści ! Jak zacząłem zarabiać kasę to zaczęły się dziwne problemy - rozłączanie to pikuś, na mt4 cena odbiegała zupełnie od ceny z wykresu, przy otwarciu 1lota od razu miałem -100 PLN przy zamknięciu gdy zamykałem na 0 to znikało mi gdzieś jeszcze z 55 PLN, zlecenia limit i stop realizowane zupełnie w innych cenach i podkreślam różnice były niewiarygodne - kilka pkt!!! :) dzwoniłem i składałem reklamację to mi odpowiedzieli że oni w Polsce to nic nie mogą ::)) nawet sprawdzić - odpowiedzieli żebym do Estonii pisał, więc napisałem i do tej pory żadnej odpowiedzi // lepiej znaleźć normalnego brokera co nie kombinuje:"
A TMS ROZLICZA SOBIE CENY PO SWOICH KURSACH JAK IM SIE PODOBA...!! 15 styczia zarobilem na chf/pln okolo 55 tys na drugi dzien zrobili mi koretke tego o 40 tys a tydzien poniej zrobili mi debet na koncie !!! po reklamacji rozliczyli mi 2500 tys zl z 55 (oddali) PARODIA! teraz dostaje listy d komornika do zaplaty a odpowiedz na reklamacje jeszcze nie dostalem !!
Też zauważyłem ogromne "błędy" czy problemy z platformą. Parę razy było tak, że próbowałem zamknąć pozycję natychmiast to wyskakiwał jakiś błąd i mi w ogóle nie zamykało pozycji przez kilka minut!!!!! Albo otworzyłem pozycję "po rynku" i mi otworzyło na -25pipsów!!! jak otworzyem wykresy innego brokera to wykresy były totalnie inne od tych z Admiral Markets- różniły się na świecach minutowych o kilkanaście pipsów przez ok.10min!!!!! Brak słów. Jak tak dalej pójdzie to ludzie totalnie zrezygnują z tego brokera.
Dnia 2015-04-12 o godz. 10:31 ~piotrek napisał(a): > Kiedy wy sie w koncu nauczycie ze brokerami MM jest zawsze to samo > wielu roznych brokerow ale ZAWSZE te same problemy. > > Gracie u nich przeciwko nim to czego sie spodziewacie ze bedziecie zarabiac????
A u innych brokerów, także ECN to jest inaczej ? Może ktoś zna jakiegoś brokera/platformę gdzie jest wszystko fair play względem klienta ? Ja jeszcze nie znalazłem. Wszędzie jest długa lista za co broker nie odpowiada ( problemy techniczne, brak płynności,...) brak gwarancji wykonania zlecenia itd. Przy normalnym handlu jakoś wszystko się kręci, ale jak coś się sypnie , to istna "sodomia i gomoria" .
Handluje z AM UK od zeszlego roku i wszystko jest ok - nie wiem na co narzekacie, moze dlatego ze post jest z 2011, ale jak bylo wtedy nie wiem.
Skupiam sie na horyzoncie krotko i srednioterminowym, transakcji dziennie jest nie mniej niz 5, tygodniowo okolo 30. Przez okolo 11 miesiecy zrobilem miedzy 300-400 transakcji takze jakas probe tego czy jest dobrze czy zle mam. I nie moge powiedziec zlego slowa. Ponad 90% transakcji realizuja dokladnie po cenach, pozostale 10% po gorszych ale o dziwo i lepszych cenach (!). Jade glownie na niemieckim DAXie, SP500 i GBPUSD.
Wg mnie solidny brok, mam drugi rachunek w HFT Brokers i oferty sa naprawde bardzo zblizone. Ok, musze przyznac ze HFT ma wiecej promocji, a ostatnio nawet rozdaja iPhone tylko obrot trzeba zrobic i zarobic :)
a sami lepiej nie wychodzicie no coz ale tutaj najpierw zarobiciea a potem nic nie ma i co może trzeba czas najwyzszy zadzwonic do sejmu aby powolali w tej sprawie komisje
Tutaj masz ranking brokerów typu ECN STP link . Admiral Markets nie jest taki zły. Tylko musisz pamiętać, że w nocy jest restart platformy, który trwa dosłownie 5 minut. Powinieneś to wiedzieć, bo zapisali to w regulaminie.
ja na Waszym miejscu zawsze przed rozpoczęciem współpracy sprawdziłbym brokera, pod każdym względem. Ja tak zrobiłem pracuje z AvaTrade, mają biuro w Polsce, w Warszawie, konto w Polsce, na wypłatę środków czekałem 4 dni, ale wypłacili bez żadnego problemu, w regulaminie mają do 5 dni. Mają szkolenia, opiekunów. Mogłyby być niższe opłaty, ale dla mnie ważniejsze jest bezpieczeństwo niż stopa zwrotu.