• permedia Autor: ~PERMEDIA [89.174.254.*]
    Zostaliśmy przesunięci do indeksu MINUS 5 . Co to oznacza ? Wiem że spółki znajdujące się w tym indeksie nie przekraczają ustalonej kapitalizacji . Czy mogą nas wyrzucić na jednolite ? Przychodzi mi do głowy że sanwil też ma niską kapitalizację i parę innych spółek też ale mimo to nie są w tym indeksie -dlaczego ?
  • Re: permedia Autor: ~PERMEDIA [89.174.254.*]
    Bo jak patrzę kto jest w tym indeksie to mamy marne towarzystwo . Permedia w takim towarzystwie to nieporozumienie według mnie .
  • Re: permedia Autor: ~obs [87.205.45.*]
    Segmenty

Akcje wszystkich spółek notowanych na rynku regulowanym kwalifikowane są do 4 segmentów: MINUS 5, 5 PLUS, 50 PLUS i 250 PLUS. Jedynym kryterium kwalifikacji spółek do nowych segmentów rynku regulowanego jest wartość kapitalizacji spółki, liczona jako średnia arytmetyczna kapitalizacji z trzech ostatnich miesięcy. Wartość kapitalizacji spółki na potrzeby kwalifikacji do segmentów rynku regulowanego ustalana jest na podstawie kursu zamknięcia akcji i praw do akcji.

• do segmentu MINUS 5 należą akcje spółek, których kapitalizacja nie przekracza 5 mln euro
    • do segmentu 5 PLUS należą akcje spółek, których kapitalizacja wynosi od 5 do 50 mln euro
    • do segmentu 50 PLUS należą akcje spółek, których kapitalizacja wynosi od 50 do 250 mln euro
    • do segmentu 250 PLUS należą akcje spółek, których kapitalizacja przekracza 250 mln euro

Po zakończeniu ostatniej sesji w marcu, czerwcu, wrześniu i grudniu każdego roku GPW dokonuje okresowej weryfikacji i kwalifikacji spółek do odpowiednich segmentów. Jeśli spółka notowana jest krócej, pod uwagę brana jest średnia z okresu jej notowania.
  • Re: permedia Autor: ~PERMEDIA [89.174.254.*]
    Dzięks "obs" za rozszerzenie . Jak tam nastroje ? Zatrzymaliśmy się trochę . Jaki kierunek widzicie pany na kolejne miesiące ?
[x]
PERMEDIA -15,34% 8,00 2013-12-12 11:00:42
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.