~Ostry - przesadzasz - panikujesz i przez takich panikarzy cena akcji spada. Z seria G było tak na GPW były po ~15 a mogłeś dokupić 50% po 2.10 w stosunku 1 za 2 - wyrównanie ~4 zł więc tak
1000 x 15 = 1500 / po emisji 1000+500 = 1500 x~11(15-4 ) = 16500 -1050 ( 500 x 2.10 ) =15450 zł. po miesiącu podskoczyły do ~12 zł więc 1500 x 16 = 24000 zł zysk 9000 -1050 =7950 zł Tak było.
Teraz to zobaczymy co fundują spekulanci i sam Cersanit .
To jest max zysk jeżeli trafiłeś na max ale gdyby nie to zawsze mogłeś zarobić np 5000 zł.
Mam do was następujące pytanie. Czy będziecie bardzo zdziwieni gdy w ciągu najbliższych dwóch miesięcy cena w dowolnym momencie osiągnie 10 zł ? Serio pytam
Stary , o jakiej ty piszesz panice? Ja przecież w ogóle nie mam akcji Cersanitu
Po prostu logicznie myslę , potrafię liczyć i mam sporo doświadczeń na parkiecie .
Tak zupełnie bez uszczypliwości - dzięki temu nie mam kilkudziesięciu % straty jak Ty.
Powiedz mi - czy ktoś kto kupił te akcje ot chociażby z dwa miesiące temu i wciąż je trzyma ma powody do zadowolenia?
Ostry ktoś kto kupił akcje 2 miesiące temu nie ma wyjścia i musi trzymać, albo zalegalizuje dużą stratę. Oczywiście nikt nie ma jakiegokolwiek powodu do radości, ale jednocześnie wydaje się, że akcje powinny odbić po 22.11. , bo trend spadkowy to jedno, a wyraźne działania spekuły to drugie. Pomijam nawet rekomendacje, bo w obecnych czasach coraz mniej jest to miarododajne, o ile w ogóle ktoś jeszcze na to zwraca uwagę
No tak , teraz mając dużą stratę bez sensu sprzedawać , ale mi zupełnie o coś innego chodzi.
Po prostu kupowanie tych akcji w sytuacji gdy spółka wyniki miała słabe a w perspektywie była emisja nowych akcji było posunięciem nieprzemyślanym .