http://www.parkiet.com/artykul/7,1100440-Debica-mocno-w-gore.html
ja mam w du! wasze " nawet" 6 dych .Srednią zakupu mam ponad 75 zł i nie oddam tego papieru za mniej niż 100 zl ( za te krzywdy), których doznałem przez ostatnie 5 lat! Q mac!
i pewnie masz racje
wzrosty nie sa przypadkowe,podejrzewam wezwanie
ze strony goodyeara a poniewaz pzu nie ma kasy(topnieje kasa od ludfzi) i przegralo w sadzie to zgodzi sie na cene w wezwaniu. po kursie widac ze nie bedzie wiecej niz 60 zl
PZU prawdopodobnie dokupuje obroty są bardzo wysokie jak na Debice i nie sądzę żeby oddali po 60zł. Ceny surowca szybko lecą w dół, złoty spadł, na rynku brakuje opon. Przy rekordowych wynikach rocznych 110-120 mln możemy zobaczyć 100zł i to bez wezwania. Dobre wyniki jeszcze nie są w cenie, poza tym realna perspektywa wysokiej dywidendy nie skłania do oddawania za połowę ceny.
Perspektywa 8-9 zł dywidendy jest bardzo prawdopodobna zwłaszcza, że na kapitał rezerwowy zostawili połowę zysku z poprzedniego roku ponad 3 zł na akcję. Spółka nie ma istotnego zadłużenia więc jakie będą miny tych co dzisiaj musieli dziś sprzedać jak będzie ok. 12 zł dywidendy?
To proste - mała płynność, pozwala na szybkie podniesienie kursu. Papery "cięzkie" takie jak KGHM cięzko podnieść. A wycena aktywów w portfelu funudzy PZU będzie robiona wg. kursu z dnia 31.12.2011 r. Zatem im wyższa wycena, tym wyższa wartość aktywów. Myslę, że z tego najmniej będzie zadowolony właśnie Goodyear - jeśliby chcili zrobić wezwanie, natomiast z tych samych powodów co opisane powyżej, byłby zadowolony gdyby nie chcieli robić wezwania.
Swoją drogą, to ja kupowałem papeir po 107 przed poprzednim wezwaniem i również nie puszczę poniżej 130.
Czuja ,ze Pan Ziobro wróci żartów nie będzie już i dlatego kurs idzie do góry.Jeśli wygra PIS to mamy bardzo ostrą jazdę na Dębicy jesli nie to kurs s powrotem będzie spadał bo jest szansa na dojenie firmy.
Wyniki za III kwartał Dębicy będą w przedziale 37do 44 mil.zł 3 kwartał nie bedzie juz obciążony kosztami.
Następna sprawa to goodyear może do 16 listopada skupić 5% akcji Dębicy z rynku a następne 5% po, bo tylko raz w roku z godnie z prawem po przekroczeniu 66% udziału w firmie Dębicy moze dokonywać takich zakupów z uwagi na duze zaplanowane inwestycje przez Goodyeara.
Wzrost akcji Dębicy jest teraz związku z przeciekami ze to moze nastąpić wezwania nie bedzie tylko zwiększenie udziału goodyeara w firmie Dębicy do 75% akcje goodyear będzie skupował po cenie 140 - 150zł te 10%
Kauczuk na światowych giełdach wciąż dramatycznie tanieje Dębica przejmuje wiec wysokie marze takich firm jak Synthos.
Jeżeli PLN dalej będzie się osłabiał to może być najlepszy okres w historii dla naszego exportera.
Uważajcie fundy kupują drobni nie robią takiego obrotu, teraz sprzedawanie to jak karmienie pasożytów. Moze inny fund sie ujawni i w większym gronie z większymi szansami będzie prowadzona wojna z dominującym Goodyear Luxembourg S.A
Tom wszystko widzisz wczarnych barwach. Przypominan ze 50 dawno przekroczone a mialo
byc na sylwestra.....
kupowali po 60 ok 40 tys i wrzucili na koniec kilka tysiecy pkc cala
tajemnica. bedzie ciekawie na tej spolce. juz wkrótce.
czy nadal uwazasz ze spadnie do 33 haha
bo oh oh cos zaniemowil, pewnie zmienil nick ze wstydu
Widać,ze rynek nie lubi próżni jak jest tyle oszołomów w kraju po Leperze i Giertychu szybko wypełniona jest luka na scenie politycznej jeszcze większym śmieciem jakim jest Palikot a to dzięki dzięki takim ludziom jak Tom i jeszcze tu paru osób. Nie dowierzam, ze w XXI wieku jeszcze tacy śmiecie jak Palikot mogą wejść do sejmu i nawet rządzić nami normalnymi ludźmi,to jest jakieś zjawisko nad przyrodzone. Myślałem ,ze po Leperze juz żadnego śmiecia na scenie politycznej nie będzie jednak się myliłem.
PZU juz kursu tu długo nie utrzyma na tym poziomie spekulanci atakują akcje Dębicy bo wiedzą dobrze ,ze to jedyna spółka która w kryzysie da najwięcej zarobić. Istnieje ryzyko ogromne,ze PZU moze być wyrolowane w tym sporze choć tyle lat walczyło. Ten co teraz skupuje( grupa spekulantów) ma juz gotowy zakres badania w firmie Dębica sporządzony przez PZU wystarczy ,ze zasięgnie do wiedzy oficjalnych raportów firmy Dębica jakie publikowała tam jest dokładny zakres badania przez PZU wystarczy go tylko spisać i powiadomić prokuraturę ale dopiero po wynikach za III kwartał bo prawo nie działa wstecz.
Tu będzie kasa olbrzymia juz w niedługim czasie zainteresowanie spółką jest ogromne inwestorów.
Do 15 października powinniśmy otrzymać już informację z Sądu Apelacyjnego ,ze wpłynęła apelacja PZU na powołanie biegłego rewidenta z BDO a rozpatrzenie apelacji prze Sąd powinno nastąpić na początku grudnia tego roku.
Oficjalny komunikat goodyeara był,ze bedzie zwiększał udział w firmie Dębica poprzez zakup akcji Dębicy bezpośrednio na GPW lub poprzez pośrednika. Byc może już pośrednik to robi jeśli to robi to się nie dowiemy tak szybko kto to skupuje dopiero jak goodyear ujawni ze zwiększył swój udział w firmie Dębica ale to trochę potrwa az pośrednik skupi 5%akcji Dębicy.