• kto wyrzuca? Autor: ~rekinek [95.160.123.*]
    biorąc pod uwagę, że przy tym kursie nie ma zarobionych na tej spółce to jedynym wyrzucającym mogą być TFI, reagujące na umorzenia jednostek. Tym sposobem zejdziemy do 1 zł. Czas zakopać papiery w ogródku i zapomniec o nich na jakieś 4-5 lat po czym odkopać i sprzedać po 18-20zł
  • Re: kto wyrzuca? Autor: adam.1983 [213.238.111.*]
    Ja tak wlasnie zamierzam zrobic bo sprzedawac nie ma sensu
  • zabawa kursem Autor: ~rekinek [95.160.123.*]
    TFI bawią się kursem że aż miło. Ktoś chce za wszelką cenę wyrzucić kilkaset kilo papiera a ktoś to chce jak najtaniej skupić. W ten sposób w ciągu ostatniego miesiąca przeszło już 500tys. papiera. Albo ING przewala te papiery pomiędzy swoimi TFI/SFI/OFE itp itd (gdyby wywalali na zewnątrz wtedy byłby komunikat pakiet <5%). Albo aviva wywala papier jak popadnie (mało prawdopodobne bo w ich aktywach to jest taki promil, że nawet sprzedaż 500k papiera byłaby kompletnie niezauważalna. Albo akcje wywalają starzy akcjonariusze spółki (Celka, Piechocki, którzy mają łącznie prawie 0,5mln akcji), tyle, że oni za te papiery zapłacili ponad 8pln/szt, więc troszkę byłoby to dziwne. Coś mi się zdaje, że tu następuje jakieś przegrupowywanie/przeparkowywanie papierów i może z tego być niezła jazda.
  • bawili się PEKAESem w lipcu i jeszcze produkowali newsy na forum Autor: ~glina [31.6.130.*]
    to przestępcy w białych kołnierzykach.
  • oczywiście, że TFI, śmierć szmaciarzom! Autor: ~glina [31.6.130.*]
    mam nadzieję, że już nikt nie da się nabrać na zarządzanie tylko sam będzie kupował dobre spółki. a tych nieudaczników na kasy do hipermarketów.
[x]
BERLING 0,00% 6,95 2023-03-13 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.