teraz to chłopie piszesz? a tak to ze 3-4zl bedzie kosztowac.Ty mi nic nie mow ja za 25 kola to gowno kupilem.Nie wiem co mnie podkusilo i juz 15 w plecy
Bo jak kupowaliście przewartościowane gówno na fali spekulacyjnych wzrostów to możecie mieć pretensje do siebie. Teraz to Telliani zarobiło za kwartał prawie 200k złotych i będzie miało coraz lepsze wyniki z racji powiększania sie rynku wina oraz skokowego powiększania kanałów dystrybucji. Przy 80gr po wynikach za III kwartał będzie miało c/z poniżej 10. A po wynikach za IV i za I kwartał 2011 c/z przy tej cenie t bedzie jakieś 4-5max. Przy zyskach z działalności operacyjnej i cały czas będą one rosły.
Teraz to ja patrzę z szeroko otwartymi oczami jak ludzie nie myślą i liczyć nie potrafia. Ale gdyby nie tacy ludzie to jakbyśmy zarabiali.
Cena przy około 1mln zysku i dynamice wzrostu w przęciągu najbliższych 2-3lat kilkadzisiąt procent rocznie. To powinno być c/z w zależności od rynku 15-40. Czyli cena od 2,5 do 10zł nawet.
I to czysto fundamentalnie biorąc pod uwagę sam zysk netto.
nie uwzględniając zwiększania kapitalizacji przez zarząd poprzez plasowanie kolejnych emisji po coraz niższej cenie. to NC i tu 90% spółek w ten sposób zarabia kosztem ulicy
Większościowym akcjonariuszem jest Mera. A ona nie zrobiła nigdy takiego numeryu a jest prawie od początku NC. Po co robić jakieś emisje przy zarabiającej spółce? Coś takioego trzeba robić jak spółka traci a chce się zarobić.