Autor: ~trader [178.37.79.*], 2011-10-05 14:59
Kupować lepiej NICOGAMES - jak radziłem...
-----------------------------------
Leszczu, gdzie byłeś gdy radziłem wchodzić w Nico po 11-9 groszy 2 tygodnie temu? (teraz jest 17gr)
Leszczu, gdzie byłeś gdy namawiałem Was aby kupować nico po 7groszy w sierpniu gdy cena walnęła o glebę?
Leszczu, gdy byłeś gdy w sierpniu ubiegłego roku prosiłem ludzi aby brali Nico po 4 grosze.
...i Ty chcesz nas pouczyć na Cerabudzie? ;)))
Takiego akcjonariatu jak tu na Cerabudzie nie łatwo wystraszysz, to nie leszcze skubani z kasy na z Nico.
CONCEPT on wejdzie jak będzie na cerabudzie 30. Ale wiesz po 5 trochę ludzi oddało pytanie czy tą sprężynę bandą dalej napinać. Bo przy 3 jak by było dożo po prawej spodziewam się wielkiego chapnięcia z zaskoczenia.
300 tys akcji to trochę to kropelka piasku nic wielkiego ale potrzebny jest rekin do dalszego brania jak po 0.08 brał po 800 tyś i dalej wymianki jak szły po 10gr
ale potrzeba dobrego infa jakim może być nowa siedziba czy nowy inwestor
Rzeczywiście, po 5 chyba poszło 1,2 miliona panierów. Byłem chory i nie obserwowałem dokładnie transakcji, wiec nie wiem czy to autentyczny obrót, czy jakaś ustawka.
Jeżeli to autentyczny obrót, to znaczy, że ktoś ma ponad milion papieru kupionego po 5 groszy i na 10 groszach będzie maił już 100% zysku (1mln po 5 gr dale 50 tys zysku na 10 groszach - całkiem ładnie) i zapewne zacznie walić w arkusz.
Na szczęście obroty na tych niskich poziomach są przeważnie rachityczne i sporą część generują zapewne drobni DT, którzy próbowali coś ugrać. Gdyby nie te marne obroty sam miałbym marne samopoczucie. ;)
Niejeden na to liczy że tak zrobisz. Jak brałeś za 100 tys znaczy jesteś od początku. Kasy pewnie już nie masz więc myślisz lepszy rydz niż nic. Dlatego nie stać cię na dokupienie. Powiem ci tak lepiej stracić 100% niż jak byś miał oddać a nagle zobaczyć 30 gr na kursie. Mówię to z własnego doświadczenia na dencie.
Autor: ~andrzej [83.7.243.*], 2011-10-05 15:33
... Mówię to z własnego doświadczenia na dencie.
--------------------------------
Jaki ten świat (parkiet) jest mały...
Jak byłeś od początku na Dencie to zapewne razem handlowaliśmy (ja nie zmieniam nicków), byłem tam jeszcze na PDA od drugiego miesiąca, gdy spadło do 11 groszy. Przed wejściem milionów akcji wywaliłem wszystko z obawy o kurs.
Jak weszły akcje to już bałem się dotykać ich a gdy zaczęło iść do góry i można było jeszcze kupić po 3-4 grosze miałem całą kasę zablokowaną i niestety przegapiłem...
Pamiętam , że można było spokojnie rozbujać te PDA przynajmniej do 40-50 groszy a nawet i więcej ale łosie zaczęli sypać już przy dwudziestu kilku i doszło chyba maksymalnie do 26 gr.
Denta można było zrobić tak jak PDA Oneray. :) Był tam ktoś z Was:) (wspaniałe czasy)
Na Inwazji jestem troszkę zarobiony, gdyż kupowałem w sierpniu 26-28 groszy, ale to całe nic. Niestety chyba nie będzie tam już taktycznego (spekulacyjnego do kilku złotych) wybicia, chyba że niewielkie do jakichś 50 groszy jak podadzą dobre info o inwestorach.
Jednak nadal uważam,ze to dobra fundamentalnie spółka.
Przeanalizowałem tą spółkę źle nie wygląda nawet bardzo dobrze tylko strasznie mała podaż akcji co powoduje ze nie kupisz za większe pieniądze nie zmieniając kursu i to samo tyczy się późniejszej sprzedaży.
Dlatego liczyłem na duże wybicie, ponieważ kupując sporo papieru z emisji można było jednocześnie wywindować cenę papieru na rynku nawet do 10 złotych a po wejściu papieru do obrotu opychać przewartościowany papier. Nawet gdyby cena szybko spadła do złotówki (90%) to i tak sprzedałoby się papier z emisji średnio pewnie po 2-3 złote (emisja była po 30groszy)
Autor: ~andrzej [83.7.243.*], 2011-10-05 16:00
Ja inwazjapc obserwuje jak sugerowałeś ale było już 50% od dołka dlatego zobaczymy co będzie jutro. Pozdrawiam
---------------------------------------
Jest wreszcie komunikat, moim zdaniem świetny news:
"...Jednocześnie Emitent informuje, iż 2,43 mln zł oferty czyli 90% wszystkich akcji serii E została już objęta przez inwestorów, w tym ponad 40% oferty akcji serii E zostało objętych przez inwestorów instytucjonalnych. W związku z tym z dużym prawdopodobieństwem można założyć, iż całość oferty zostanie z sukcesem uplasowana..."
Mają podpisane kontrakty w Niemczech na ponad 100mln a emisja miała na celu umożliwić ich realizację, teraz realne są prognozy gigantycznego zysku (gigantycznego jak na spółeczkę o kapitalizacji 7-8 mln).
Ważne jest to, szczególnie jak wkładasz w małą spółkę sporo kasy, aby solidarnie kupować papier z innymi (oczywiście trzeba uważać aby nie wykupić samemu całości na górce). Nie dość, że kupujesz walor, który właśnie jest pożądany to jeszcze sam przyczyniasz się do podniesienia jego wartości i wzmocnienia trendu.
Nie ma co "cwaniakować" jak durny leszcz, chytry cwaniak przeważnie podwójnie traci. ;)
Autor: ~stachnic7 [89.234.213.*], 2011-10-05 16:29
...normalnie Karkosik przy was wymięka :-)
------------------------------
...no widzisz? ;)
To Ty dzisiaj rano wykładałeś kasę na K?