• Akcjonariat Autor: ~mat [213.17.205.*]
    Lekkie zawahanie w USA i KOMPAP szoruje po dnie, brawo dla Pana Prezesa :). Nastawienie akcjonariatu to też Pana zasługa, tak dalej i za 5 lat nie będzie 8 zł.
  • Re: Akcjonariat Autor: ~karsyk1980 [194.28.203.*]
    no nawet dzisiaj obrocik nam sie zrobil tak powiedziałbym że powinien być normalny bo wieksze obroty to pow 300tys a tu 100tys zrobilismy 14,5tys szt czyzby coś zaczeło się robic z naszym kompapikiem, tylko do pełni szczęścia powinno to sie robic na wzrostach a nie spadkach
  • Re: Akcjonariat Autor: ~aa [217.113.228.*]
    pewnie lipka znowu dobieral a jemu do pelni szczescia brakuje pewnie jeszczae troche wiec pewnie bedzie staral sie jak najwiecej nachapac ponizej 8 :) a kto glupi niech mu daje
    zobaczymy ile wykaze ze dobral w oficjalnym komunikacie
  • Re: Akcjonariat Autor: ~miro [77.65.36.*]
    Tylko zazwyczaj jak są komunikaty o skupowaniu przez zarząd to akcję idą w górę tu ostatnio jest w drugą stronę może Lipka objął strategię skupowania do 4 zł. Jeżeli tak to życzę 4 do 2015 :).
  • Re: Akcjonariat Autor: ~belagio [109.196.120.*]
    lipka moze i objal taka strategie ale nie chce mi sie wierzyc zeby spokojnie na to mogl patrzec wei, przeciez oni kupowali od lipki po 12, niezla strata by mieli, wei ma 14,58%, troche by stracili jakby po 4 szlo, ja tez bedac na mejscu lipki jesl bym dobieral do 33% to chcialbym po 3 nawet za sztuke ale nie wydaje mi sie zeby zeszli do takiego poziomu, wydaje mi sie ze lipka z wei sa dogadani co do kursu jaki mniej wiecej powinien obowiazywac, przeciez z lewej jest mizeria, spokojnie mozna w trzy sesje zejsc do 3, pozdrawiam
  • Prawda jest taka Autor: ~Znany [83.15.252.*]
    że gdyby zjechali (powoli do 4) dużo ludzi by oddało ze strachu ale Prezes własnie dba o wizerunek firmy i powoli zbiera na przyzwoitym poziomie jak na ten czas
  • Re: Prawda jest taka Autor: ~mat [213.17.205.*]
    Co wy gadacie, kurs powoli łapie tendencję zniżkową, co widać po kilku ostatnich dniach, gdy na GPW jest dobrze. Gdyby Lipka chciał utrzymać kurs to by podkupił ku górze do 8 zł, a nie czekał na desperatów. A WEI dokupi i tak później.

Cfaniak i tyle, akcjonariat głęboko w d...
  • Re: Prawda jest taka Autor: ~doktor [79.185.138.*]
    Cwaniak? Bo chce taniej (więcej) akcje kupić? Ok, to ja też jestem cwaniak w takim razie, a przynajmniej chciałbym mieć taki łeb do handlu na giełdzie jak Lipka.

Ostatnio doszliśmy do ściany, chętnych do kupna poza prezesem nie było, za to zniecierpliwionych przybywało.
    Paru kisiarzy zmieniło status na sypacze, wczoraj ktoś sprzedawał bardzo zręcznie z ukrytego po 7.50.
    Widać, że okolice 7.15 - 7.50 generują większe obroty, i to dobrze, więc jak ktoś chce niech sprzedaje, wsiada do innego pociągu, bierze eske, lokatę, volvo, obojętnie.

Zejście na 3 zł, nawet poniżej 5zł w ciągu trzech sesji to bajka...
  • Re: Prawda jest taka Autor: ~mat [93.159.31.*]
    Na tle rynku te obroty niczego dobrego nie wróżą, dlatego ludzie zmieniają status na sypaczy. Niedługo info ze świata o III kwartale i to będzie test dla KOMPAPU i Prezeska. Jakie ma być zainteresowanie ludzi Kompapem jak prezesowi na rękę jak kurs leci, prezio będzie mieć 33 % kurs po 4 zł i wtedy ludzie wejdą, sprzedadzą po 8 zł . po interesie :).
  • Re: Prawda jest taka Autor: ~belagio [178.42.11.*]
    jesli popatrzysz na oferty kupna (to te z lewej, przypominam) to wcale zejscie do 3 wcale nie taka bajka, ale osobiscie nie sadze zeby bylo to mozliwe bo wg mnie kurs jest "trzymany" w okolicach obecnej ceny i nie chce sie wypowiadac czy to jest za nisko czy za wysoko, wycena firmy (majatek, produkcja itp) wskazywalaby ze jest nieco za nisko, ale ja nie mam zamiaru podnosic ceny, pozdrawiam
  • Re: Prawda jest taka Autor: ~mat [93.159.31.*]
    teraz te wskaźniki się nie liczą teraz spekuła odgrzewa najbardziej uwalone spółki. Duży gry.
  • Re: Prawda jest taka Autor: ~doktor [79.185.138.*]
    `osobiscie nie sadze zeby bylo to mozliwe` a o czym ja pisałem?

;)
  • Re: Akcjonariat Autor: ~mat [93.159.31.*]
    śmiało można napisać ze to najgorsze dni Kompapu od kilku miesięcy, na rynkach euforia a na Kompapie znikają zlecenia po lewej :).
  • Re: Akcjonariat Autor: ~mat [93.159.31.*]
    czyli sugeruje lot w dół, ot cała atrakcyjność spółki :).
  • ale ruch nam sie zrobil Autor: ~aa [217.113.228.*]
    ale ruch nam sie zrobil, kto to wsyzsto zbiera? lipka? lipka dobieral zawsze bo mniej, po 3k to max, a dzis i wczoraj jakie obroty ... jak na kompap
  • Re: ale ruch nam sie zrobil Autor: ~mat [93.159.31.*]
    tzw. wyprzedaż, Lipka tyle zbiera w celu obniżenia kursu, myślałem, że spoko koleś, ale zmieniam zdanie :). Nie zdziwię się jak WEI przy niższym kursie zwiększy stan posiadania, lecz ceny nie zmieni :).
  • Re: ale ruch nam sie zrobil Autor: ~mat [93.159.31.*]
    czarne dni na Kompapem, krew dopiero zaczyna się lać.
  • Re: ale ruch nam sie zrobil Autor: ~aa [217.113.228.*]
    tak tak, lipka zbiera w celu obnizenia kursu... walnji sie w leb :) powodzenia na gieldzie kolego...
  • Re: ale ruch nam sie zrobil Autor: ~daemon [79.162.116.*]
    Tak zle chyba nie bedzie. Ktos rzuca a ktos zbiera. Mysle ze to przymiarka przed podciagnieciem kursu. O zadnych 4 zl nie ma mowy. Jak tos napisal prezes ma lewara pewnie i nie dokonca zalezy na uwaleniu kursu choc na zbytnim wzroscie pewnie tez nie no ale jest knabe i blaszczyk (czy jak nu tam) i laskawiec a oni napewno zarobic chca i dozywotnio nie ozenili sie ze spolka wiec kwestia czasu az rusza z kursem do gory. Siegnijcie pamiecia w stecz. Drukowania akcji nie bylo a jak kompapem handlowano to obroty byly pow 150tys niczym nie zwyklym a co dwa dni obrot byl po miliona albo dwoch. Kazdy trzyma akcje i czeka a kilku cwaniakow proboje oskubac niecierpliwych z tanich akcji. Karsyk dobrze kombinuje akcje po 30zl a wyjsc po 20zl. To bedzie metoda. Ale najpierw trzeba ruszyc ten pociag a na to kase maja tylko udzialowcy z rady i to odnich bedzie zalezec...a moze po restrukturyzacji w przyszlym roku wezwanie bedzie......i pod to bedzie gra
  • Re: ale ruch nam sie zrobil Autor: ~warren [89.76.41.*]
    przypominam że przed poprzednim odpałem był ostry zjazd do 6,75
    No musza zebrac dobrze teraz zeby nikt nie sypal za bardzo pod gore jak beda isc...a pozniej ci co tanio oddali beda chcieli dobrac drozej i.......
    ...i w sumie to nic nowego nie powiedziales bo zawsze tak jest :)
  • Re: ale ruch nam sie zrobil Autor: ~doktor [79.185.138.*]
    cokolwiek by się teraz nie działo to jest to robione małą łyżeczką, albo żeby nie wystraszyć, albo żeby nie zrobić zbytniego run`u.
  • Re: ale ruch nam sie zrobil Autor: ~arojzy [78.88.120.*]
    Kto to wszystko zbiera?

Jak to kto? A Ty nie dobierasz nawet po 100szt?

Każdy dobiera.... no chyba że kupiles po 13zł i teraz jest problem bo zamiast dobierac to sprzedajesz?!!

Ja osobiście to uważam że w tych czasach to trzeba wybierac spółki mało płynne jak Kompap bo jak widać nie jest problem sprzedac ale kupić większy pakiet.
    Więc przy tym FF i to co LIPKA robi (sory karsyk1980 wiem że uważasz inaczej) to tylko całować po rączkach bo tu nieważne czy kupisz po 6,93 czy po 8,21 to jak masz jaja to sprzedasz po min 20zł

pozdrowienia dla Dżentelmenów z akcjonariatu.
    dobieranie po 100 szt przez roznych nie robi nagle w jeden dzien takiego wolumenu bo dzis i wczoraj jak na kompap byl wysoki...
    po 100 szt jak dobieramy to jest obrot rzedu 10 tys..
    Karsyk to pewnie prezesa w fujarke pocaluje jak bedzie po 20... i dotrwa do tego czasu bo widac grunt sie mu pali pod nogami :) ale uznanie dla chlopaka ma swoje zdanie... no cos co na laczy...chce tez zarobic
  • Re: ale ruch nam sie zrobil Autor: ~karsyk1980 [194.28.203.*]
    dotrwa dotrwa moze nie z całym pakietem ale z wiekszoscia napewno...po 20 to moze nie ale po 30 jakby chodził kompapik w najblizszym czasie to pokłony musiał bym oddac Lipce.... no ale to nam chwilowo raczej nie grozi ;)
    bedzie good :)

specjalnie zrobilem nowe konto i na nie przezucilem kmp co by nie korciło.

ps. uwiera mnie ten pampers :)
    A może jakis fundusz chce wejść? wcale nie głopie by to było. widac ze jest skup, a nie uwalanie kursu, no chyba ze ktos wychodzi i robi to wrecz bardzo wspaniale. ale pomyśleć troche... ile masz akci? ile mam ja on i oni pomnozyc to x 3 (kazdy ma swoje PAKIECIKI) wiec ile akcji zostaje na rynku? z FF wynika ze 2mil akcji jest w obrocie. np ja leszcz mam 10 tys, ... ma 20tys, ...2 ma 30tys i zbiera sie spora suma, a ... i ...2 i ja i ty czyli leszcze mamy ok 500tys akci. myslicie ze mało jest takich co ma wiecej akci niz my wszyscy razem? przeciez nikt nie sprzedaje!!! wiekszosc dobiera, nawet po 100szt.
    inni tez czekaja coby sie obkupic wiec zagrywki sie moga zaraz skonczyc bo komus moze akcji braknac kosztem cichacza czajacego sie za krzakami i łyknie raz 10K, potem znowu10K i sie skonczy gra.

ZASTANAWIAM SIE ILE JEST JESZCZE WOLNYCH AKCI NA RYNKU ???

pozdrawiam

• Re: ale ruch nam sie zrobil Autor: ~doktor [83.24.170.*]
    Na sprzedaż w arkuszu jest ostatnio mniej wystawione, do 10zł formalnie ok. 10k szt.
    U WUJ`a pewno ze 3 razy tyle więc 30k szt. To bardzo mało.
    Nie dziwie się, że ktoś robi takie podchody, jeżeli planuje skupić większą ilość...
  • Re: ale ruch nam sie zrobil Autor: ~daemon [91.94.113.*]
    Grunt,ze to sa jakies konkretne ruchy i pewnie nie dlugo wyniknie z nich cos dobrego potencjal mamy duzy naprawde duzy a gdyby wsiadla tu spekula to zasieg wzrostow is unlimited
[x]
KOMPAP -1,74% 22,60 2025-11-07 14:17:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.