Raport EBI
typ raportu Raport bieżący
numer 22/2011
data dodania 2011-09-27 08:47:58
spółka ViaGuara
Podpisanie Listu intencyjnego
Zarząd Spółki ViaGuara S.A. niniejszym informuje, iż w dniu 26.09.2011 roku, Spółka podpisała list intencyjny na mocy którego uzyskała prawo negocjacji zakupu przedsiębiorstwa PHUP PIMSTAL.
Niniejszy list intencyjny zawarty jest do dnia 20.10.2011r. w którym to czasie Strony postanowiły do przeprowadzenia badania Due Diligence i ostatecznie zadecydowania o podpisaniu odrębnej umowy na zakup udziałów w przedsiębiorstwie PHUP PIMSTAL.
Podpisanie listu intencyjnego jest potwierdzeniem przyjętej nowej strategi dla Spółki w zakresie jej działalności.
Podstawa prawna: § 3 ust. 2 pkt 2 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".
Osoby reprezentujące spółkę:
Piotr Jurkiewicz - p.o. Prezesa Zarządu
Grzegorz Książek - Wiceprezes Zarządu
pisanie o tym,ze podpisanie listu intencyjnego jest potwierdzeniem nowej strategii jest tylko potwierdzeniem,ze traktuja akcjonariuszy jak niemyslacych jelopow i niczego wiecej-dobre intencje to nie wszystko- podaja kolejny termin,po uplywie ktorego tzn.ostatniego dnia przed polnoca bedzie mozna przeczytac w komunikacie,ze niestety ale mimo dobrych intencji spolka okazala sie fe i zostala uznana za niegodna przejecia przez nasz wspanialy HOLDING(ale swoja droga firma niczego sobie
Za co kupią ? wydaje mi się, ze to jest propozycja na co chcieli by przeznaczyć środki z emisji akcji, nie wiem na ile procent, więc, ja bym to odbierał pozytywnie, że nie chca kasy z nowej emisji przejeść, tylko przeznaczyć na konkretny cel.
To chyba lepsze niż emisje przeznaczane na n-tą kampanie marketingową napoju. Co z tego wyjdzie, to chyba głównie zależy od tego jak się uda do tego przekonać akcjonariuszy.
ale ryzyko na ten moment widzę takie, ze jak to nie wyjdzie to trochę się obsuniemy, a jak wyjdzie to mocno pójdziemy w górę.