Najwyraźniej przewodniczący RN Wolski odkupując cały pakiet RFI po 3,45 nie wziął pod uwagę opinii rynku. A rynek dobitnie pokazuje co myśli o tej spółce i po odbiciu od 3 spokojnie szykuje się do pokonania tego wsparcia. Szczerze powiedziawszy nie sądziłem że aż tak szybko. I nic tu nie pomogą wysiłki animatora, który zapewne dziś na zamknięciu jak codziennie kupi sobie jedna akcyjkę bo i tak w środę kolejni zdesperowani wywalą parę tysięcy na stół.
Ja nie uważam ,że spadnie tak nisko. Novitus chciał płacić za akcje po 3 złote i moim zdaniem wiedział co robi. Chyba ,że super Zarząd stworzył coś tak wspaniałego ,że pogrążył cał firmę i wtedy będzie 2 złote.
Są dwie możliwości : albo obecni większościowi udziałowcy postanowili zebrać od wystraszonych indywidualnych resztę free float i stąd batony po stronie sprzedam nie do przejścia jeśli chciałoby rosnąc.Raczej wykluczam tą ewentualność , bo w takim przypadku przewodniczący RN jako insider nie zdecydowałby się na kupno 130 tys. akcji. Druga ewentualność to wciąż bardzo duża podaż, która nie może sobie znaleźć kupca więc codziennie na zamknięciu zdejmowane są pakiety po stronie sprzedam na skutek czego cena kupna tej jednej akcji jest o parę procent wyższa od średniej transakcyjnej z całego dnia. Osobiście stawiam na to drugie a to znaczy, że jeszcze spory zjazd przed tą spółką.
Mimo iż nie pochwalam (nieudolnych) działań animatora i zarządu, nie uważam, by były podstawy do dalszego spadku kursu tej spółki. I stanie się to o czym już tu pisałem - ani teraz już specjalnie nie spadnie (mimo iż rynek wydaje się że będzie słaby) ale i w hossie czy odbiciu prawie nic nie urośnie. Czyli marazm jaki znany jest spółce i jej pechowym udziałowcom od LAT.