• ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~Hubert Hochel [83.23.94.*]
    Witam mam duzy problem wystawilem laptop na polskim serwisie i napisal do mnie Pan z Londynu i zaoferowal pewna kwote. Nastepnie wykonal jakies operacje przez ten wlasnie bank i dostalem informacje z tego banku ze zablokowali z jego konta 50eur i jak okaze dowod wysylki to mi je przeleja. Nie rozumiem szczerze o co tu chodzi bo laptop mial kosztowac 330 a nie 50eur. Mam nadzieje ze ktos z forum mi powie o co chodzi i co mam zrobic pozdrawiam i przepraszam za brak polskich znakow. prosze o szybka odpowiedz
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~Kuba [83.14.58.*]
    Pewnie jakiś przekręt. Odpuść sobie.
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~ramzes1234321@vp.pl [109.243.112.*]
    a jakie potwierdzenie dostaleś? prześlij na ramzes1234321@vp.pl bo prawdopodobnie to oszustwo ja tez wystawilem swojego notebooka i ktos z londynu chce kupic a ja nic z tego nie rozumiem. Że niby jak wyśle paczke do niego i powierdzenie na podany mail to bank odblokuje przelew i dojda do mnie pieniążki
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~dontbistjupid [193.0.242.*]
    oszustwo
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~Magda [77.253.63.*]
    No niestety, ja swoją sukienkę ślubną wysłałm do Nigerii 2 dni temu. Dopiero dzisiaj siostra znalazła wasze forum. Mam nadzieje, że paczkę da się cofnąć.
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~wilczek [178.73.36.*]
    to proste gluptasku, po okazaniu dowodu wysylki dadza ci zaliczke 50, a jak towar dotrze do kupujacego to dostaniesz reszte. Zbyt czesto rozne cwaniaki z PL wysylaja cegle albo karton papieru zamiast towaru z aukcji
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~wprdlj [83.25.240.*]
    Nigeryjczycy ci placa za naganianie?
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~jania84@ymail.com [77.252.122.*]
    Witam!
    Dałam się złapać!
    Czy udało się odzyskać paczkę???
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~klaudiakarwacka@gmai [83.20.255.*]
    to jest szejka z nigeri ktora sie podszywa pod bank i okrada ludzi wlasnie sie zorientowalam i probuje zeby wrocila do mnie przesylka ktora juxz jest w nigeri
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~Anna [46.186.78.*]
    Ze mną tez skontaktował się kupiec podający się za obcokrajowca i poprosił o przesłanie paczki do Nigerii. Pieniądze za transakcje miały zostac zdeponowane w ROYAL BANK of CANADA i miałam je otrzymać po przeskanowaniu do banku dowodu wysyłki.
    Dostałam nawet pięknego maila z Tego banku z potwierdzeniem całej operacji( oczywiście fałszywe). Moja obawę wzbudził adres mail z którego przyszło to potwierdzenie RBC_manager@accountant.com. Sprawdziłam i Royal bank of Canada nie obsługuje domeny accountant.com
    Skontaktowalam się z tym bankiem by potwierdzili ze takie środki zostały zdeponowane pod moja konkretna transakcje. Odpowiedzieli ze to Oszustwo.
    Przestrzegam wszyskich - ten mail od oszusta podszywajacego sie za pracownika banku RBC z potwierdzeniem operacji wyglądał bardzo profesjonalnie. nie dziwie się ze moZna było się nabrać.
    Moje ogłoszenie oszust znalazł na trojmiasto.pl - uważajcie.

• Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~Anna [164.126.174.*]
    Witam,
    wszystkich ja również próbowałam sprzedać suknię na trojmiasto.pl i również odezwała się do mnie Pani Monica z Kanady, która chce kupić sukienkę ślubną dla siostry z Nigerii (tak bez przymiarki zdziwiło mnie to) i tu sytuacja się powtarza otrzymałam maila z adresu:
    royalbank_manager@accountant.com , że pieniądze już czekają do wysyłki i jak tylko zeskanuję im dowód nadania przesyłki, to bank przekaże mi pieniądze. Ale mail był zbyt komercyjny jak na bank. Dlatego nie wysłałam sukni tylko odwiedziłam kilka forum, a oszustom napisałam, że czekam na pieniądze i dopiero wyślę towar.

Dziękuję moim poprzednikom za dokonanie wpisu. Dzięki nim nie stałam sie ofiarom oszustwa
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~Asia [82.145.80.*]
    No ładnie :/ Dostalam dokladnie taka sama oferte kupna sukni ślubnej jak pani Anna. Tez napisala do mnie mrs Monica z Kanady i chciala kupic suknie dla siostry z Nigerii. A ja sie zastanawialam czy nie wyslac jutro paczki. Dzieki Wam wszystkim! Gdyby nie Wy zrobilabym to i stracila nie tylko suknie ale i kupe kasy na przesylke.
    Jak można być takim oszustem?!
    Pozdrowienia dla wszystkich dzięki, którym nie popełniłam tego błędu z wysyłką.
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~caroleenka [89.77.141.*]
    WITAM!!
    NIE WYSYŁAJCIE SUKIEN, CZY INNYCH RZECZY DO ŻADNEJ PANI MONIKI Z CANADY!! OSZUSTWO!!!
    WŁAŚNIE JESTEM W TRAKCIE TWORZENIA MAILA DO ROYAL BANK ALE COŚ MI TO TU NIE PASOWAŁO OD POCZĄTKU.....

POZDRAWIAM|!
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~JJ [217.153.87.*]
    Mnie dopadła podobna sytuacja w piątek w sprawie sprzedaży mojego auta.
    Napisała do mnie sierżant wojsk Charlotta Larsson i chce kupić auto, wpłaciła do RBoC kwotę + opłaty dla 'shipping agency' w Londynie, którą sam muszę wcześniej opłacić, a później dostanę z Banku całą kasę (mam też potwierdzenie mail że kwota za auto + opłata dla agenta zostały zdeponowane w banku). Adres mail do Banku jest inny rbcc@in.com ale zasada taka jak opisaliście więc zastanawiam się czy to już nie pora żeby zgłosić to na Policję?
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~fatalka [95.40.47.*]
    ja jestem w takiej samej sytuacji. wojskowy chciał kupić ode mnie auto dla córki. tylko wczesniej mam mu wyslać 1100 euro dla agenta... tylko najlepsze jest to ze gościu chce to auto do londynu a mieszka w hiszpanii - oszustwem tu śmierdzi na kilometr~!!! strzeżcie się.
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~cosca [84.38.31.*]
    Witajcie moje ogłoszenie także znaleźli.. Chciałem sprzedać telefon na trojmiasto.pl Ten sam schemat z bankiem, wyśle paczkę podam list przewozowy, bank przeleje mi pieniądze. Uważajcie oszuści.
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~moniiisiiia [83.11.44.*]
    Ja właśnie mam podobną sytuację napisała do mnie Mr. Betty Morgan z Kanady i chciała żebym wysłała sukienkę ślubną na adres W nigeri do Ibrahima Abdulraheema (ogłoszenie również znalazła na trójmiesto.pl) i zdziwiło mnie to że gdy spytała o ostateczną cenę podałam jej 700 zł a ona zaproponowała dwa razy tyle a dzisiaj dostałam email właśnie z royal banku że pieniądze czekają i mi je wyślą gdy prześlę im potwierdzenie nadania paczki od samego początku już mi coś nie pasowało ale byłabym skłonna wysłać jutro paczkę lecz "Dzięki Bogu" że trafiłam na to forum i dzięki wam nie popłnię tego błędu. Tylko dlaczego jeszcze policja nie zajęła się tymi ludźmi? Pewnie już nie jedną osobę tak naciągneli oszuści. I to nie na jakieś bezwartościowe rzeczy.
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~Marlena [81.190.70.*]
    Napisała do mnie Pani Monica z Canady (monic1845@yahoo.com), która chciała kupić suknię dla brata, który ma ślub wkrótce w Nigerii. Wszystko wyglądało normalnie, dopóki nie dostałam ostatniego maila. Zamiast potwierdzenia przelewu z banku otrzymałam wiadomość od rzekomego managera banku (royalbank_manager@accountant.com), że procedura zostanie zakończona jak wyślę numer przewozowy paczki. Zdziwiło mnie to bardzo i... znalazłam Wasze wpisy. Dziękuję, utwierdziło mnie to tylko, że jest to oszustwo. Nie wysyłajcie żadnych przesyłek na dane:
    Name: Olawale Abdulsalam,
    Address : A3 Kagoro Close
    City : Tudun Wada
    State : Kaduna
    Country : Nigeria
    Zip Code : 23462
    Tel : +2347036451486
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~Kasia [188.125.45.*]
    Dnia 2013-01-22 o godz. 18:28 ~Marlena napisał(a):
    > Napisała do mnie Pani Monica z Canady
    > (monic1845@yahoo.com), która chciała kupić suknię dla
    > brata, który ma ślub wkrótce w Nigerii. Wszystko wyglądało
    > normalnie, dopóki nie dostałam ostatniego maila. Zamiast
    > potwierdzenia przelewu z banku otrzymałam wiadomość od
    > rzekomego managera banku
    > (royalbank_manager@accountant.com), że procedura zostanie
    > zakończona jak wyślę numer przewozowy paczki. Zdziwiło mnie
    > to bardzo i... znalazłam Wasze wpisy. Dziękuję, utwierdziło
    > mnie to tylko, że jest to oszustwo. Nie wysyłajcie żadnych
    > przesyłek na dane:
    Name: Olawale Abdulsalam,
    Address : A3
    > Kagoro Close
    Country :
    > Nigeria
    Dokładnie to samo u mnie !!! Te same dane!!! Na szczęście zdążyłam przeczytać to forum...Czy coś można z tym zrobić????
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~weronikagrywalska@vp [83.7.150.*]
    tez dostalam taka sama wiadomosc od monica z canady i o identycznej tresci. dobrze ze weszłam na forum bo zostałabym kolejną ofiarą..
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~monki12k [178.37.94.*]
    ja dostałam wiadomość od Rose Oliver z Kanady, zgodziła się na dość wygórowaną kwotę. Suknia miała być dla jej siostry w Nigerii. Nie dajcie się zwieść oszustom!!!

adres, niemal identyczny jak w innych przypadkach:
    Name: Adebukola Ismail
    Address : A3 Rigaza Close
    Tel : +2347086098712
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~sukienka ślubna [77.254.174.*]
    Bardzo dziękuje za info.
    Ja też dostałam taką informacje na maila bo próbuje sprzedać sukienkę.
    To jest jakieś oszustwo.
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA Ponownie mail oszusta Autor: ~123lyska@wp.pl [83.8.252.*]
    Dostałam kolejnego maila tym razem na temat butów ślubnych od: terrycool6@gmail.com Uważajcie!!! napisałam ,że jestem policjantką i prowadzę dochodzenie w ich sprawie. Chyba ich wystraszyłam myślę ,że będę już miała spokój od tych oszustów!
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA Ponownie mail oszusta Autor: ~Besta [89.66.100.*]
    Ja od kilku dni bawię się z tym oszustem i jego Bank of England. Oczywiscie chciał podania danych do pzrelewu, potem przychodziły maile z niby tego banku,ze musze teraz nadac paczkę z towarem za jaki "pan Cool zapłaciła" to pzrekażą środki na moje konto w ciągu 48 godzin. Sprawdziłam w prawdziwym banku angielskim-nikt czegoś takeigo nei praktykuje a maile są scamem (oszustwem) . ozcywiscie sprawa trafi ado wydziału pzrestępczości internetowej policji. W Alegratka.pl mają zablokować tego użytkownika. Nie wysyłajcie Broń Boże żadnych paczek do tego oszusta!!!
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA Ponownie mail oszusta Autor: ~sp [83.28.173.*]
    Ja też dostałam maila od pana Michaela Owen'a. Chciałabym wiedzieć czy ktoś z osób tu piszących zgłosił sprawę na policję??
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~Grażka [95.160.86.*]
    Mam dokładnie ten sam problem, tyle że mnie wyobraźcie sobie straszą już FBI jeśli nie prześlę dowodu wysyłki w ciągu 24h. Na szczęście nie wysłałam im mojej ślubnej sukni ;). Choć nie powiem, że taki dość profesjonalnie napisany e-mail mnie nie wystraszył. Ogłoszenie było na infoludek.pl
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~Stepstiki [37.47.131.*]
    Trzeba być kompletnym bezmózgiem żeby dać się kupić na taki tani numer.
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~Fabio [94.254.246.*]
    Podobna sytuacja jest u mnie niby wysłał pieniądze i czeka za potwierdzeniem.paczkę mam wyslac do Belgii.
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~Patryk [*]
    czyzby melandez fernadez
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~Patryk [*]
    CzeĹÄ,

Jak byĹa twoja noc?
    ZĹoĹźyĹem tÄ pĹatnoĹÄ ponad 4 godziny temu.
    ProszÄ, idĹş, aby wysĹaÄ telefon do mojej cĂłrki.
    CzekaĹa na przesyĹkÄ.
    Mam nadziejÄ przeczytaÄ od ciebie.

2017-10-12 7:30 GMT+02:00 Melendez FERNANDEZ <malendez.g@gmail.com>:
    CzeĹÄ,
    PĹatnoĹÄ zostaĹa dokonana przez Bank
    WysĹaĹem Ci pieniÄdze przez Bank Transfer. SkontaktowaĹ siÄ z Royal Bank
    a takĹźe z powiadomieniem o pĹatnoĹciach.

MoĹźesz sprawdziÄ foldery poczty, foldery lub spam, czy powiadomienia

PoniĹźej znajdziesz szczegĂłĹy potrzebne do wysĹania telefonu do mojej cĂłrki
    adres wysyĹki:

ImiÄ: Martins Edmond
    Adres: Florastraat 96
    2140
    Antwerpia
    Belgia
    +3238085964

Prosimy o upewnienie siÄ, Ĺźe otrzymasz mi e-maila z numerem skanowania wysyĹki i numerem Ĺledzenia:

DziÄki.
    o takie cos dostalem
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~Benia [188.146.196.*]
    Oszust Mój mąż dał się zrobić w balona Ten pan z tym nr tel zamówił jedna rzecz o wartości 13tys zł oczywiście przysłał potwierdzenie wpłaty Jak się okazało po wpisaniu jego nr tel wyskoczył powyższy post, mąż szybko zadzwonił aby wstrzymać przesyłkę ale już było za późno Ostrzegam
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~kazik [95.49.61.*]
    A do mnie napisał Joseph Ratzinger w Watykanu...
    Ludzie,ogarnijcie się,przecież to wali kichą na 1000 kilometrów,jak można dać się w coś takiego wkręcić??? :O
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA -podpowiedź dla Maciusia Autor: ~baca [193.111.166.*]
    moze to jest wyjscie dla Maciusia?pisemka do klientów..jak załozysz u nas konto to czeka na ciebie spadek po wuju np w Kongo który notariusz ci przeleje..zapraszam do oddziału....pomyśl o tym..plany są coraz wyższe,,!!!a rotacja personalu niczego nie załatwi..
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~wydupczona [78.8.13.*]
    Ja z kolei wyslalam laptopa do Turcji, oczywiscie mialam wyslac dowod wyslania a wtedy Royal Bank of Canada wysle mi nalezne pieniadze (1100pln). Po paru dniach czekania na pieniadze okazalo sie, ze minimalny limit transferu to 2000pln. Turek, ktoremu wyslalam laptop`a twierdzi, ze doplacil 900pln. W banku zaksiegowane jest 2000pln i dostane je, jesli wysle przez Western Union (koszt 80pln) kwote ktora doplacil, czyli te 900pln. Naprawde bije sie w piers za moja naiwnosc i glupote, az mi zal patrzec w lustro... No i prawie miesieczna wyplata poszla w zapomnienie ;) A kochana polska policja kompletnie nie gwarantuje, ze odzyskam laptop`a lub pieniadze....
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~Karola [83.2.14.*]
    Witam, ponowny atak oszustów...
    kolejna oferta zakupu sukni ślubnej przez Monica Thomas
    dla brata z NIGERII.

Name: Olawale Abdulsalam
    Address : A3 Kagoro Close

Widać że nasz Olawale ma dużo żon :) i kasy na wesela :)

Przestrzegam przed oszustwem.
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~prosba;) [87.204.79.*]
    A ja mam propozycję ponieważ również dostałam maila podobnego jak Wy, na szczęście od początku mi coś nie pasowało. Podajcie maile z których do Was pisano i napiszę oficjalnie do tego banku, że psują ich wiarygodność i opinię. Myślę, że warto spróbować;)
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~ślubna [89.69.223.*]
    Uważajcie na portalu trójmiasto.pl, wystawiłam suknię ślubną i dostałam na drugi dzień wiadomość od Tyra Smith z Canady e-mail: tyra05smith@gmail.com, oto on:

Greetings,
    My name is Tyra Smith from Canada, how much do you want to sell the Item?

i want you to send me some current picture of the item and what is the
    present condition because am buying as a surprise Gift to Africa so
    tell me the total cost + postage.
    Send me your bank details for me to make the payment.

Account Holder Name :......
    Account Number:....
    Bank Name :.....
    Bank Location:.....
    Swift code:....
    Country :.....
    Total cost + postage :.......

Here below the delivery address for you

Name: Femi Adekunle
    Address: # 30 Ogunmodede Street
    State: Ondo-State
    City: Oke-Igbara
    Country: Nigeria
    Zip Code: 23437
    Phone Number :- +2348081712841

I will be expecting the information to made the payment transfer.

Nice meeting you.

Pani już podziękujemy;)
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~gogo [85.237.168.*]
    Ja dostałam e-maila od Hugo Matins (Czecha) e-mail: hugomat1950@gmail.com, który chce kupić suknię ślubną, którą wystawiłam na trojmiasto.pl i prosi by przesłać do Nigerii na adres

Name : BOLA KAYODE
    Address: No 12, Rufai STREET COCO-COLA
    City: Ibadan
    State: Oyo State
    Country : NIGERIA
    zip-code: 23402
    contact Number : +1238176374961

domyślam się, że to ściema;) A Wy to potwierdzacie.
    Pozdrawiam
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~Nika [37.225.66.*]
    Całe szczęście, że znalazłam to forum!! u mnie schemat był ten sam. Napisała do mnie Tyra Smith z Kanady, ze chce kupic suknie ślubną dla jakiegos gościa z Nigerii.... Bardzo mnie to zdziwiło,ale pomyslałam, że w sumie różni dziwni ludzie żyją na tym świecie. Dostałam identycznego maila z Royal Bank, ze niby pieniądze zostały wpłacone ale dostanę je na konto gdy wyslę potwierdzenie wysyłki. Ten mail wydał mi się ściemą, bo był niechlujny i nieprofesjonalny. Zaczęłam więc szukać informacji na ten temat w sieci i znalazłam to forum. Dzięki za informację bo dała bym się oszukać. Moje ogłoszenie było na nowysącz.pl Oto dane na jakie miałam wysłać suknię;
    Name: Femi Adekunle
    Address: # 30 Ogunmodede Street
    State: Ondo-State
    City: Oke-Igbara
    Country: Nigeria
    Zip Code: 23437
    Phone Number :- +2348081712841

Pytanie brzmi, po co im te suknie?? Nawet nie chce myśleć ile osób już oszukali.
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~lokuhva [83.23.35.*]
    Laptop'a? Czy ty jesteś kretynka'ą?
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~Anna [89.76.116.*]
    Witajcie,

Dziękuję za wpisy, w moim przypadku pan Michael Owen z Kanady chciał zakupić suknię na adres:

Name: Simon Arawole
    City: 2 veryan close orpington
    State: orpington
    Country: UK
    Zip Code: BR53NQ

Całe szczęście, że znalazłam to forum.
    Pozdrawiam
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~martyna86211 [79.163.125.*]
    Dnia 2013-07-25 o godz. 16:24 ~Anna napisał(a):
    > Witajcie,

Dziękuję za wpisy, w moim przypadku pan Michael
    > Owen z Kanady chciał zakupić suknię na adres:

Name: Simon
    > Arawole
    City: 2 veryan close orpington
    State: orpington
    > Country: UK
    Zip Code: BR53NQ

Całe szczęście, że znalazłam
    > to forum.
    Pozdrawiam
    Podpisuję się pod tym, ta sama osoba, ten sam adres. Ja niestety bylam tak glupia i suknie wyslalam. Porażka.
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~anika19 [217.75.62.*]
    Ciekawe w jaki sposób potem te paczki przechwytują?
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~angel [178.159.193.*]
    Do mnie napisała Paula Smith z Kanady tydzień temu....to oszustka z gangu z Nigerii!!! nic nie wysyłajcie
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~Jarek [79.191.200.*]
    Witam. W podobnych okolicznościach również i mnie próbowano naciągnąć na kasę. Na szczęście zorientowałem się w porę, że coś jest nie tak. W moim przypadku niestety podałem adres gdyż ta osoba miała przysłać firmę, która miała odebrać ode mnie i przetransportować przedmiot. Czy ktoś z was zgłaszał to na policji i czy myślicie, że warto to zgłosić. Jak ktoś napisał gang z Nigerii to może lepiej nie iść z tym na policję żeby nie mieć problemów.
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~Jarek [79.191.200.*]
    dodam, że teraz potwierdzenie zapłaty przychodzi z adresu rbc.directtrasfers@accountant.com
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~mm [37.209.139.*]

Ja właśnie wysłałam im suknię.... :/ nie wierzę w to.. ;/ jest jeszcze w Polsce więc mam nadzieję, że ją odzyskam...
    Czy ktoś zgłaszał to na policję? albo dał się oszukać? proszę o kontakt ze mną.
    mmagda009@gmail.com
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~Adam [145.133.51.*]
    Ja właśnie dzisiaj straciłem nowego galaxy s6 dopiero po wysłaniu paczki zorientowałem się ze coś jest nie tak ale paczka juz po za krajem wiec nic chyba się nie da zrobić. Bylem na policji ale powiedzieli ze szanse są zerowe :(
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~123lyska@wp.pl [83.10.186.*]
    Ja miałam taką samą sytuacje paczka miała iśc do Nigerii z suknią ślubną coś mi śmierdziało od początku,ale odrazu napisałam,że wyślę jak dostanę pieniądze,ale teraz już jestem pewna,że nie dostanę. Jutro idę na policję! Ktoś musi to skończyc. Ja dostałam z adresu- spaula943@gmail.com
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~an [85.11.81.*]
    Dnia 2013-09-16 o godz. 18:38 ~123lyska@wp.pl napisał(a):
    > Ja miałam taką samą sytuacje paczka miała iśc do Nigerii z
    > suknią ślubną coś mi śmierdziało od początku,ale odrazu
    > napisałam,że wyślę jak dostanę pieniądze,ale teraz już
    > jestem pewna,że nie dostanę. Jutro idę na policję! Ktoś
    > musi to skończyc. Ja dostałam z adresu- spaula943@gmail.com

Ja wczoraj dostałam maila z tego samego adresu 'spaula943@gmail.com' i od razu coś mi nie grało! Co za świat, sami oszuści.. już nie wiadomo komu ufać a komu nie...