• Nie sprzedawać - słabszych straszą Autor: ~Mirek [87.96.79.*]
    Przecież o to tu chodzi. Wiadomo, że gotówki w spółce jest po korek, a gł. akcjonariusz chce całość przejąć pod dywidendę lub likwidację. Teraz trwa próba sił, słabszych wystraszyć, a konsekwetnych przymusowo wykupić. jeżeli konsekwtnych będzie więcej to zostaną wynagrodzeni.
    Pozdrawiam
  • Re: Nie sprzedawać - słabszych straszą Autor: peek [83.2.175.*]
    Właśnie o to idzie ,kto sie da wypierniczyc bez mydła - Kol. to ostani moment przewalanki z rak do rak ! Teraz moze byc w kazdej chwili Euforia a dla innych placz barani z bobrem .
  • Re: Nie sprzedawać - słabszych straszą Autor: ~Koti [195.205.171.*]
    Bzdury. Będzie zjazd na 2 zeta. Wywalać PKC !
  • Re: Nie sprzedawać - słabszych straszą Autor: ~zengota [77.115.27.*]
    do peek:

pamiętam Cię naganiaczu z Krezusa.
    Tak więc jedno jest pewne, spadki się szykują, może nie jak Koti bajdurzy do 2zł, ale technicznie do 2,75 powinno zjechać, jest już wiele krótkoterminowych sygnałów sprzedaży

jeśli ktoś nie zna peeka, polecam stare wątki z Krezusa.

osobiście uważam, że godne uwagi będą teraz spólki R. Karkosika, przede wszystkim Boryszew, Skotan i Hutmen

pozdrawiam
  • Re: Nie sprzedawać - słabszych straszą Autor: ~exe85 [84.10.149.*]
    Dnia 2011-10-14 o godz. 00:23 ~zengota napisał(a):
    > do peek:

pamiętam Cię naganiaczu z Krezusa.
    Tak więc
    > jedno jest pewne, spadki się szykują, może nie jak Koti
    > bajdurzy do 2zł, ale technicznie do 2,75 powinno zjechać,
    > jest już wiele krótkoterminowych sygnałów sprzedaży

AHA .. A JAKIE WG CIEBIE SĄ TE SYGNAŁY KRÓTKOTRMINOWE SPRZEDAZY I CZEMU AKURAT SPOLKI KARKOSIKA A NIE NP SOŁOWOWA ???

i juz po straszeniu... wszystko wróciło do normy 3,3 zl
  • Re: Nie sprzedawać - słabszych straszą Autor: ~michu [77.253.144.*]
    co wy tacy niecierpliwi spokój i pozwólcie swoim zyskom rosnąć. Tak jak wcześniej pisałem główny udziałowiec spokojnie zbiera papier z rynku podbija swoje poziomy zbierania najpierw było to do 2,7 teraz ok 3,20 więc pewnie następny poziom będzie ok 3,70. Zbiera od niecierpliwych i potrzebujących powoli by przekroczyć poziom 66 % zaangażowania i później wszystko zepchnąć do wora po cenie średniej z 6 m-cy zapewne z premią stawiam 20% . Mówię wam 4,5 będziemy mieli i basta. Jeśli ktoś potrzebuje większych emocji zapraszam na futursy tam szybciej kasa przepływa....
  • Re: Nie sprzedawać - słabszych straszą Autor: ~jc [89.229.179.*]
    dobrze to będzie ale nie tak jak piszesz, wezwanie po cenie nie mniejszej niż ostatni zakup a nie średnia z 6 m-cy, no i kto będzie wzywał powyżej 4 zł gotówka a akcje nie jest więcej, na czym zarobi? Wezwania nie będzie, będzie skup w celu umorzenia ale na wiosnę
  • Re: Nie sprzedawać - słabszych straszą Autor: ~exe85 [217.97.178.*]
    Dnia 2011-10-21 o godz. 21:42 ~jc napisał(a):
    > dobrze to będzie ale nie tak jak piszesz, wezwanie po cenie
    > nie mniejszej niż ostatni zakup a nie średnia z 6 m-cy, no
    > i kto będzie wzywał powyżej 4 zł gotówka a akcje nie jest
    > więcej, na czym zarobi? Wezwania nie będzie, będzie skup w
    > celu umorzenia ale na wiosnę

MICHU I JC ZDECYDUJCIE SIE TO JAK W KONCU BEDZIE SKUP? WEZWANIE ?? KTÓRY Z WAS JEST W BŁĘDZIE ??
  • Re: Nie sprzedawać - słabszych straszą Autor: ~jc [89.229.179.*]
    nie będzie wezwania przez głównego udziałowca, bo musiałby płacić powyżej 4 zł, będzie wezwanie przez sam fundusz w celu umorzenia ale po terminie wykupu obligacji - po 30 kwietnia, to moje zdanie, a kto ma racje to się okaże
  • Re: Nie sprzedawać - słabszych straszą Autor: ~exe85 [217.97.178.*]
    Dnia 2011-10-22 o godz. 11:13 ~jc napisał(a):
    > nie będzie wezwania przez głównego udziałowca, bo musiałby
    > płacić powyżej 4 zł, będzie wezwanie przez sam fundusz w
    > celu umorzenia ale po terminie wykupu obligacji - po 30
    > kwietnia, to moje zdanie, a kto ma racje to się okaże

co na to michu ???
  • Re: Nie sprzedawać - słabszych straszą Autor: ~Obserwator [83.29.109.*]
    Michu raczej nie jest orłem w "temacie"wezwanie -umorzenie.Otóz będzie wezwanie na 33 % akcji po cenie wynikajacej z prostej matematyki-możesz sobie obliczyć koteczku.
    -podziel dostepną gotówkę na 41 mln akcji ibędziesz wszystko wiedział.Po wezwaniu-udanym jak mniemam 41 mln akcji zostanie umorzonych-ten schemat już był przerabiany w róznych nfi-ale michu jeszcze wtedy zbierał pieniążki na książeczce sko.
    Dnia 2011-10-23 o godz. 09:52 ~Obserwator napisał(a):
    > Michu raczej nie jest orłem w
    > "temacie"wezwanie -umorzenie.Otóz będzie
    > wezwanie na 33 % akcji po cenie wynikajacej z prostej
    > matematyki-możesz sobie obliczyć koteczku.
    -podziel
    > dostepną gotówkę na 41 mln akcji ibędziesz wszystko
    > wiedział.Po wezwaniu-udanym jak mniemam 41 mln akcji
    > zostanie umorzonych-ten schemat już był przerabiany w
    > róznych nfi-ale michu jeszcze wtedy zbierał pieniążki na
    > książeczce sko.

wg twojego schematu dziele 440 mln zlotych przez 41 mnl akcji i wychodzi cos kolo 10 zl za akcje - czy po tyle wg Ciebie bedzie skupywane te akcje???

• Re: Nie sprzedawać - słabszych straszą Autor: ~Obserwator [79.191.96.*]
    Tak po tej cenie.Czyli majac 100 akcji dostaniesz 33x10 zł=330 zł co odpowiada 330:100=3,3 zł wartość akcji na giełdzie.I tu są dwie kwestie kóre musisz rozstrzygnac
    1/ile maja rzeczywiście gotówki do rozdziału
    2/ile będą warte akcje po wezwaniu-zostanie Ci 77 akcji
    Resume po wezwaniu będziesz miał 330 zł+77 akcji Octavy
  • Re: Nie sprzedawać - słabszych straszą Autor: ~Michu [77.253.144.*]
    Kolego co Ty wypisujesz???
  • Re: Nie sprzedawać - słabszych straszą Autor: ~Obserwator [79.191.96.*]
    Upss!! masz 330 zł i 67 akcji.Michu konkretnie co jest nie tak?Śmiało
  • Re: Nie sprzedawać - słabszych straszą Autor: ~michu [77.253.144.*]
    Kolezko kto niby wedlug ciebie przeprowadzi wezwanie manchester czy octava...bo mam wrazenie ze myla ci sie te dwa podmioty...Sorry ale jakoś nie mam ochoty sie wymadrzac i przekonywać do swoich obserwacji. Wiesz swoje więc zarabiaj- ja wiem swoje więc tracę :) Powodzenia i nieprzyzwoitych zysków życzę
  • Re: Nie sprzedawać - słabszych straszą Autor: ~Obserwator [83.29.52.*]
    Wezwanie bedzie oczywiście wykonane przez NFI Octava-elliot tez sprzeda tylko 33 procent swoich akcji i zostanie mu ok.50 mln akcji.Na tym papierze zarobi się już niewiele chyba że maja wiecej gotówki do rozdania na co liczę-okaze sie po raporcie kwartalnym.Michu to nie jest trudne.
  • Re: Nie sprzedawać - słabszych straszą Autor: ~michu [109.243.76.*]
    cieszę się że jesteś z nami.....mówisz że wezwanie będzie na 33% akcji hmmm można według ciebie przeprowadzić wezwanie na 33% akcji..?.Wezwanie można przeprowadzić według mojej wiedzy na określoną liczbę akcji np na 45 mln ... i tyle a nie na % posiadanych przez akcjonariuszy. Jeśli pojawia się podaż akcji przewyższający liczbę akcji w wezwaniu przeprowadza się redukcję % i stąd może być sytuacji że skupią np 33% akcji. Nie ma takiego prawa by ktoś robił wezwanie na określony % akcji tylko na konkretną liczbę akcji.
[x]
08OCTAVA 0,00% 0,64 2026-05-27 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.