O propozycji zakupu bez tych działek pisałem do spółki ze dwa miesiące temu. A po załatwieniu KW, kupić pozostałe działki. Ale oczywiście mają zawsze jakąś wymijającą odpowiedz. Właściciel chce w całości sprzedać.
a da się tak podpiąć nieruchomość w jakiejś tam koziej wólce pod strefę w innej lokalizacji? najbliższa sse jest chyba w mielcu w podkarpackim a żwirownia w małopolskim..
poza tym, myślę że włąścicel by sprzedał bez tych kilku działek, ale po pierwsze bank może nie chcieć się zgodzić na taki wariant
po drugie jest to niebezpieczne, bo te działki mogą być potrzebne na drogi wewnętrzne, etc, i potem obecny właściciel jak mu się odwidzi to wyśrubuje za nie cenę z kosmosu i będzie trzymał spółkę za "kulki"....
Bez urazy , ale chyba KC i KPC obowiązuje w całej Polsce. Z działkami można robić co się chce , przyrzeczenia , warunki , szybkie obciążenia "kontrolne" / teraz to grosze , nie to co 15-20 lat temu / tylko trzeba wiedzieć jak i chcieć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ona leży w SSE Mielec tylko na dodatek przez ikubator przepsiębiorczości. Żeby leżała bezpośrednio w SSE a nie przez ten inkubator, bo tak może być dzierżawa działki wraz z zabudową od inkubatora. A bezpośredni w SSE to działki są kupowane i samemu stawiane się budynki. A zastaw nie ma znaczenia gdzie on jest.
Na nieruchomościach nia ma prawa zastawu / zastawic można tylko ruchomosci / , można nieruchomość obciążyc Dz.III KW lub wpisać hipotekę Dz.IV KW . Tak gwoli uporządkowania toku Waszych myśli.
zorientowany o tyle jestem ile mi na maile odpisują (przyznam że odpisują na każdego co się rzdko zdarza)
pytałem o to w spółce przy okazji każdego z aneksów... twierdzą że teraz to już musi siąść, a z obligacjami też nie jest tak prosto bo dużo droższe (znając forum zaraz były by głosy żeby zrobić im pozew z "paragrafu Krauzego) o narażenie spółki na straty bo lepiej było poczekać na kredyt), 3% więcej oprocentowania od 13 mln to prawie 4 stówy odsetek więcej w pierwszym roku, a w całym okresie kredytowania np 5 lat da to co najmniej 1,2 mln odsetek więcej.. też bym się bał podłożyć o to tyłek
a poz tym obligacje pewnie też im nik nie da na gębę tylko też pod hipotekę, tyle że pewnie przeszło by bez tych kilku działek
Zgodnie z art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. Nr 183, poz. 1538 z późn. zm.) - dalej ,,Ustawie o obrocie" - zakazana jest manipulacja instrumentem finansowym, którą stanowi, m.in. rozpowszechnianie za pomocą środków masowego przekazu, w tym Internetu, lub inny sposób fałszywych lub nierzetelnych informacji albo pogłosek, które wprowadzają lub mogą wprowadzić w błąd w zakresie instrumentów finansowych, jeśli osoba rozpowszechniająca takie informacje wiedziała lub przy dołożeniu należytej staranności mogła się dowiedzieć, że są to informacje nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd. Na każdego, kto dokonuje manipulacji w ww. sposób, Komisja Nadzoru Finansowego, na podstawie art. 172 Ustawy o obrocie może nałożyć karę pieniężną w wysokości 200.000 zł lub karę pieniężną do wysokości dziesięciokrotności uzyskanej korzyści majątkowej albo obie te kary łącznie.
to sie dalej obawiaj :) :) :)
a ja dostałem maila od prezesa że w poniedziałęk właściciel żwirowni idzie do sądu zapytać dlaczego tak długo a jeśli jeszcze to potrwa to wejdą w obligację i takie padalce jak ty odpadną z gry więc czekaj sobie czekaj :)
Dnia 2011-09-16 o godz. 21:10 ~wizier napisał(a):
> to sie dalej obawiaj :) :) :)
a ja dostałem maila od
> prezesa że w poniedziałęk właściciel żwirowni idzie do sądu
> zapytać dlaczego tak długo a jeśli jeszcze to potrwa to
> wejdą w obligację i takie padalce jak ty odpadną z gry więc
> czekaj sobie czekaj :)
O O O
W końcu , lepiej pózmiej niz wcale
akcja i ty możesz zadzwonić do sądu. ile trwa załatwienie Księgi wieczystej przyniosła efekt