Chętnie bym uciekł po 4 bo jest taka szansa ale przyjąłem inna politykę inwestycyjna czyli uśredniająca kurs. Ryzyko jest takie ze jak oddasz łyknie animator i po tobie.
Trzeba poczekać aż Wiktor Mitrowski się wysypie do zera.Dlatego będzie możliwość zebrać po 3. Nie ustawiajcie się po 4 bo wam zrzuci a tak będzie musiał dać po 3. Jak się go pozbędziemy wtedy pójdzie do góry bo nie będzie miał kto sypać.
Niestety masz racje i to nie wina spółki a Mitrowskiego który się pozbywa akcji. Powiem więcej to możemy faktycznie 2 zobaczyć. Mówię to mając znaczny pakiet akcji. tego zwiększania FF nie spodziewałem się. Pierw było 15 milionów potem 20 następnie 30 teraz 48 a dojdzie do 60 milionów po Mitrowskim jak się wysypie.
Też mnie to zastanawia i to bardzo. wydaje mi się tak że spółka idzie na sprzedaż sprzedają pakiet kontrolny wiec chcą odzyskać co się da i Mitrowski wszystkie akcje wysprzedaje wiesz jednak to zbierze 500 tys zł. Poza tym nowy właściciel będzie mógł zebrać akcje z rynku niebywale tanio o sprzedać drogo ponieważ jak kupi zanim dojdzie do nas informacja minie 2 tyg więc czas na zbieranie jest a dobre info kurs wywinduje. I ostatni argument zostaliśmy ubrani i teraz pozostaje nam tylko uśrednianie lub trzymanie. Sprzedaje jeszcze dlatego że przy ostatniej podbitce chętnych nie znaleźli do zbierania
wtedy mieli plan to wypchnąć jednak rynek czyli my ograliśmy ich . Co o tym wywodzie sądzisz?
Możliwe ale 2 lata jestem na tej spółce i kiedyś z FF 15 milionów zrobiło się 47 milionów a dojdzie do 60. To oznacza papier jest mocny choćby psychologicznie. Każdy wie co to jest cegła , glina a z tych rzeczy można zrobić mnóstwo rzeczy . Z rynku nie było łatwo zebrać dużo akcji na podbitkę dlatego jedyna metoda ,kurs zaniżyć do maksimum.
...a mi chodzi po głowie .....że może być przejęcie .....ktoś to zbiera i akumuluje na słupach ....kurs zjechany poniżej wartości księgowej , ff temu sprzyja ...i tworzy się okazja ....nie zdziwiłbym się gdyby po Nowym Roku firma była w nowych rękach ....
Nie zarzyna się kury ,która znosi złote jajca !!!!