• o co tu chodzi ,czy jest jakis madry co mi powie Autor: ~fr [195.138.200.*]
    dlaczego kurs sie tak pieprzy ,czyzby to był bankrut?????????
  • Re: o co tu chodzi ,czy jest jakis madry co mi powie Autor: ~Warwolf [195.20.110.*]
    A widziałeś obroty? Po 1 -2 tys zł dziennie. Zawsze się znajdzie jakiś idiota który musi sprzedać akcje o 4% taniej nawet za 100zł. Spółka może jest OK ale jakiś straszny d.....l na niej siedzi. Z perspektywy czasu jednak zawsze trzeba walić stop-lossa nawet jak ktoś uwala kurs zleceniami po 30 zł bo jak widać z 4,3 na prawie 1 zł też da się radę zrobić.
  • Re: o co tu chodzi ,czy jest jakis madry co mi powie Autor: darky5 [79.186.170.*]
    nie zapominaj o Irenie .tam też była taka sama sytuacja aż wywaliło do góry i był czas się pozbyć za normalne pieniądze.ta firma ma przychody , zyski i wk 3,54
  • Re: o co tu chodzi ,czy jest jakis madry co mi powie Autor: ~Henry [83.8.157.*]
    Rozmawiałem z prezesem w spólce jest oky. Ze względu na niskie obroty przeszła na 2 fix. Niskie zainteresowanie i kurs spada. Kupiłem akcje po 3.40 i też jestem wkurzony.
  • Re: o co tu chodzi ,czy jest jakis madry co mi powie Autor: ~MAX [89.72.47.*]
    Wg mnie to dobra spółka. Jeśli ktoś ulokował pieniądze, to są bezpieczne, bo jak widac kurs az żenująco niski (ale bezpieczne raczej w długim okresie). Nie dzieje się kompletnie NIC (od miesięcy). To nie jest handel akcjami, tylko jakaś kosmetyczne ruchy nie mające nic wspólnego z REALNYM kursem (mającym odbicie w sytuacji spółki). Uważam też, że władze spółki nie są zbytnio zainteresowane kursem z tej prostej przyczyny, że... nie zarabiają na handlu akcjami i na spekulacji, a na działalności operacyjnej i tym, do czego spółka została powołana. AMPLI przynosi dochody i tyle. Ani nikt nie sprzedaje akcji na potęgę, ani nie kupuje. Po prostu ktoś bezsensownie zwala kurs "śmiesznymi" pieniędzmi. Nie widać, żeby ktokolwiek pozbywął się większej ilości akcji, ani żeby ktoś ewidentnie skupował. Po prostu zabawa z braku innego zajęcia:) Takie jest moje zdanie.
  • Re: o co tu chodzi ,czy jest jakis madry co mi powie Autor: ~Henry [83.8.157.*]
    Prezes mi tłumaczył tak samo jak pisze max. Pozdrawiam wytrwałych . może warto dokupic a może poczekac na niżej. Co sądzicie.
  • Re: o co tu chodzi ,czy jest jakis madry co mi powie Autor: ~kumanprx [81.219.156.*]
    oto odpowiedz jaka otrzymalem od prezesa Madury:

W stosunku do opublikowanego w dniu 31.08.2011 raportu z wynikami półrocznymi, w naszej Spółce nie miały miejsca żadne zmiany które skutkowałyby pogorszeniem kondycji finansowej. Na dzień dzisiejszy nie uległy w pogorszeniu ważne z punktu widzenia bezpieczeństwa firmy parametry finansowe. Wszystko wskazuje na to, że po trzecim kwartale wyniki Spółki będą dobre.
    Firma pomimo bardzo trudnego rynku realizuje swoje zadania. Byłyby możliwe większe wzrosty przychodów, ale ze względu na bardziej restrykcyjną politykę przyznawania kredytów kupieckich i przestrzegania terminów płatności z części dostaw i transakcji rezygnujemy. Ponadto jesteśmy w ostatnim etapie wdrożenia nowego systemu informatycznego którego uruchomienie planujemy na 02.01.2012.
    Uważam, że obecna wycena Spółki jest znacznie zaniżona w stosunku do faktycznej wartości. Na pewno przyczyniła się do tego ostania decyzja GPW w sprawie przesunięcia notowań na dwa fixingi. W opinii GPW decyzja podyktowana była zbyt małą płynnością. Jednym z warunków postawionych przez GPW aby Spółka była w dalszym ciągu na notowaniach ciągłych, było podpisanie umowy na animatora akcji. Ponieważ kilka lat temu taką umowę mieliśmy i nie przyczyniła się do zwiększenia płynności, uznaliśmy, że i tym razem skutek będzie podobny. Tym bardziej, że funkcja animatora wiąże się z niemałymi kosztami. W efekcie GPW żeby pomóc nam poprawić płynność, przesunęła nas na rynek mniej płynny. Nie wiem gdzie tu logika, ale cóż my robimy swoje i mamy nadzieję, że dalsza poprawa wyników przyczyni się do poprawy płynności akcji i wrócimy na system notowań ciągłych.

w zwiazku z powyzszym ja skupuje.
[x]
AMPLI -0,99% 1,00 2025-11-21 15:08:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.