poczekam sobie te 2-3 latka bo wiem ze te 20zl bedzie.i wtedy to sobie zabaluje.o ja pierdacze co to beda za czasy,miu miu.kazdy z was wie ze kompap to spulka ktura odpali. ale nie teraz,czasy sa cierzkie,miski uspione.tylko spokuj nas ratuje.panowie 100%w 2-3 lata. jaka lokata wam to da?kryzys ucichnie za jakis czas, wiecie gdzies tam to w podswiadomosci.bedzie dobrze;-)
przez te 2-3 lata zamiast na kompapie na takim famie, bipromecie, pampapolu czy plastboxie zarobisz 4x tyle, Lipka przebalował ostatnie półroku i teraz przez niego jesteśmy w dupie, mam nadzieje ze drugie półrocze będzie ciekawsze i te 5 baniek na zarządzanie wróci w ten czy inny sposób do firmy chociażby na skupie akcji. Szkoda gadać początek roku jak OZgraf był wliczany potem zakup BZgrafu oj piękny zamek z 3 na przodzie mogliśmy zbudować ale ktoś dał dupy.... a teraz nawet akcji sprzedać nie można bo spółka ma przestoje na giełdzie związane z totalnym brakiem zainteresowania przez osoby trzecie. Szkoda gadać Lipka z tymi artykułami w parkiecie jakieś pół roku się spóźnił
ps. oczywiście ta wypowiedz jest kierowana do wszystkich tych którzy kupili kompap żeby zarobić a nie ożenili sie z nim na kilka lat,
Nie było art.w Parkiecie to było żle jest to za póżno!
Miałbyć 6 miesięcy temu ??? o czym ,że za 2 miesiące kupi Bzgraf? ,że restrukturyzacja w Ozgrafie się rozpoczeła i potrwa rok??
Kolego jesli nie wiesz co to jest koszt Zarzadu 5 mln to jak można traktwać cię poważnie.
Dla ułatwienia powiem CI ,że w tych 5 mNl jest ok 3,8 mln wynagrodzenie dla ok 350 pracowników przez ok 6 miesięcy (wyłaczająć Bzgraf bo tam jest 2,5 miesiąca).Poczytaj dokładnie raport .
Teraz artykuły i dobre wieście mało dają LICZĄ się fakty i wyniki a te nie są złe i widać duże zmiany .
Może na koniec września nie dociągnie do 12 zł! ale na koniec roku jestem przekonany.
Widać ,że Prezes zbiera akcje .
Obrót powróci np. wystw po 7 zł zobaczysz jak szybko zostanie zebrane.
Przez ostatnie 3 miesiące KMP stoi lepiej niż cała giełda.
Pozdrawiam
zgadzam sie z wertem ze kompap b.ladnie przezyl krach a plynnosc znamy.cale szczescie ze nie ma fundow bo nie bylo by litosci.wystarczy zobaczyc co zrobilil np z takim pamapolem.prezes robi swoje.kupowal akcje z roznych poziomow i ich nie sprzedaje.a sa nawet spekulacje ze dociagnie do 33 pr.do krsyka-ja sie obzenilem z papierem na kilka lat i mam taki horyzont inw.zgadzam sie z toba co do innych wymienionych spolek.a pierwsza z nich -fam sa juz podskubuje.poprawa wynikow i restrukturyzacja zrobila swoje-a kurs ani drgnal-tym lepiej.mozno wciaz tanio skubac/pozdro
..a zobacz lentex;Empik;Bomi i wiele innych..
Kompap przeżył ten dotychczasowy kryzys dobrze.
Myslałem ,że bedzie lepiej po wynikach za 2 kw .
Generalnie uważam ,że Nowy Kompap powinien mieć ok 70 mln przychodu i 3-4 mln zysku na działalnoisi a przy potęznej amortyzyzacji EBIDA ok 10 mln!
I to tylko przy kredycie 4 mln i dużym majątku własnym Kompapu w Kwidzynie.
A wczesniej było 10 mln zł przychodu i strata! Szczekaj cie dlaej na prezesa ale jak zrobi to co powyżej to nalezy się flacha!
Jesli zwiększy jak mówi do 33% to z Knabe i Łłaskawcem bedą mieli 60%+13% Banaszuk razem 73%
Przepraszam ale jestem optymistą!!
I to jest mój prywatny punkt widzenia! Proszę się nie sugerować ale jesli ktoś nie musi to poniżej 10zł odradzam oddawać! Niech [Prezes kupuje drożej!!!