Ciekaw jestem kiedy sytuacja w końcu się odwróci? przecież wszystkim posiadaczom akcji zależy na wysokim kursie, ING również....może zarząd Ferro wpadnie na pomysł skupu własnych akcji, to by napewno pomogło...
Po co mają skupować jak potrzebują kapitału na rozwój. Wybicie będzie po wynikach skonsolidowanych za cały rok. Wtedy w końcu będą widoczne efekty synergii po przejęciu Novaservice. No chyba że się wig20 spierdoli na 1500 to wtedy gorzej
Właśnie "zapomnianych" dobrze to ująłeś. Dziwi mnie że zarząd tak mało promuje spółkę, tzn. mało jest artykułów, wywiadów z Panią Prezes, zapowiedzi zysków oraz informacji na temat bieżącej sytuacji w firmie itp.Podstawa to zwiększenie płynności, która poprawi się tylko wtedy gdy więcej osób zainteresuje się tą spółką, która ma naprawdę dobre perspektywy. Przynajmniej jeśli chodzi o branżę armatury łazienkowej, w porównaniu do Armatury Kraków, Ferro znajduje się w znaczenie lepszej sytuacji, lecz mimo to nie mogą się wypromować.
No tak odrazu bankructwo bo ING sprzedało 1% udziałów......kurs wkrótce ruszy to tylko kwestia czasu, wyniki za miesiąc więc kto ma kasę to tylko pozostaje kupować......kierunek północ
Wyniki będą 14 listopada, obecna wycena w żaden sposób nie odzwierciedla realnej ceny akcji. Doradzam kupno, wyniki będą dobre a poza tym spółka cały czas generuje zyski mimo trudnej sytuacji na rynku. Do tego dochodzą efekty zwiane z kupnem czeskiej spółki, które będą widoczne w raporcie.
No patrząc na konsekwentne wywalanie Ferro i obniżanie kursu spółki domniemam że ktoś już wie jak "wspaniałe" wyniki zaserwuje nam Ferro... chyba ustawie się na 3 PLN.
Każdy ma prawo własnej opinii, ja tam wierzę że będzie dobrze i spółka przyciągnie inwestorów, którzy zwiększą płynności bo w dużej mierze to jest jedna z przyczyn spadków.
Akurat CI co wiedza to kupują, zobacz sobie na raporty - ostatnio kupował ktoś z zarzadu czy tam rady nadzorczej - nie pamietam w każdym razi ktoś kto wie. Sprzedają niecierpliwi i tak zwani "technicy".