• To staje się chore Autor: ~Boguś [89.231.242.*]
    Jak patrzy się na transakcje to rozsiana panika na akcjonariuszy powoduje że wyskakują oni z domu który rzekomo pali się .Wyimaginowany strach i ogień ku uciesze złodziei. Ale jak już pisałem - jaki naród takie decyzje. To w Polsce przez 20 lat nie udało się stworzyć chociaż namiastkę normalności ,to nie przypadek tylko mentalność polaków i ich egoizm a przede wszystkim głupota. 1000 akcji za ~5000zł kiedy nie tak dawno można było sprzedać za 16000zł. 100 akcji za ~500 zł gdy jak Cersanit przejmował Opoczno można było dostać ~5000zł. Zyski wówczas były bardzo nędzne - nawet do ostatniego raportu. Tak wygląda strach - Made in Poland. Gdyby na Polskę napadli Rosjanie to Polacy poddali by się jak Czesi Hitlerowi. Aha część uciekła by do Niemiec.
  • Re: To staje się chore Autor: ~DonTusk [89.231.254.*]
    Kupujący udają że targują się a sprzedający cieszą się ,że udało im się uzyskać jeden grosz więcej od oferty kupna. Gdy pojawia się możliwość wybicia do góry to natychmiast pojawia się oferta dołująca i tak duża że znów spada. To wygląda tak że kupującym i sprzedającym są ci sami w celu uzyskania jak najwięcej akcji od przestraszonych . Jestem posiadaczem akcji Cersanitu zmuszonym prze przekręt jakim było przejęcie Opoczna za free. Miałem Opoczno za 55 zł za akcję . Dobrze że w U. Europejskiej nikt nie liczy się z Polakami bo Europa cofnęła by się w rozwoju do Czasów Hitlera. Może być tak że jest to celowe zamierzenie Firmy w celu zdobycia akcji za grosze by później wywindować cenę na 25 zł.
  • Re: To staje się chore Autor: ~Inekses [89.231.254.*]
    Gdy akcje jakieś spółki nie opłaca się kupować to proste nie kupuje się a na GPW jest zastój ( brak transakcji ) . Jak to jest że jeśli chodzi o Cersanit to cały czas są finalizowane transakcje. Jeżeli np; brak transakcji przez 25 min to pojawia się oferta kupna za więcej . Gdy zaczyna to być groźne dla kupujących to natychmiast sami zaczynają sprzedawać po niższej cenie byle by zdołować. W USA to nadawało by się do śledztwa . Przekręt . Nadzieja że dający się nabrać straszakom wykruszą się a w tedy akcje wrócą do normy. Jak by nie pisać straszyć to Cersanit cały czas zarabia. A panika jest taka jakby Cersanit miał przynajmniej straty 50 %.
  • Re: To staje się chore Autor: ~max [195.137.161.*]
    Relax. Niebawem nadejdzie chwila na windowanie kursu. Ja śpię spokojnie :)
[x]
ROVESE -12,28% 2,00 2016-08-29 16:49:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.