• Objęcie 6,5 mln akcji przez sześć podmiotów 23gr średnia cena akcji Autor: ~max [89.228.114.*]
    6) cena, po jakiej Akcje były obejmowane
    Akcje zwykłe na okaziciela serii G:
    Wszystkie Akcje serii G, w łącznej liczbie 2.617.647 sztuk, zostały objęte za cenę emisyjną wynoszącą 0,34 zł za jedną akcję, tj. za łączną cenę emisyjną w wysokości 889.999,98 zł. Cena emisyjna Akcji serii G została ustalona przez Zarząd Spółki, za zgodą Rady Nadzorczej Spółki, wyrażoną w drodze odrębnej uchwały.
    Akcje zwykłe na okaziciela serii H:
    Wszystkie Akcje serii H, w łącznej liczbie 3.944.853 sztuk, zostały objęte za cenę emisyjną wynoszącą 0,17 zł za jedną akcję, tj. za łączną cenę emisyjną w wysokości 670.625,01 zł. Cena emisyjna Akcji serii H została ustalona przez Zarząd Spółki, za zgodą Rady Nadzorczej Spółki, wyrażoną w drodze odrębnej uchwały.
    7) liczba osób, które złożyły zapisy na Akcje oraz 8) liczba osób, którym przydzielono Akcje
    Akcje zwykłe na okaziciela serii G:
    Zgodnie z postanowieniami Uchwały o Emisji Akcji serii G osobami uprawnionymi do objęcia Akcji serii G byli wspólnicy spółki pod firmą Archipelag.NET Sp. z o.o. z siedzibą w Grdyni, t.j.: ESRI Polska Sp. z o.o., Piotr Lewandowski i Jarosław Stanios.
    Wszystkie Akcje serii G zostały zaoferowane i objęte, w drodze zawarcia stosownych umów objęcia Akcji serii G, przez trzy podmioty uprawnione.
    Akcje zwykłe na okaziciela serii H
    Zgodnie z postanowieniami Uchwały o Emisji Akcji serii H Akcje serii H zostały zaoferowane w drodze subskrypcji prywatnej wybranym przez Zarząd inwestorom, w tym także dotychczasowym akcjonariuszom Spółki.
    Wszystkie Akcje serii H zostały zaoferowane i objęte, w drodze zawarcia stosownych umów objęcia Akcji serii H, przez trzy podmioty uprawnione.
  • Re: Objęcie 6,5 mln akcji przez sześć podmiotów 23gr średnia cena akcji Autor: ~max [89.228.114.*]
    to co teraz ???
    akcje przydzielone głównym udziałowcom , ich średnia cena wynosi 31gr
    To pewnie teraz mogą zacząć skubać powoli , aż dociągną do tych 30 paru groszy za akcje , albo rzucą info o wygranym przetargu , aż nam kapcie pospadają .
  • Re: Objęcie 6,5 mln akcji przez sześć podmiotów 23gr średnia cena akcji Autor: ~run [88.220.76.*]
    znaczy co - złotówkę zrobią z kursu?
  • Re: Objęcie 6,5 mln akcji przez sześć podmiotów 23gr średnia cena akcji Autor: ~max [46.186.49.*]
    ciekawostki ;)

Jak inforumuje GUGiK, do końca marca 2012 r., w ramach realizacji projektu Geoportal2 powstanie tzw. Uniwersalny Moduł Mapowy, za pomocą którego będą udostępniane służbom ratowniczym aktualne dane z Państwowego Zasobu Geodezyjnego i Kartograficznego.

Dzięki temu rozwiązaniu służby ratownicze z większą dokładnością będą mogły lokalizować zdarzenia takie jak wypadki czy pożary oraz koordynować akcje poprzez śledzenie położenia wszystkich zespołów ratowniczych biorących udział w działaniach. Moduł umożliwi wyznaczanie optymalnych tras dojazdu służb ratowniczych do zdarzenia oraz ułatwi planowanie akcji prewencyjnych. Będzie też dostarczał dane lokalizacyjne, oparte na referencyjnych, aktualizowanych danych z Państwowego Zasobu Geodezyjnego i Kartograficznego.

Uniwersalny Moduł Mapowy będzie dostępny dla szerokiego odbiorców: policji, straży pożarnej, systemu ratownictwa medycznego, wojewódzkich centrów powiadamiania ratunkowego. Koszt wykonania modułu wyniesie 7,2 mln zł.
  • Re: Objęcie 6,5 mln akcji przez sześć podmiotów 23gr średnia cena akcji Autor: ~nisse [86.111.109.*]
    No i co że moduł i że kontrakt 7,2 mln. zł. Czy kontrakt ma Geoinvent, jakoś nie widziałem takiej wiadomości. Otwierają w Gdyni II oddział w odległości 10 kilometrów od Archipelag Net a zleceń to jak widać nie mają nawet dla jednego oddziału. Żenada. Kiedy była informacja o wygraniu jakiegoś większego kontraktu , bardzo dawno temu. Nie potrafią pozyskiwac zleceń, ot, co. Branża w której działają dynamicznie się rozwija , ale to jak widać nie wpływa na dynamiczny rozwój Geoinvent. Kto kieruje tą spółką, chyba same SIEROTKI MARYSIE.
  • Re: Objęcie 6,5 mln akcji przez sześć podmiotów 23gr średnia cena akcji Autor: ~max [89.228.113.*]
    ojj kolego naganiaczu , gdybyś wiedział wokół czego kręci się Geoinvent wraz z przejętą Archipelag na czele z ESRI Polska (główny udziałowiec ww podmiotów )
    który to objął większość nowej emisji , która to zabezpiecza firmy w gotówkę potrzebną do ww projektu , to nie pisałbyś takich bzdetów .
    Poza tym czy w ogóle masz pojęcie jakie przychody i zyski pojawią się w firmie z w 3Q za część wykonanych już umów ??
  • Re: Objęcie 6,5 mln akcji przez sześć podmiotów 23gr średnia cena akcji Autor: ~cisza [87.205.137.*]
    Prosiłbym o ciszę na forum ewentualnie negatywne wpisy.
    Może ktoś jeszcze sypnie po 15-16 groszy
  • Re: Objęcie 6,5 mln akcji przez sześć podmiotów 23gr średnia cena akcji Autor: ~nisse [86.111.109.*]
    Dnia 2011-10-24 o godz. 09:50 ~max napisał(a):
    > ojj kolego naganiaczu , gdybyś wiedział wokół czego kręci
    > się Geoinvent wraz z przejętą Archipelag na czele z ESRI
    > Polska (główny udziałowiec ww podmiotów )
    który to objął
    > większość nowej emisji , która to zabezpiecza firmy w
    > gotówkę potrzebną do ww projektu , to nie pisałbyś takich
    > bzdetów .
    Poza tym czy w ogóle masz pojęcie jakie przychody
    > i zyski pojawią się w firmie z w 3Q za część wykonanych już
    > umów ??

Mylnie mnie oceniłeś kolego i tu także mogę Cię nazwać naganiaczu. Mam akcje tej spółki i zależy mi na wzroście kursu, ale patrząc na poczynania ludzi kierujących ta spółką to mam uczucie dezaprobaty. Tym bardziej , że maja wsparcie inwestora branżowego, to tym wieksza jest ich nieudolność. A "kręcić' to się może i mucha koło gówna.
    Gdybyś tak faktycznie kolego naganiaczu cokolwiek wiedział to cicho siedziałbyś jak mysz po miotłą. A tak z ciekawości, jak wybrałem wiekszość akcji po 11 groszy to gdzie byłeś kolego naganiaczu.
    Czekam na konkretną odpowiedź kolego, a nie tylko opowiadanie bajek.
    Co do przychodów za III kwartał to jedynie sie możesz domyślać ich wielkości, wątpię że możesz się domyslić zysków za ten okres, bo jak widac to przychody to i może generują , ale zyski to już im tak dobrze nie idzie. Może mnie przyjemnie rozczarują.
    I na koniec powtórzę , że spólka nie wykorzystuje potencjału który ma ta branża nawet przy wsparciu inwestora branzowego. W raporcie bieżącym za wrzesień informowała o uczestniczeniu w dwóch duzych przetargach. Myślałem, że jeżeli o tym informują to coś wygrają, a tu wielkie gówno. Przekonasz mnie kolego MAX ,że spółka wygra ten "wielki" kontrakt wokół którego jak się to mówisz "kręci". Wątpię.
[x]
GEOINVENT 0,00% 0,52 2015-10-28 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.