• wyniki za III kw Autor: ~precz z debilami [195.218.15.*]
    jakie prognozy? skromnie życzyłbym sobie 30mln+

instalacja bieli pozwolila zapewne zarobic krocie http://www.prw.com/subscriber/headlines2.html?cat=1&id=1318846188

• Re: wyniki za III kw Autor: ~Klex [87.205.230.*]
    Sam jestem ciekaw,jednak zastanawia mnie,czy dobre ( a na pewno będą) wyniki, nie zostaną w cieniu ogólnej dyskusji o "kryzysie"... martwi mnie,że w trakcie tego odbicia nie ruszyliśmy ani trochę do góry (już mi się po nocach śni to 10,55 :] ),ale wiem,że wrzesień i październik to słabe miesiące dla PCE...Pozdrawiam akcjonariat!
  • Re: wyniki za III kw Autor: ~endo2004 [80.188.127.*]
    Prezes mówił, że będzie zdecydowanie lepiej w ujęciu YoY, a więc zdecydowanie lepiej niż 11mln (EBIT Q3 2010), nawet nie zasugerował, że będzie to lepszy kwartał niż Q2, więc od góry trzyma nas ~50mln. Ja bym prognozował 20mln.

Ceny bieli tytanowej oszalały, więc inflacja bezpośrednio wpłynie na wzrost przychodów i zapewne marży wyrażonej w pieniądzu. Police się rozpędzają! Początek listopada do G20 w cannes, moim zdaniem rynki się uspokoją i przed końcem roku będą tu wzrosty.

ps. Czy biel była produktowana całe Q3?

Odnośnie cen bieli, krótki wycinek z artykułu kolegi preczzdebilami:

"Spooner updated PRW as follows: “Full €500 per tonne increases have been implemented for 2011 Q4, as opposed to the usual €200-250 per tonne rises of which we have seen several"

"The expectation is that the trend in price increases will continue throughout 2012."
  • Re: wyniki za III kw Autor: ~Basia [83.168.108.*]
    Biel stała w lipcu bo był remont, ale i tak zakład idzie pełną parą i sprzedaż też.
    Ja obstawiam 30-35 mln za III kwartał a za IV kwartał 60-80 mln. I cały rok zamknie sie ponad 200 mln zł. Ale dziś globalny rynek rozdaje karty. Powodzonka !!!
  • Re: wyniki za III kw Autor: ~ja [46.112.58.*]
    dokładnie prezes mówił, że będzie lepiej, raczej nie pozwoliłby sobie na mówienie czegoś co potem okazałoby się rozczarowaniem. może biel była w remoncie, ale ogólnie idą całą parą, w przeciwnieństwie do tego jak pracowali jeszcze właśnie rok temu. poza zyskami myslę, że będzie lepiej też z innymi danymi, np. z zadłużeniem i róznego typu zobowiązaniami, choćby to, że pozbyli się tego strasznie wysoko oprocentowanego długu wobec PGNiG to wszystko się będzie liczyć. no zobaczymy.
    a kursem bym się nie martwił. neistety na rynkach sytuacja jest ciągle niezbyt fajna to i tak dobrze, że nam jakoś nie poleciał kurs w dół przy tym całym zamieszaniu, to że jest stabilnie moim zdaniem pokazuje wiare inwestorów w PCE, bo sie nie wyprzedają
  • Re: wyniki za III kw Autor: ~ja jak ja [79.162.206.*]
    Obstawiam wynik ok. 42 milionów.
[x]
POLICE -3,08% 7,56 2026-05-06 16:44:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.