• Nowa emisja a obecny kurs Autor: ~mkr [85.222.86.*]
    Policzyłem sobie i wychodzi mi, ze Don Patro chce mi sprzedac nową emisje w cenie obecnego kursu (0,34), kupując dzis te akcje bede niejako zmuszony do nabycia nowej emisji po cenie 0.345. Niech każdy sobie przeliczy bo od jutra kurs jest zawieszony i kazdy akcjonariusz albo wejdzie w nową emisję (czytaj podwoi swoj stan posiadania) lub straci 90%.

Moje wyliczenia:
    0,34x29=9.86 po scaleniu, nominał 2,9
    PP 1-109, c.emisyjna 0,1, nominał wszystkich akcji 0,1
    muszę wydać 109x0,1zl =10,9 zł

Po wszystkich operacjach wydam dodatkowo 10,9zl czyli nawet więcej niz obecnie mam zainwestowanych (9.86zl)

Majstersztyk, szkoda ze nie dla mnie, a juz chciałem w to wejśc. Jaki cel miał twórca aby tak komplikować nową emisję, przecież wyraznie widac ze chodzi o podwojenie wartości firmy poprzez nową emisję z PP 1-1 po kursie 0,34 (stan na dzis)
  • Re: Nowa emisja a obecny kurs Autor: concept [95.41.159.*]
    Kolego, wracaj na Veno i Nico, ta spółka jest dla dorosłych.
  • Re: Nowa emisja a obecny kurs Autor: concept [95.41.159.*]
    8 XI będzie handel po scaleniu do 20 XI kiedy nastąpi przydział PP, do tego czasu możesz podjąć decyzję, czy wchodzisz w PP, czy nie wchodzisz. (możesz i później, ale wtedy musisz sprzedać przyznane Ci PP)
  • Re: Nowa emisja a obecny kurs Autor: ~mkr [85.222.86.*]
    Bez emocji, czy mój post zawiera fałszywe dane?, Fakty są takie, że firma chce abym ja dokapitalizował w proporcji 1-1 do obecnego mojego stanu zaangazowania w ta spółkę. Zgadzam sie z Toba, ze od 8.11 do 25.11 można ostro spekulować ale czy warto...?
  • Re: Nowa emisja a obecny kurs Autor: concept [77.114.218.*]
    "Fałszywe dane"? Raczej nieścisłości. ;)
    nadal nie widzę tych "nieścisłości", napisałeś, że po 8.11 będę mogł podjąć decyzję co robić z akcjami, nieścisłością jest ze nie wskazałeś, ze wtedy akcja będzie warta tyle co prawo do nabycia 109 akcji nowej emisji po 0.10 gr oraz, ze nie ma pewności ze PP będzie notowane. Po 8.11 z mojej akcji zostanie warrant zamienny na 109 akcji po 0.10, który będe musiał opłacic, musiał bo nie wiem czy pp będzie notowane i czy będzie cokolwiek warte ( w tej chwili jest nic nie warte), jeśli nie wejdę w nową emisje to zaakceptuję 80% stratę.
    Nie będę juz się rozpisywał bo nie mam tych akcji i na tych zasadach ich nie kupię.
  • Re: Nowa emisja a obecny kurs Autor: ~vgh [83.168.75.*]
    posiadam akcje foneco i nie wiem jak wejsc w nowa emisje poniewaz na rachunku nie mam pp foneco. jak moge sie zapisac
  • Re: Nowa emisja a obecny kurs Autor: ~lukas8i8 [188.146.141.*]
    u patro pp nie są notowane tu bedzie inaczej?
    4.11 odbędzie się NWZA gdzie nominał akcji skoczy do 2.9 i zejdzie do 0.10, nowa emisja bedzie po 0.1. Trzeba te zmiany jeszcze zarejestrować, a do 25.11 czasu mało....może zdązą a może nie....
  • Re: Nowa emisja a obecny kurs Autor: ~hanys [195.39.217.*]
    jeszcze musi NWZA zatwierdzić nową emisję a z tym moze być różnie, jednej już nie zatwierdzili. Zresztą co Patrowicz nie wymyśli zawsze ma na celu wydutkanie pieniędzy od inwestorów, co skutecznie mu się udaje nie zmienia to jednak faktu, że co niektórzy mogą sporo zarobić
  • Re: Nowa emisja a obecny kurs Autor: ~goral [83.4.66.*]
    a jak to bedzie wyglodać jak sie miało np; 15000 tys starych to nowych bedzie 5000tys a cena otwarcia wychodzi 9.28 5000x9.28 to chyba nietak dzieki za wytłumaczenie
[x]
FONECO -11,11% 0,09 2013-12-05 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.