Poszperałem sobie trochę w internecie na temat Bioleku, który ma stanowić "drugą nogę biznesową" Biotonu, jak to szumnie ogłoszono i niestety mam uzasadnione wątpliwości co do rzetelności zapewnień kierownictwa Biotonu w tym zakresie.
Po pierwsze jest to firma, która należy od 1998 r. do "imperium Krauzego".
W tymże to roku z "Zakładów Produkcji Farmaceutycznej "Biolek" sp. z o o" w Duchnicach powstał "Zakład Produkcyjny "Bioton" Sp. z o o". Krótko mówiąc Bioton wyrósł z korzeni jakimi był dla niego Biolek. Z jego "pozostałości" do chwili obecnej na rynku funkcjonowały trzy spółki. Są to:
"Biolek Sp. z o o" powstała na kanwie "Future Trading Company Sp.z o o" z siedzibą w Warszawie przy ul. Elblaskiej 14 a pośrednio z "New Pharmasy",
"Biolek Spółka Akcyjna" z siedzibą w Warszawie ul. Elbląska 14,
"Biolek Asia sp. z o o" z siedzibą w Błoniu ul. Mickiewicza 12, którą w dniu 26.07.2011 przekształcono w "Bioinvest 2005 Sp. Akcyjna" dodając jej nowego wspólnika "Troqueera Enterprises Limited" z Cypru z 442 udziałami o wartości 221.000 zł przy kapitale zakładowym wynoszącym jedynie 435.000 zł. Te właśnie udziały /442 szt./ kupuje Bioton stając się udziałowcem większościowym w Bioinveście.
Od strony personalnej we wszystkich tych podmiotach "kręcą lody" Panowie Prezesi Zarządów: 1. Adam KICIAK (ur. 1969), 2. Stanisław Henryk RYNIAK (ur.1943) i 3. Dariusz Piotr JESIOTR (1969).
Panowie ci działają także w następujących podmiotach:
"Varexim Sp. z o o" W-wa ul. Płocka 15C72, "Biolek Sp. z o o", "Biolek Asia Sp. z o o" /aktualnie "Bioinvest ..."/, "Biolek Sp. Akcyjna", "Jngrespharma Sp. z o o" ul. Cecylii Śniegockiej 1050 W-wa, "Samorządowy Fundusz Pożyczkowy Powiatu Bielskiego "Karbona" Spółdzielnia w Białej Podlaskiej - Polska Grupa Spółdzielni Pożyczkowych" ul. Moniuszki 20 Biała Podlaska, "Śląski Fundusz Pożyczkowy "Karbona" Spółdzielnia w Katowicach - Polska grupa Spółdzielni Pożyczkowych" ul. Francuska 32 Katowice, "NI Group Sp. z o o" ul. Słonimskiego 1978 W-wa, "Varexim Sp. z o o" ul. Płocka 15C72 W-wa, "Retermozanex Holding Sp. z o o" ul. Elbląska 14 W-wa, "Venture Consulting M. Ilnicki Spółka Jawna" /w likwidacji/.
A teraz "kwiatki".
W Zarządzie "Biolek Sp. z o o" obok znanego nam już Stanisława Henryka Ryniaka i Adama Kiciaka pracuje dobrze nam skądinąd znany .....Pan ADAM WILCZĘGA.!!!!!!!!!!!!
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
A teraz jak już to wiemy, że Pan A. Wilczęga z Zarządu Biotonu kupuje spółkę Biolek, gdzie także jest w Zarządzie, to sprawa ta wygląda już inaczej.
A.Wilczęga kupuje spółkę sam od siebie. DLACZEGO??????????????
A jak wierzyć w jego zapewnienia, że cena jaką płaci Bioton za Biolek jest ceną zaniżoną, bo jest on wart więcej -moim zdanie może być odwrotnie. Co to jest za transakcja? Kto tutaj próbuje kogo oszukać i na czym zbić kasiorę? Bioton płaci nowodrukowanymi akcjami po cenie nominalnej 0.20 bo mniej nie może. Następnie rozlicza sie po kursie faktycznym /dzisiaj 0.08/ dokonując "cudów" w swojej księgowości, gdzie grozi mu nawet 200 milionowy odpis majątkowy. Biolek ma swoje przychody dopiero w planach /podobnie jak miał je Bayer w Chinach/ a rzeczywistość jest bezwzględna - generowane są tylko straty.
Panowie. Przeczytajcie i pomyślcie sobie co jest grane na Biotku. Czy ta "druga noga" to nie jednak tylko "proteza biznesowa" ukrywająca tragedię?
Kim jest Pan Sebastian Stanisław JARGUT, Viceprezes Zarządu "Bioinvestu" /była Biolek Asia/???????????????????????????
Pan S.S. Jargut jest jednocześnie ojcem założycielem "SILURIANU" i członkiem jego Zarządu. A jak wiemy Petrolinvest poinformował już 16.12.2010, że zainwestuje w tę spółkę nabywając 60% jej udziałów aby przystąpić do poszukiwań i eksploatacji złóż gazu łupkowego w Polsce. W tym celu 23.08.2011 zawarto umowę z Tabacchi Enterprises Ltd kupując udziały Siluranu poprzez Siluran Hallwood Limited /JVS/ za 46.400.000 zł przy założeniu wyceny spółki na poziomie 232 mln zł. W ten to sposób Petrolinvest ma 9 koncesji poszukiwawczych gazu łupkowego w Polsce.
Cały ten deal wydaje się być jednym wielkim przekrętem. Wartość Silurianu znacznie zawyżono. Zamiast rzeczywistych płatności przerzucano sie tylko nowodrukowanymi akcjami Petrolinvestu.
Aby poznać blizej te problemy należy się zapoznać na forum Petrolinvestu z obszernym materiałem tam zamieszczonym przez naszego kolegę.
Reasumując sprawy te łączą sie poprzez osobę S. S. JARGUTA przez co deal Biotonu z Biolekiem staje się też małowiarygodny i podejrzany..
Przy dokładnym wyliczeniu być może wyjdzie 7 może 8 gr. I co z tego??
było niecałe 5,5 mld będzie 8 mld. A majątku nie przybyło. Majątku rozumianego jako CF dodatni oraz Zysk netto.
Stawiam na bankructwo w przyszłym roku, bo o ile można oszukać drobnicę to rachunku ekonomicznego już nie. Tutaj i tak przez długi czas była kreatywna księgowość. Teraz już będzie finito.
Actavis tego badziewa nawet nie dotknie. Kto normalny robiłby uczciwie interesy z Krauze.
Actavis ma swoje kontakty i wie czym śmierdzi biznes z Rychem.
Że to jest jeden gruby wał z tymi niekończącymi się dodrukami i przejęciami bezwartościowych spółek to chyba nie ulega wątpliwości. Co mnie jedynie zastanawia, że w państwie prawa (w jakim ponoć żyjemy), a nawet w Unii to wszystko przechodzi bez echa. To przecież wszystko odbywa się w biały dzień. Czy nie ma jakiegoś ambitnego śledczego czy prokuratora, który za punkt honoru postawiłby sobie ukrócenie tego złodziejskiego procederu i obnażenie wałów Ryżego? Przecież ktoś taki natychmiast zostałby bohaterem tłumu! Przed taką osobą świetlana przyszłość! Skoro jednak Rudemu meldują się w hotelach ministrowie (Kaczmarek), inni szybko nowelizują ustawy (Kwiatkowski), jeszcze inni wypowiadają się publicznie w obronie RK mówiąc że to uczciwy biznesmen (Sawicki) to jednak zadanie jest bardzo trudne. To trzeba by chyba rozegrać z poziomu Unii.
ludzie z tego forum więdzą więcej o przekrętach Rycha więcej niż ktokolwiek ,dlaczego nie złożycie doniesienia do prokuratury? jesteście dobrymi , uczciwymi obywatelami. możemy również nagłośnić sprawe w programie Elżbieta Jaworowicz jaki mamy wspaniały kraj. jeśli nie macie pieniążków Ja moge sponsorować to przedsięwzięcie bo nie mogę patrzeć na nieuczciwość
Spółka Biolek z o.o. już nie istnieje.
W dniu 23.03.2011 przekształcono ją w Biolek Sp.Akcyjna KRS 0000383158 z siedzbą Warszawa ul. Elbląska 14. Z danych w KRS z dnia 8.04.2011 wynika, że:
Skład Zarządu jest następujący:
- Prezes Zarządu - Adam Kiciak
- Viceprezes Zarządu - Dariusz Piotr Jesiotr /Sebastian Jargut wypadł z Zarządu?/
Organ kontrolujący to rada Nadzorcza w składzie:
Przewodniczący - Stanisław Ryniak
Członkowie RN - Paweł Michałowski, Katarzyna Kiciak, Romuald Zabielski,Marcin Raszkowski
Kapitał zakładowy spółki wynosi - 200.000 zł
Kapitał docelowy - 20.000 zł
Liczba akcji wszystkich emisji - 2.000.000 sztuk
Wartość nominalna akcji - 0.10 zł
kapitał wpłacony - 200.000 zł
Akcje serii A w ilości 2.000.000 szt. są uprzywilejowane co do głosu gdyż na 1 akcję przypadają 2 głosy.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Zauważmy, że wartość księgowa tej spółki wynosi tylko 200.000 zł a Bioton za pakiet kontrolny ma zapłacić 60 mln a z premiami 178 mln zł.
Co spółka ta aktualnie produkuje? Z opublikowanych materiałów wynika, że jedynie jeden lek od 2010 r. dla ludzi, stosowany w dietetyce, o nazwie DEBATIR /maślan sodu/. W tym zakresie spółka ma zawartą umowę z Polfą Łódź na jego produkcję i sprzedaż.
Trzy inne preparaty także do zastosowania w dietetyce o nazwach Megacid, Probiacid i Gastracid zabezpieczone patentami nie są jeszcze produkowane.
W zakresie zaś weterynarii spółka ma opracowane 4 produkty o nazwach: Suiacid TM, Birdacid TM, Megacid TM oraz Suilectin TM - będące dodatkami paszowymi zapewniającymi właściwą pracę jelit, z których tylko 3 pierwsze są dopuszczone do obrotu w Unii Europejskiej. Dotychczas preparaty te nie są produkowane i sprzedawane na rynku.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Komentując powyższe należy podkreślić, że jak na dzień dzisiejszy Biolek ma tylko jeden lek do zaoferowania na rynku o nazwie DEBATIR tak jak Bioton tylko jeden produkt jakim jest insulina. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ponadto wycena tej spółki jest oparta wyłącznie na jej perspektywach a nie na realiach i zupełnie oderwana od wartości jej kapitału zakładowego i jest moim zdaniem bardzo wygórowana. A ponieważ podmiot ten jest kierowany przez ludzi z kierownictwa Biotonu bezpośrednio /Adam Wilczęga/ lub pośrednio /patrz powiązania z Petrolinvestem/ to taka ocena podana akcjonariuszom nie poparta żadną obiektywną i niezależną ekspertyzą jest niewiarygodną i zakrawa na "przekręt".
1Nadal nie wiemy kto zapłaci 020gr za akcje. Gdzie się znajdzie frajer .2 Solo jest w zarządzie czy pozwoli na takie wałki .
3Prokom czy sam RK działaja świadomie i wyprowadzaja kase z Biotonu?
Aby dowiedzieć się coś więcej na temat chińskiego kontrachenta Bioleku wystarczy wpisać w Google adres Beijing Smile Feed Sci. Tech. Development Co.,Ltd i dowiemy się co następuje:
Firma ta mieści się w Pekinie, ma swoje trzy bazy umiejscowione w Pekinie i mieście Hebei, gdzie zatrudnionych jest ogółem 300 osób, które produkują jedynie dwa preparaty. Są to fitaza - enzym białkowy /rodzaj białka o właściwościach katalitycznych poprawiający strawność i tym samym wykorzystanie przez organizm zwierzęcia niektórych trudnostrawnych składników pokarmowych oraz betaina - aminokwas, organiczny związek chemiczny zawierający azot i fosfor, mający zasosowanie w odżywkach, w produktach SPA, suplementach diety itp. Jako lek - w stanach zapalnych wątroby i pęcheżyka żółciowego, miażdzycy, zatruciach, chorobach włosów i skury oraz zaburzeniach przemian tłuszczowych.
Wytwarzane są one na trzech liniach produkcyjnych.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Z powyższego wynika, że jak na chińskie warunki jest to firma niewielka, która nie ma rozbudowanego w całym kraju wielkiego zaplecza do dystrybucji swoich wyrobów. Na dzień dzisiejszy nie ma ona także żadnych możliwości produkcyjnych innych, nowych specyfików niż te, które sama wytwarza. Aby je produkować w Chinach należałoby dopiero wybudowac nowe fabryki.
Zdrugiej strony wiemy, że Biolek także nie ma żadnego zaplecza produkcyjnego a jedyny produkt jaki aktualnie sprzedaje na rynku wytwarzany jest przez Polfę Łódz. Stąd też jego marża jest pewnie niewielka. Oczywistością jest więc, że ewentualna produkcja tych specyfików, które mogłyby być eksportowane do Chin musiałaby być zorganizowana w Polsce. Stąd zyski byłyby ograniczone a marżą ze sprzedaży w Chinach Biolek musiałby się dzielić z tym w/w dystrybutorem, ponasząc też koszty transportu.
Stąd więc wydaje się niczym nie uzasadniony hura optymizm z jakim nas poczęstował Bioton informując o tej swojej "drugiej nodze biznesowej".
Jej wdrożenie jest trudne i odległe w czasie o ile wogóle wykonalne i korzystne, jeśli się spojrzy na ponisione koszty akwizycji Bioleku. Całą ta sprawa jest wielce naciągana a zyski nierealne w krótszej perspektywie.
Pytanie aktualne !!!! kto im kupi takia ilość akcji po 020gr. Jesli to taka wydmuszka.Jakieś pozytywne perspektywy musza mieć. Chcą zacząć sprzedawać za rok.Ikto podpisuje kontrakt na miliard dolarów z nieliczącą sie małą firmą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rysio co ty na toooooo???????????????????
Uwaga! Pełna treść wpisu zarezerwowana jest dla osób posiadających abonament i stanie się ogólnodostępna dnia 18-11-2011 0:18:6.
Zamiast czekać, zamów abonament, a uzyskasz natychmiastowy dostęp do wszystkich treści i narzędzi serwisu.
WIĘKSZOŚĆ WIE CO SIĘŚWIĘCI STĄD TAKA NAGONKA NA SPADKI
Dnia 2011-10-29 o godz. 17:13 ~POLATACH napisał(a):
> http://razem.tv/filmy/-/Afera-Kwiatkowskiego-Adas-Krzysiu-z
> alatw-problem-Rysia
POLATACH w tym roku Rysiu ci wyczyścić obornik z kroku kupiło się po 030 gr a sprzedało po 07 gr łochocho łochocho srochocho
OPOWIEM WAM BAJKĘ JAK TO "ŚLEPY" WSPIERAŁ "KULAWEGO"..
Ja jestem znany bizmesmen Wilczurga. Pracuję w Zarządzie dużej firmy Złoton a dorabiam sobie na boku w maleńkim Złoleku. Tam idzie nam marnie bo brak jest kasy na jej rozwój i realizację naszych planów. Co więc robic? Jak uchronić się przed bankructwem?
Jest wyjście!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Eureka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
W Złotonie nowych akcji nadrukujemy sobie wiele i za nie kupimy połowę Złoleku - mój ty mały aniele.
Lecz zanim go jednak na dobre kupimy to w mediach dużo szumu narobimy.
Ogłsimy też z Bayerem i Actavisem zaręczyny, że mamy wielkie kontrakty przez kolegę mojej dziewczyny /oczywiście, że na Chiny/.
A jeśli to się uda to sobie Złolek 100 razy wyżej wycenimy i takie wiadomości wokoło i szeroko wszystkim ogłosimy.
Potem akcje do niego przekażemy a sobie w księgach dopiszemy, że drogocenne cudo kupiliśmy bo tak wszyscy cwani byliśmy.
A jak już będziemy mieli te akcje w Złoleku, mój ty głupiutki, mały człowieku, to pomalutku, puścimy je w rynek pocichutku.
A wiedz, że wszystkie je za darmo mamy to i po grosiku na GPW je sprzedamy /albo i taniej/ ale aż z 2.000.000.000 sztuk to 20 dużych baniek forsy jest huk.
A jak się uda je komuś wcisnąć po 2 lub 3 grosze to bedzie dla nas ze 60 milionów na nasze kokosze /rozkosze/.
O!, to pomysł dość okropny a ponury lecz starczy nam na nasze pensje i fury i zawsze też można go powtórzyć za rok lub pół jak o nim pospólstwo zapomni, jak zapomnial i wół.
A przy tym jakby sie jednak cudem udało coś w tych Chinach zrobić - choćby i mało, byloby to w dechę i na naszą uciechę tam się usadowić i dobrze sie obłowić.
I tak to sobie ten nasz Wilczunga kombinował zanim nasze pieniążki do kieszeni swej schował.
Dnia 2011-10-30 o godz. 11:05 ~AAAA napisał(a):
> Twoja bajeczka zainteresuje szpeców od Nadzoru Finasowego
> mam nadzieję!!!!!
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
A ja jestem pewny, że nie zainteresuje nikogo a KNF w szczególności.
Ta instytucja wydaje się być tylko fasadową i biurokratyczną piramidką gurującą nad GPW, zupełnie niegroźną dla takich cwaniaków z jakimi tu mamy do czynienia. Nasze interesy, drobnych inwestorów, zupełnie nie są zabezpieczone od strony prawnej. Policja i Prokuratura też omija z daleka "tę łączkę", na której zupełnie bezkarnie grasują takie "rekiny od ciemnych interesów" w białych kołnierzykach. Nikt też z zainteresowanych służb i doświadczonych analityków nie przestrzega w wyraźny sposób rzesz naiwnych młodych inwestorów. Zobacz jaka jest cisza płynąca z tego środowiska i to od wielu miesięcy w zakresie poczynań Biotonu, Petrolinwestu i im podobnych "perełek" giełdowych. Dlaczego fachowcy nie przestrzegają publiczności przed możliwymi zagrożeniami, może czegoś się boją?. "Guw..na wolą nie tykać" aby samemu sie w nim nie ubabrać, bo tacy potentaci jak RK mają wielką siłę przebicia, nacisku, ogromne wpływy w mediach i możliwości odegrania sie na niewygodnych im osobach. Na usługach ich czuwają rzesze prawników, redaktorów, ludzi wpływowych, politycy, byli pracownicy służb wszelakich itp. itd. A to, że przysłowiowy Kowalski jest robiony bez mydła w balona i traci swoje ciężko zarobione pieniądze to nikogo zupełnie nie obchodzi.
Komisja Nadzoru Finansowego działająca na podstawie ustawy z dnia 21.07.2006r, która m.in. przejęła kompetencje b. Komisji Papierów Wartościowych i Giełd a podległa jest bezpośrednio Premierowi, zajmuje się sprawowaniem nadzoru nad przestrzeganiem określonych zapisów w określonych ustawach regulujących rynek finansowy przez określone podmioty tego rynku.
W zakresie nas interesującym w swojej strukturze ma ona pion inspekcji, który w br przeprowadził ok. 40 postępowań. Ich skutkiem nałożono kary finansowe w wys. od 10 do 300 tyś zł na poszczególnych akcjonariuszy, Prezesów Zarządów Spółek i same spółki, fundusze emerytalne i jeden z banków za nieprzestrzeganie terminowego wysyłania wymaganych informacji do KNF, spółek, szerokiego rynku, Ubezpieczeniowego Funduszu Gwarancyjnego i Funduszy Emerytalnych.
Z danych zawartych na stronach internetowych KNF nie wynika aby Komisja ta zajmowała sie problemami nas nurtującymi w aspekcie słownie stawianych zarzutów /podejrzeń/ np. kierownictwu Biotonu czy Petrolinvestu. To oczywiste, że oni nie są kwazi policją finansową i nie zajmują sie rozpracowywaniem takich nieprzeciętnych oryginałów giełdowych jak RK i jego kompani biznesowi. To jest domeną policji a ta jak dotychczas udaje, że sprawy nie ma.
KNF nam nie pomoże bo nie ma takich uprawnień i praktycznych możliwości.
Oszustwo to przestępstwo z Kodeksu Karnego i jest w jurysdykcji "normalnych" organów ścigania jak Policja i jej podobne agendy państwowe oraz Prokuratura.
Odsyłam cię do artyułu w Parkiecie . Jst tam wyraxnie napisane ze NF i S Inwestorów Indywidualnych zajmie się problemem .Moze to nic nie da . czas pokaże .Teraz tego śmiecia jak widzisz nie maja jak sprzedawać .zobacz na zlecenia kupna .Wpadna w dolek wykopany przeznich albo zaczna myslec
i ich miliadowe akcje moze zaczna cos byc warte
Dnia 2011-10-30 o godz. 21:24 ~Ergo napisał(a):
> Odsyłam cię do artyułu w Parkiecie . Jst tam wyraxnie
> napisane ze NF i S Inwestorów Indywidualnych zajmie się
> problemem .Moze to nic nie da . czas pokaże .Teraz tego
> śmiecia jak widzisz nie maja jak sprzedawać .zobacz na
> zlecenia kupna .Wpadna w dolek wykopany przeznich albo
> zaczna myslec
i ich miliadowe akcje moze zaczna cos byc
> warte
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
To interesujące i pocieszające, że takie Stowarzyszenie Inwestorów się wogóle zawiązało.
Jak obserwuję wyniki jego pracy, to o ile wiem, jedyną rzeczą jaką im się udało to było sformułowanie i zadanie pytań Zarządowi Spółki, na które odpowiedź otrzymano na piśmie. Oczywiście, że ją przeczytałem.
A chciałbyś wiedzieć jaka była moja ocena merytorycznej zawartości tej odpowiedzi?
Bardzo powściągliwa aby wręcz nie napisać, że totalnie mnie ona zasmuciła /nie chcę używać innych dosadnych epitetów/. Ogólnie mówiąc odniosłem wrażenie, że potraktowano to nasze Stowarzyszenie w sposób nad wyraz obcesowy. Mnie osobiście poziom tych odpowiedzi na konkretne pytania z naszej strony wprowadził w osłupienie. Oni uważają, że mogą odpowiedzieć "byle co", unikając meritum sprawy, nie odpowiadając wprost na zadane pytanie i to w sposób taki, że traktują zainteresowanego jak kiedyś szlachcic, pan na włościach swojego chłopa, który odważył się przyjść do jego przedpokoju i poskarżyć się na pańskiego ekonoma. Mnie osobiście ubliża jeśli ktoś usiłuje mnie zbyć, traktując jak "małego Jasia", przygłupa lub niedouczonego gimnazjalistę, który nie ma pojęcia w sprawach, gdzie przypadkowo się znalazł.
"Zapytali", bo do tego mieli prawo w tym kraju to i "odpowiedzieliśmy im" na poziomie na jaki zasługują. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zresztą ja się temu bardzo nie dziwię. No bo jakim prawem, my, nie mający zgromadzonych wystarczająco dużo akcji w swoich rękach aby być partnerem dla nich, staramy się o dostęp do ich poufnych i istotnych dla "przeżycia" tej spółki /utrzymania się jej na powierzchni/ informacji. Przecież informacja bezpośrednio przekłada się "w tej zabawie" na żywą gotówkę.
Gdybym ja ją posiadał to bym dobrze wiedział czy wywalić te już prawie bezwartościowe papiery do kibelka i spuścić po nich wodę /sorry za tę przenośnię ale ja osobiście straciłem ponad 200 tyś. zł na tej "perełce", kiedyś nieopatrznie zawierzywszy słowom RK i jego tubom propagandowych w spółce/ czy też trzymać je nadal licząc, że wreszcie stanie się cud i zdarzenia gospodarcze w Biotonie zaistnieją w rzeczywistości w taki to sposób jak są przewidywane i nas drobnych inwestorów o tym informują.
Obecnie sam nie wiem co myśleć. Bioton stoi na granicy i albo wpadnie w przepaść, z której już się nie wykaraska a RK powie wreszcie "PASS" albo też ...... No właśnie co? I do tego potrzebna jest właśnie rzetelna informacja a nie propagandowa sieczka zaserwowana nam kolejny raz, jak to miało miejsce i w tej odpowiedzi dla Stowarzyszenia.
Co Ty jesteś taki aktywny,nastrój 1 listopada Tobie się udzielił,to że to oszuśći to już od dawna wiadomo,ale że są do ostatnich granic perfidni tego ja nie wiedziałem,kupno czegośc czego praktycznie nie ma to gwóżdz do trumny ,tylko cud może uratować tą szulernie nawet nie wiem co może Biopartner i ten hormon wzrostu nic innego nie widze
Dnia 2011-10-31 o godz. 00:06 ~stefan napisał(a):
> Co Ty jesteś taki aktywny,nastrój 1 listopada Tobie się
> udzielił,to że to oszuśći to już od dawna wiadomo,ale że
> są do ostatnich granic perfidni tego ja nie
> wiedziałem,kupno czegośc czego praktycznie nie ma to gwóżdz
> do trumny ,tylko cud może uratować tą szulernie nawet nie
> wiem co może Biopartner i ten hormon wzrostu nic innego nie
> widze
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Cześć "Stefanie".
Faktycznie masz rację co do tej mojej zwiększonej aktywności. Może nie powinienem jej tutaj przejawiać co sugerujesz ale przecież kto nie chce to tych uwag nie musi czytać a Ty je "zaliczyłeś" i jeszcze na nie odpowiedziałeś, za co muszę Ci przy otwartej kurtynie podziękować.
Ad.rem.
Wspomniałeś o hormonie wzrostu. Ja już o tym temacie prawie zapomniałem bo nie ma nowych żadnych doniesień co w sprawie jego rejestracji w UE się dzieje. Pewnie Biopartners jest za słaby aby doprowadzić temat do końca i tak to pozostawmy przyszłości.
Ja osobiście jestem jeszcze ciekawy co będzie jak Bio zakonczy rozbudowę mocy produkcyjnych Macierzysza i zacznie wytwarzać tę tonę insuliny dodatkowo to co z nią zrobi, przy takiej niskiej sprzedaży jak obecnie. Zaprzestanie jej produkcji czy też znajdzie na nią popyt. A jeśli nie to dopiero byłaby wpadka. Totalna kompromitacja dealu z Bayerem. To dopiero byłoby szczytowe osiągnięcie RK zwieńczające całą jego działalność w Biotonie.
A co do, jak piszesz, "szulerni na Biotonie" to nie zgadzam się z taką oceną w pełni.
Szuler to oszust a RK nikt jeszcze oficjalnie takiego zarzutu nie postawił czyli, że to co w przeszłości w Biotonie on i jego pomagierzy zdziałali to nie było naruszeniem prawa. Prawo mu na te działania przecież pozwalało. To ono jest winne bezpośrednio lub co najwyżej organa je stosujące za swoją bezradność. Krauze jest prawnie czysty. Prawa nie naruszał /nic mu poważnego dotychczas nie udowodniono/ choć moim skromnym zdaniem to było inaczej. Winne jest nasze państwo, gdyż na to mu pozwala. To państwo odpowiada "za stan wody, w której ryba pływa", to ono odpowiada za to, że ta woda jest tak mętna.
Dnia 2011-10-31 o godz. 01:50 ~rysio napisał(a):
> Dnia 2011-10-31 o godz. 00:06 ~stefan napisał(a):
>
> Co Ty jesteś taki aktywny,nastrój 1 listopada Tobie się
> > udzielił,to że to oszuśći to już od dawna
> wiadomo,ale że
> są do ostatnich granic perfidni
> tego ja nie
> wiedziałem,kupno czegośc czego
> praktycznie nie ma to gwóżdz
> do trumny ,tylko cud
> może uratować tą szulernie nawet nie
> wiem co może
> Biopartner i ten hormon wzrostu nic innego nie
>
> widze
> xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
27 września 2011 14:00 GMT
Baar, Szwajcaria / Seul, Korea Południowa) - BioPartners GmbH i LG Life Sciences Ltd (LGLS) przedstawiła dziś wyniki pozytywne Faza 3 z 24 skuteczność miesięcy i bezpieczeństwa stosowania u dzieci z niedoborem hormonu wzrostu (GHD) dla LB03002, raz na tygodniu, uwalnianie rekombinowany ludzki hormon wzrostu (hGH), na 50. dorocznym spotkaniu Europejskiego Towarzystwa Endokrynologii Dzieci (ESPE 2011) w Glasgow, Szkocja.
3 fazy prowadzone na całym świecie, w tym w Europie i USA, z udziałem 167 pacjentów pediatrycznych z GHD wykazały, że LB03002, przy użyciu własnych dostawy LGLS "technologii Biohydrix ®, utrzymywane oczekiwane stopy wzrostu dla pacjentów stale leczonych przez 24 miesięcy, jak również u pacjentów leczonych 12 miesięcy, które zostały włączone od codziennej terapii. IGF-1 nadal rosła do normy w obu grupach podczas LB03002 leczenia, kluczowy marker skuteczności i bezpieczeństwa stosowania w terapii hormonem wzrostu. LB03002 był dobrze tolerowany i wykazuje trwałego potencjału wzrostu gospodarczego bez nadmiernego dojrzewanie kości.
Komentując te nowe wyniki Dr Conrad Savoy, prezes BioPartners GmbH, powiedział: "Jesteśmy naprawdę podekscytowani pozytywny wpływ tej innowacyjnej raz w tygodniu rekombinowanego hormonu ludzkiego wzrostu. Te pozytywne dane dalszego potwierdzenia wcześniej prezentowanych pozytywnych danych u dzieci z GHD z dwuletnim badaniu porównawczym w porównaniu codziennie hormonu wzrostu, który nastąpił jeden rok rozszerzenia.
Dr Hyi-Jeong Ji, wiceprezes hGH Rozwoju LGLS skomentował: "Na podstawie tego kompletnego zestawu danych w GHD dzieci wraz z 12 miesięcy od skuteczności i bezpieczeństwa w GHD dorośli, jesteśmy przekonani, że powieść raz w tygodniu hGH zaoferuje bardzo atrakcyjny sposób leczenia do endokrynologów i ich pacjentów, co prowadzi do lepszego przestrzegania długotrwałego leczenia, a ostatecznie bardziej pomyślny wynik leczenia. "
LB03002 został pierwotnie opracowany przez LGLS który udzielił BioPartners licencji do dalszego rozwoju i wprowadzenia produktu w Europie, Australii, Nowej Zelandii i kilku innych krajach. LGLS zachowuje prawa w pozostałej części świata, w tym Ameryki Północnej i Południowej, a większość krajów azjatyckich, w tym Korei, Japonii i Chinach. Przedłużenie tego pediatrycznych badań 3 fazy jest obecnie prowadzone w Indiach i Egipcie.
O BioHydrix ®
BioHydrix ® jest LGLS własności przedłużonym uwalnianiu (SR) technologii o dużym potencjale w zakresie realizacji biologicznych. Unikalny matrix mikrocząstki hialuronianu umożliwia przedłużone uwalnianie substancji czynnej.
O BioPartners
Nowość! Kliknij słowa powyżej, aby wyświetlić alternatywne
Dzięki Stefanie za tą informację. Rozumię, że 3 faza badań charakteryzuje się /zdaniem samych zainteresowanych a nie niezależnych i postronnych specjalistów/ pozytywnymi wynikami, OK. Co z tego wynika? Ano to, że jeszcze cała dokumentacja potrzebna do rejestracji tego leku nie jest gotowa i nie wiadomo kiedy będzie a ponadto sam proces rejestracji to sprawa długoterminowa. Ponadto nie wiadomo czy opinia komisji będzie pozytywna a nawet jeśli tak to kto mógłby ten hormon produkować na skalę przemysłową, ile ta inwestycja by kosztowała i kiedy jego wytwórnia byłaby gotowa a ponadto kto zająłby się jego dystrybucją i w jakich krajach a w koncu kiedy możnaby się spodziewać określonych zysków z jego sprzedaży. To są nadal niewiadome a czas niezbędny na realizację tych wszystkich działań pewnie musi być liczony w latach. Ja zaś już mam dość czekania latami aby na Bio coś się zmieniło na plus aby ta firma wreszcie zaczęła zarabiać na swojej działalności operacyjnej. Obietnic i super perspektyw okazujących się następnie kłamstwami lub klęskami inwestycyjnymi mam serdecznie dość.
Pozdrawiam.
piesek spadkowy rysio
ja Ciebie również gorąco pozdrawiam ,jesteś normalnym człowiekiem a takich tu niewielu,więc szanse prawie zerowe mój optymizm tagże zerowy ale nie poparty jeszcze zamknięćiem pozycji ale dużo nie brakuje dam, sobie czas do połowy listopada,tam jest 5 rocznica bessy, właśćiwie nie bessy tylko krachu ,bo tutaj nawet znieśień nie mozna policzyć,był taki czas że 12,11,10 i 9 gr uśredniałem na fixingu kładąc zlecenia zawsze o 1 gr wyżej 3 lub 4 razy moje zlecenia wpłyneły na kurs zamkńięcia,ale świata nie uratowałem,z początku chciałem kupować jeszcze po 0,08 ale ochota mi zupełnie przeszła i może o to chodzi
Dnia 2011-10-31 o godz. 13:00 ~stefan napisał(a):
> ja Ciebie również gorąco pozdrawiam ,jesteś normalnym
> człowiekiem a takich tu niewielu,więc szanse prawie zerowe
> mój optymizm tagże zerowy ale nie poparty jeszcze
> zamknięćiem pozycji ale dużo nie brakuje dam, sobie czas do
> połowy listopada,tam jest 5 rocznica bessy, właśćiwie nie
> bessy tylko krachu ,bo tutaj nawet znieśień nie mozna
> policzyć,był taki czas że 12,11,10 i 9 gr uśredniałem na
> fixingu kładąc zlecenia zawsze o 1 gr wyżej 3 lub 4 razy
> moje zlecenia wpłyneły na kurs zamkńięcia,ale świata nie
> uratowałem,z początku chciałem kupować jeszcze po 0,08 ale
> ochota mi zupełnie przeszła i może o to chodzi
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
W pełni Ciebie rozumię. Ja osobiście nie zamknę pozycji w tym roku bo liczę, że w przyszłym o ile nagle nie zwali się do 0.01 albo nie ogłoszą resplitu to być może coś się zmieni. Ponadto, nie wiadomo jeszcze co z umową z Actavisem. Niemniej jednak widzę, że szanse na jej podpisanie są coraz mniejsze. Czekam też na informację, że zakończono rozbudowę Macierzysza co może skutkować, że sprzedaż na Chiny wreszcie ruszy w skali jak zapowiadano, bo jeśli nie to "ostatni gasi światło". "Zyskami" się nie przejmuję, bo dawno spisałem tę inwestycję na 100% stratę ale akcje trzymam aby nadal ją obserwować.
jak masz sile i zdrowie to do lipca 2012 - sprawa GEM sie rozstrzygnie
ryzy łże jak pies a wilcze. i s..egert kiedys pojda siedziec
mam taka nadzieje ze ktos im pozwy o złe zarzadzanie spółka
i straty z tytulu ich durnoty zalozy
TYLE
Pan Ryszard Krauze to uczciwy biznesmen rozdaje kasę na prawo na lewo poczytajcie trochę o nim a pózniej opluwajcie takich ludzi jak R K można w Polsce na palcach policzyć
Pod tym adresem można uzyskać pełny komplet informacji o Spółce Troqueera Enterprises Limited.
W Rejestrze /zawiera on dane dot. 250.113 podmiotów gospodarczych aktualnie zarejestrowanych na Cyprze, gdzie obowiązują najniższe podatki w UE/ występuje ona pod kodem C256064. Została zarejestrowana w dniu 12.10.2009 roku.
Dnia 2011-11-01 o godz. 09:55 ~raport napisał(a):
> Rysio - zamówiłeś ten raport czy ja mam to zrobić ;-)
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Każdy może kto uzna to za celowe. Ja w Bioton już ani złotówki nie zainwestuję dopóki sytuacja się nie wyklaruje. Wolę Euro wydawać na Euromilions bo tam jest teoretyczna szansa wygrania 100.000.000 Euro. Oczywiście czysto teoretyczna ale zawsze jest a na Bio więcej ani grosza dopóki nie zobaczę zysków na operacyjnej. Sorry. A Tę spólkę założył albo Krauze albo jego kumpel z Bioleku. Co za różnica. Obaj są siebie godni tylko ten pierwszy to gruba ryba a ten drugi to mała płotka.