Dzień zakończył się wzrostem ( !) 4,62% dzięki temu że na fixie ktoś łyknał 400 papierów po 1,36.
Obrót 3036 akcji wszystko między 1,29 - 1,31.
Przy bardzo dobrej sesji dodam.
Wygląda na to że smiecia z trendu spadkowego może wyrwać dopiero
a. Sfinalizowanie transakcji z JWC
b. utrzymujące się dłuższy czas dobre nastroje na parkiecie.
Na otwarciu oczywiście zostało skorygowane podbicie kursu na wczorajszym fixingu , więc mamy oczywiście -2,22%
Cena 1,33 zł.
Na 1,33 ukryte kupno. Jak dowisi do fixa to sprawdzę delikwenta.
Otwarcie 1, 35 podbitka, ale przed chwilą ktoś sypnął ponad 11 k papieru po 1,31 i mamy -3% czyli normal na śmieciuchu.
Sentyment na rynku marny , Grecja może zbankrutować w każdej chwili.
Ostry fajne te Twoje raporty. Człowiek przeczyta i juz wszystko wie i moze np pracowac zamiast patrzec na notowania. Jakbys taka usluge chcial na komorke uruchomic........
Milego dnia
Poszło ponad 20 kilo papierów rano po 1,31 i 1,30 ( w dwóch porcjach) ale UWAGA po południu ktoś łyknał z prawej ponad 20 kilo po 1,36 do 1,40 .
Zamknięcie powinno być właściwie 1,40 ale na ścierwie działają podstępne siły które na fixie zbiły 200 akcyjkami kurs .
Znaczy się komus zależy by jeszcze nie urosło zbytnio......
Pytanie za 100 punktów - czy zmienia się nastawienie do ścierwa konkretnie, czy też te łyknięcie z prawej wiązać nalezy z ewidentnym "skokiem na budowlankę" dzisiaj
Polimex 12,78% w górę , PBG po masakrycznych spadkach dziś również 5% w górę a patrząc intraday to od dzisiejszego dołka tez ponad 10%.
Oby tylko Jankesi nie zepsuli wszystkiego albowiem właśnie teraz S&P testuje ( który to już raz!) tegoroczne dołki.
Bardzo rzeczowe te Twoje raporty' Ostry', bardzo mi się podobają , choć trochę wątpię w to wybicie bo sytuacja na szerokim nie jest za ciekawa. I nie wiadomo czy to się zmieni w najbliższym czasie, bo bankructwo Grecji wydaje się nieuniknione. To może być czerwony październik, Pozdrawiam
byłyby jaja gdyby w takim otoczeniu jakie jest wyszło info o sprzedazy działki i pozyskaniu kapitału po czym leszcze np z petrola i innych zdegradowanych cenowo spólek po takim infie zaczeli pompowac kurs BLI...
bo w co oni maja teraz ladowac pozostale grosiki ??
nawet Petrol juz chyba nie wstanie z kolan...
To jedyna szansa dla takiej , malo znanej spolki jak BLI idealnie nadającej sie do spekulacji
Sytuacja na szerokim rzeczywiście nieciekawa ale spółki budowlano - deweloperskie zaliczyły takiego doła że mogą się zachowywać mimo wszystko lepiej od rynku.
Większośc z nich jest wyceniania niżej niz w dołku ostatniej bessy.
Mimo wszystko gdybym miał w tej chwili coś kupować to kupowałbym właśnie dobrą budowlankę.
Od razu zaznaczam że w przypadku Black ścierwa zalecana jest duża ostrożność.
Ps. Na 1,36 ukryta podaż.
Obraz prawie taki sam jak wczoraj, spokojne podbieranie akcji od zniechęconych i wystraszonych , a na koniec kilkoma akcjami "ustawianie kursu na fixie"
Wolumen 23 tys akcji większość poszła po 1,36 zł.
Moje osobiste zdanie - w tej chwili , po tej cenie , nie warto sprzedawać tych akcji.
Widać jak na dłoni że ktoś zbiera. W każdej chwili moze pójść w górę.
nie strasz wzrostem... ja dopiero mam zamiar zebrac...
czekam na fale kulminacyjną.... mysle, ze do koniec paźdz - polowa listop skubne troche i bedzie to w sumie 50% mojego kapitału przeznaczonego na BLI... na razie mam zainvestowane 10%... licze na 1,10 ???? :-) Grecja napewno padnie , tzn strefa euro odpusci im dług i powróca do swojej dawnej waluty... a co za tym idzie kursy akcji poleca na łeb na szyje przedewszystkim banków... bo trupy z szafy wylezą po bankructwie Aten... a reszta spolek poleci rykoszetem i BLI tez pewnie
A zapomnialem... byc moze bankructwo Greece juz z biegiem krótkiego czasu bedzie w cenie...
bedzie kolejny problem....
Hiszpania i Italo disco.... bedzie conajmniej ciekawie i krwawo...
Niestety nie da sie okreslic w czasie konca perturbacji na giełdach... moze rok , moze jeszcze dwa .. a moze wiecej ?
O tym że Grecja jest bankutem każdy juz wie.
Gra toczy się w tej chwili o to by ochronić strefę Euro przed całkowitym rozpadem.
Jeśli w sposób niekontrolowany rozszerzy się "grecki wirus" upadnie wszystko.
Europa ( ba nawet Świat) w epoce globalizacji jest silnie powiązana, wszystko poleci jak wielkie domino.
Hiszpanie, Włosi , Francuzi , Niemcy - wszyscy są umoczeni w greckich papierach, a kto w ich papierach?
Niemcy, Brytyjczycy?
Świat który znamy przestał by istnieć.
Podoba mi się Twoje humorystyczno -pesymistyczne podejście do inwestycji i do black ścierwa Ids , ale niestety Twój scenariusz wydaje się bardziej prawdopodobny niż ostrego.Pozdrawiam.
Ja nie mam żadnego scenariusza, patrzę na rynek i mówię ( a w zasadzie piszę ) co widzę.
A widzę że że ktoś stwierdził że budowlanka jest tania i kupuje.
Więc niewykluczone że na ścierwie będzie też odbicie. Może krótkoterminowe ale będzie.
A słowo ciałem się stało
Wolumen niecałe 40 tys papierów , 1,44 zł czyli prawie 10% w górę i śmiem twierdzić że jeśli dobre nastroje na rynku się utrzymają to jeszcze nie koniec.
Ścierwo kontynuuje podejście, kurs 1,54 zł - wzrost o ponad 7%.
Jeśli utrzyma podejście pod 2 zeta zupełnie realne.( oczywiście jeśli na rynku nastroje dopiszą)
Nie dzieje się nic ciekawego , nastroje na rynku utrzymują się dość dobre więc ścierwo kontynuuje podejście.
Kto wie , moze ostatni kwartał roku da coś zarobić posiadaczom akcji.
ale tu można korbe zrobic...
Gdyby tylko wiekszośc matołków nie miala ochoty nabijac kabzy tylko Krauzemu i widziala tez inne spółki...
brakuje tutaj jazdy... wystarczy 1-2 dni wzrostu ok 15-20% i "leszczyna" by sie zainteresowala...
bo wzrostów z tytułu analizy fundamentalnej to tu chyba nie bedzie
zaczyna mnie denerwowac ten papier...
na tle innych spółek tu jest nędza...
wieksze emocje ma nieboszczyk w trumnie niz investor na BlacK LioNie........
co za gniot... co za obroty
Otóż to
Papier był zbierany moim zdaniem na minimach przez jedną grupę osób ( a może nawet jedną osobę) które teraz nie sypią.
Stąd wzrosty na małych obrotach , jest szansa na dynamiczniejsze wyjście w górę bo budowlanka ma teraz swoje 5 minut na GPW ( co jakiś czas temu zauważyłem , stąd w moim portfelu 75% to akcje właśnie tych spółek)
Ten moment kiedy zacznie kupować ulica ( być może zbiegnie się to z dawno oczekiwanym infem) będzie dla mnie momentem pożegnania się ze spółką.
He he ostatnim razem czekaliśmy na 4zł ja dokupowałem za 2,80 a teraz cieszymy się że być może będzie 2zł, i tak plecy i tak,ale jaka radość ,że nie takie wielkie jak były na poziomie 1,27.
No tak, cena mozna powiedzieć jest atrakcyjna ale strach brać przy takiej płynności.
Poza tym sentyment do branży dalej negatywny, a zwała na świecie tuż tuż.
Black ścierwo raczej jej się nie oprze.
Ale zakup akcji przez Zientarę to sympatyczny gest, może uda mi się spieniężyć w tym roku posiadany pakiet po godziwej cenie.