• punkt skupu Autor: ~dzidek [81.219.136.*]
    od dwu miesięcy obserwuję jak papiery Procadu ktos zbiera jak w punkcie skupu, byle jak najwięcej i jak najtaniej... szykuje sie niezła jazda, jak kiedyś
  • Re: punkt skupu Autor: ~violetta [81.219.57.*]
    ciekawe jaki wynik osiagnie firma, pewnie ten kto tak skupuje od pewnego czasu wie ze spółki zalezne wypracowuja jakiś zysk, czy ktos cos wie więcej na ten temat? A jak wygląda ProCAD?
  • Re: punkt skupu Autor: ~inwestor [109.243.96.*]
    14 listopada będzie opublikowany raport za 3Q
  • Re: punkt skupu Autor: ~violetta [178.37.136.*]
    Czyzby nic nie przeciekło, ktos skupuje i wie dlaczego
  • Re: punkt skupu Autor: ~ewr [81.190.40.*]
    ale skupil az polecialo na leb

ludzie poczytajcie starsze watki, bedzie 1 pln
  • Re: punkt skupu Autor: ~franek [145.237.69.*]
    Na razie i tak robią z kursem co chcą, więc czy będzie 1zł czy za tydzień 2zł-w szystko w rękach spekuły. Najlepiej to czekać i nie oddawać za bezcen, niech grają sami ze sobą..
  • Re: punkt skupu Autor: ~violetta [81.219.56.*]
    czyzby Korzeń sie zapuszczał w procad
  • Re: punkt skupu Autor: ~dzidek [89.76.177.*]
    znowu mozolnie dzień po dniu pod koniec sesji ktoś skupuje - zmiata jak najniżej czy to Korzeń nie wiem ale wywalanko na poziomie 4 da niezły zwrot - nawet za kilka miarek czasu, a jest to firemka z fundamentami
  • Re: punkt skupu Autor: ~JurekQ [178.37.41.*]
    Wiesz...
    procad zmienił trochę profil. Na sprzedazy softu już tak nie zarabia. Ale przez ostatnie lata des art to był jakiś żart. W ostatnich kwartałach mamy odjazd, jak po jakiejś ekstazie. Prezes mówi, że nie wyrabiają z zamówieniami...

Jeżeli des-art będzie się rozwijał to w raporcie zobaczysz górę Mahometa :) Nie rozumiem, czemu kurs jest tak niski. Widocznie ludzie nie zauważyli, albo nie zanalizowali.

spółka wychodzi na prostą.
  • Re: punkt skupu Autor: ~inwestor [89.171.172.*]
    Jurekq, jakn ty chwalisz spółkę, widzę, że siedzisz na papierze a co na to merytoryk ?
  • Re: punkt skupu Autor: ~JurekQ [178.37.41.*]
    Każda spółka, która ma dywidende jest dla mnie okazją...

Siedzenie to jak "lokata"

Wiesz... merytoryk sprzedał. Ale ja inwestują z perspektywy lat i fundamentalnie. Procad przekształca się i ma mocne fundamenty....

procad cechuje się sezonowością i trzeba moim zdaniem obserwować zyski z desartu. Sprzedaż softu autodesku nie jest już tak opłacalna. Ale zobaczymy jak wyjdzie im ten kwartał to dział sprzedaży powinien coś tam pokazać w Q4.

Siedzę mocno w branży grafika 3d, więc siłą rzeczy głupi byłbym gdybym znając rynek nie zainwestował. Choć wykazałem się głupotą nie inwestując w City interactive, ale jakoś nie przyszło mi do głowy, że są na GPW.
  • Re: punkt skupu Autor: ~macieja [178.181.224.*]
    a co powiecie na batonika na 1,4
    straszą, czy znają wyniki
  • Re: punkt skupu Autor: ~violetta [87.204.173.*]
    zawsze znajdzie sie ktos w jakimś przymusie i tu zdecydował, ze tu batonik bedzie szybko zjedzony
  • Re: punkt skupu Autor: ~miś [83.6.8.*]
    mniam, zjadłem kawałek...:)
  • Re: punkt skupu Autor: ~inwestor [188.33.39.*]
    Ciekawy jestem wyników za IIIQ. Przeanalizowałem wyniki za pierwsze półrocze br. na poziomie skonsolidowanym. Wyglądają one całkiem dobrze. Kilkanaście procent wzrostu przychodów, poprawa rentowności, choć jest ona na niewielkim poziomie to najważniejsze w obecnych czasach jest iż spółka nie posiada długu pomijając kredyt handlowy ale jest to darmowe źródło kapitału i trudno aby z niego nie korzystała. Kapitał pracujący Aktywa obrotowe minus zobowiązanie krótkoterminowe kształtował się na poziomie około + 8 mln zł co jest bardzo bezpieczne dla płynności finansowej. Nie widzę obecnie większych zagrożeń dla spółki ale mogła by ona zwiększyć rentowność.
  • Re: punkt skupu Autor: ~dzidek [77.253.27.*]
    zdechło? przeciez jeszcze jest co zbierac
  • Re: punkt skupu Autor: ~franek [145.237.103.*]
    gnojenia ciąg dalszy...
[x]
PROCAD -0,83% 2,40 2022-06-28 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.