Ponieważ operujemy na wszystkich spółkach GPW nasz WIGOMETR obejmuje cały rynek. PRZYPOMINAM - OBSTAWIAMY WIG, a nie WIG20.
Do naszego WIGOMETRU przyjmowane będą tylko wpisy dokonywane na wątku od piątku do niedzieli (9.10.2011 r.) do godz. 24.
Wpisy po godzinie 24 nie będą uwzględniane przy obliczaniu WIGOMETRU.
Proszę pamiętać i stosować następujące zasady.
JEDEN post,
Na prośbę skid-a w TEMACIE postu proponuję wpisywać słowo WZROST lub SPADEK,
w TREŚCI krótki tekst. Ale na prawdę krótki.
Na tym wątku nie zamieszczamy komentarzy.
Podsumowanie ubiegłego tygodnia znajduje się na końcu tego wątku:
https://www.bankier.pl/forum/temat_wigometr-inwestorow-indywidualnych-3-10-7-10-2011r,10387550.html
Sprawozdanie z 1-go ogólnopolskiego zjazdu Wigometrowiczów ANTONIN 2011 !!!
zawiera poniższy wątek
https://www.bankier.pl/forum/temat_1-szy-ogolnopolski-zjazd-wigometrowiczow-dobiegl-konca-antonin-2011,10393823.html
Jak zakończy się dzisiejsza sesja zdecyduje fixing.
Pozdrawiamy i zapraszamy do typowania.
Zgodnie zasadami podajemy wyniki osób, które uczestniczyły w co najmniej 75% edycjach kwartalnych (10).
Wyniki podawane są wg. zasady:
Ilość trafnych prognoz/ilość edycji/ % trafnych wskazań
Po III kwartałach 2011r. trzy pierwsze miejsca zajmują:
1/ ynteygent - 25/38/65,8%,
2/ pijok - 22/38/57,9%,
3-4/ 77777777 - 18/33/54,5%,
skid - 18/33/54,5%,
Wyróżnienie szczególne za najlepszy wynik wśród uczestników, którzy wzięli udział we wszystkich 39 edycjach WIGOMETRU w 2011r. :
5/ automaxx - 21/39/53,8%,
Pozdrawiam wszystkich aktywnych uczestników WIGOMETRU.
Sęk w tym że całe życie pragniemy osiągnąć jakiś wspaniały sukces, co do celów to właściwie ich nie mamy, ale i tak lepiej dążyć do byle gówna niż do ...niczego...
jak mogłem spudłować w tym tygodniu skoro nawet nie zagłosowałem ??? to ,że jestem cienki narazie to inna sprawa, ale w niedzielę nie mogłem się dostać na stronę bankiera !!!
złożę oficjalny protest :-)
jestem wstrząśniety , nie myslę teraz prawidłowo , głos lepiej oddam później , choć skłaniam się do wzrostu
1/ 211marek - Indeks WIG w tym tygodniu SPADŁ o 0,23%,
2/ bialy_kruk - W tym III kwartale typowałeś 9 razy i dlatego nie zostałeś uwzględniony w rankingu. Ponieważ trafiłeś 5 razy to wynik 55,6% to przy założeniu, że będziesz systematycznie typował w IV kwartale rokuje zajęcie dobrego godnego miejsca.
3/ Bolec - przepraszam, zwracam honor. Faktycznie nie głosowałeś w tym tygodniu.
Twoje dzisiejsze wątki o 7% zyskach na IDM skojarzyłem błędnie z optymistyczną prognozą z ubiegłego tygodnia.
4/ Zasady WIGOMETRU są znane uczestnikom od 4,5 roku i zostaną utrzymane tak długo jak będzie notowany indeks szerokiego rynku.
jeśli do wtorku udacie się do Reala, to przy zakupie 1 sztuki kołdry wełnianej za już obniżoną cenę 99 zł i podaniu hasła "Wigometr jest wielki i Bolec też .." dostaniecie bon o wartości 30 zł na przyszłe zakupy w realu od 19.10 - 30 . 11 2011 !!!
takie miękkie, ciepłe cacko wsam raz na zimę :-)