• Rekomendacja KUPUJ !!!! Autor: ~Basia [83.168.108.*]
    IDM SA podniósł rekomendację dla Polic do "kupuj"
    ram 27-10-2011, ostatnia aktualizacja 27-10-2011 10:00
    IDM SA podniósł rekomendację dla Polic do "kupuj" z "trzymaj" jednak obniżył cenę docelową do 13 zł z 13,7 zł - podał dom maklerski w czwartek treść rekomendacji z 19 października.

Rekomendacja wydana została przy cenie 10,58 zł za akcje spółki. W czwartek o 9.44 za akcję Polic płacono 11,89 zł, po wzroście o 5,22 proc.

parkiet.com
  • Re: Rekomendacja KUPUJ !!!! Autor: ~ja [80.238.126.*]
    i zagadzam się z tym w 100 proc. widać że spółka radzi sobie naprawde lepiej, nie wiem czego więcej mogliby chieć scepytycy, chociaż sądze ze wiekszosc myslacych negatywnie juz po prostu nagania na spadki, bo wyniki się zbliżają i każdy chce ugrać swoje. tymczasem tez tak mysle ze nawet ta cena teraz nadaje sie do zakupów i miże byc atrakcyjna. moze przy okazji wyników nie wytrzelimy pod niebo jak twierdzi IDM, ale to nie wina Polic już a sytuacji na rynkach kapitałówych
  • Re: Rekomendacja KUPUJ !!!! Autor: ~Klex [193.193.181.*]
    Nie spodziewałem się,że tak szybko wybijemy się w okolice 12 zł...jak będziemy 4 listopada w granicach 12,50 będzie dobrze :). Pozdrawiam nasz cierpliwy akcjonariat!
  • Re: Rekomendacja KUPUJ !!!! Autor: ~wpe [217.17.45.*]
    Nadal uwazam, ze pozbywanie sie tego papiera teraz jest bez sensu, chyba ze komus wystarczy zysk 10-20%. Na wiosne 2012 papier bedzie stal po 20 zl lub wiecej, nawet stagnacja na rynkach temu nie przeszkodzi. Police splacaja swoje dlugi, ostatnio wobec Urzedu Wojewodzkiego w Szczecinie, a przedtem calosc w PGNIG (na lichwiarski procent). Police w grupie Azotow sa wzmocnione, krzywa rosnaca przed nami, warto poczekac te 3-4 m-ce by zgarnac naprawde dobry zarobek. Jalosinksiemu mozna wierzyc, tym bardziej ze facet traktuje wyprowadzenie Polic na prosta jak swoja misje. Zreszta mamy fakty, nie ma tu koloryzowania prezesow co znamy z innych spolek. A naganiacze beda naganiac na spadki. Ja na wzrosty nie naganiam, tylko wzywam do myslenia i doglebnej analizy faktow/rynku nawozowego i pozycji Polic. Wynik analizy jest oczywisty, wiec ludzie nie dajcie sie wyleszczyc. Tylko szukac tak pewnych inwestycji jak Police!
  • Re: Rekomendacja KUPUJ !!!! Autor: ~endo2004 [80.188.127.*]
    Rekomendacja pod wyniki, czyli kupuj na krótko, z obniżoną ceną docelową. Realnie rzecz biorąc uważam, że przed wynikami 13pln per akcja nie zobaczymy. Po wynikach stagnacja. To jest najsłabszy kwartał biorąc pod uwagę koniunkturę biznesu nawozowego, więc to nie teraz będą strzelać korki szampanów.
    Podobna sytuacja jak w maju...gra pod wyniki,a później rzeczywiśćie stagnacja,pomijając spadki. Jednak biorąc pod uwagę obecną sytuację i fakt,że raczej nie są to mocne kwartały dla PCE naprawdę dają dobrą perspektywę - od początku wiedziałem,że Jałosiński to najlepszy wybór.
  • Re: Rekomendacja KUPUJ !!!! Autor: ~poll [188.33.113.*]
    To zle, ze dano rekomendacje kupuj.
    Probuja ubrac nas w ubranko i pozbyc sie papierka.
  • Re: Rekomendacja KUPUJ !!!! Autor: ~sxc [89.76.112.*]
    no gdyby w tej sytuacji dali sprzedaj to by była manipulacja niezła nie uwazasz? wszyscy zgadzamy się ze teraz sprzedawanie byloby glupota, zwłaszcza przed wynikami. koniec koncow bez wzgledu na rekomendacje kazdy moze zrobic to co uwaza. ja sie zgadzam z tymi, ktorzy uwazaja ze warto Police potrzymac. to taki papier do inwestowania nie grania, wtedy mozna naprawde zarobic, jestem tez optymistą bo Grecja nam teraz troche powinna odpuscić
  • Re: Rekomendacja KUPUJ !!!! Autor: ~poll [188.33.7.*]
    nie takie rzeczy widziałem na gieldach.............
  • Re: Rekomendacja KUPUJ !!!! Autor: ~xxx [83.9.212.*]
    moim zdaniem ta rekomendacja jest po to by namieszać nam,jak wiadomo większość rekomendacji trzeba traktować odwrotnie.To taka zagrywka IDM,
    XI.Omijaj rekomendacje IDM łukiem możliwie najszerszym.

Zresztą ich wypracowania ciężko nazwać "rekomendacjami"....

Ale zgadzam się z przedmówcą,że PCE są papierem do potrzymania.
  • Re: Rekomendacja KUPUJ !!!! Autor: ~Karlus [83.5.110.*]
    Nie lubię tego forum, ale tu u Was, na tym wątku, niezwykle merytorycznie! To jeszcze ku pokrzepieniu serc i merytorycznemu wzmocnieniu tego wątku polecam poczytanie analizy Polic na FXone.pl z 26/10 (dwie analizy) i 28/10, czyli jeszcze gorące!
    Ja swoje akcje trzymam, a jak się trafi okazja to jeszcze trochę dokupię.
    Pozdrawiam
[x]
POLICE -1,31% 7,56 2026-05-18 16:45:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.