dobra spolka o stabilnych przychodach ale za "ciezka", mysle, ze zobaczymy na niej poziomy jakich dotad nie widzielismy (patrz PBG); spuszczą powietrze by moc potem latwiej pompowac; dobrze tez byloby aby WIG tak jeszcze z 20% poszedl w dol i oczyscila sie wreszcie atmosfera, bo bez tego dlugoterminowi nie wejda ponownie a tylko beda krolowac chlopaki w krotkich spodenkach a tu dzentelmow nam trzeba z glebokimi kieszeniami;
sam przestrzelilem z zakupami na sporej czesci portfela, bo "lapalem okazje" ...
bylo na odwrot...
zmylil mnie ten 3 rok i impreza w USA w przyszlym roku i wyplywajace dla inwestorow stad wnioski. a tu nam taki pasztet zafundowali.
nie licze juz na szybkie zyski ale patrze bardziej dlugofalowo.
Typowa polska mentalność - zero pozytywnego myślenia tylko pesymizm. Uczmy się od amerykanów. Nie pasi mi to czy owo to zapominam i nie wracam. A tak to co nie którzy ciągle to samo - kurs Cersanitu 2 zł i ........ A może tak- po emisji nowej serii H mogę kupić nowe za 10 gr. Czy to nie jest pozytywne. Nawet te 2 zł to dużo. ( 2000%) . Ale jak pisałem są ludzi którzy dużo mówią a nic nie robią i są tacy co mało mówią a swoje robią - kupują od przestraszonych akcje. Jeżeli będzie tak jak ostatnio to mając 1000 akcji mogę kupić 500 za 50 zł. To jest matematyka właśnie. Za pół roku gdy akcje wrócą do powiedzmy 15 zł zysk 150000% - (50 zł + koszty + podatek ). Więcej optymizmu .
gdyby nie czujnosc to bym siedzial i plakal bo kupowalem cerse powyzej 12szt
gdyby nie czujnosc to bym siedzial i plakal bo kupowalem barlinek powyzej 3zł
gdyby nie czujnosc to bym siedzial i plakal bo kupowalem trakcje powyzej 2,75zl
gdyby nie czujnosc to bym siedzial i plakal bo kupowalem jago po 0,9zł
gdybym byl niepoprawnym optymista, a do tego mnie namawiasz, to dzis bym bym ubozszy o jakies 210tys a na to mnie jeszcze nie stac...
czasem trzeba kierowac sie innymi przeslankami niz emocje i przywiazanie, bo to zludne;
z drugiej strony sa bezduszne maszyny uzbrojone w wyrafinowane algorytmy, podpiete do laczy o jakich my mozemy pomazyc a wszystko po to aby przyniesc swojemu Panu to czego od nich oczekuje: MAX ZYSK;
A ten swoje skacze z forum na forum i pisze jaki to sprytny i zarabia na GWP. Money się znudził tam pisałeś 3.5 za sztukę. Gdy by nie polska mentalność i prymitywizm pokoleniowy dziś Polska wyglądała by zupełnie inaczej . Powtarzam M. Rey pisząc o polakach miał absolutną rację. Polacy po żydach są najbardziej znienawidzeni i uważani za złodziei kombinatorów nie szanujący swoich rodaków w kraju i zagranicą i w ogóle do d.... Już nawet Stalin miał najgorsze zdanie o polakach i dlatego między innymi Katyń i inne miejscowości. Paradoksalnie dla Polski najlepszy okres rozwoju i względnie szczęśliwego życia to PZPR. Nie pacz na propagandę Solidarności którzy tak naprawdę chcieli dostać się do koryta. Za jakieś 100 lat może podręczniki do historii o tym coś napiszą .