Wygląda na to że to jedne z niewielu , jeżeli nie jedyne spółki ktore mają w/k w okolicy 0,25 i nic w nich się nie dzieje ( czytaj : przynoszą zyski ) . Myślę że będziemy z łezką w oku wspominać te czasy.
Popatrz rowniez na przychody,tendencje , obroty (nie bez znaczenia dla tej spolki), itd i Tfone przestanie juz byc dla ciebie tak atrakcyjny.
Jest juz obecnie wiele spolek o zblizonym C/Z i o wiele wiekszych z kwartalu na kwarla rosnacych przychodach.
a no widzisz...i tu dochodzimy do sedna bo ...tfo nie powiekszyla przychodów ze wzgledu na zaistnienie czynnika jednorazowego, bez niego mamy wzrost o 20% Czyli nie jest tak zle jakby to wynikalo z wyceny rynkowej. Ale w chwili obecnej nie ma co dyskutowac z rynkiem , kilkoma tysiacami akcji można o 50% zbic kurs
A mógłbyś podać te przykłady? Jeszcze trzeba uwzględnić stopień zadłużenia jak mówi się o kondycji firmy. Tfone redukuje długi systematycznie a ostatnie rolowanie powinno obnirzyć koszty obsługi długu. Oczywiście można sobie tak dewagować a kurs i tak idzie w jednym kierunku. Ja sobie cały czas zbieram gotówkę na nowe moim zdaniem promocyjne zakupy.
Zawsze miałem w D... polską ortografię bo to najgłupsza rzecz jaką posiada język polski. Stworzona gównie dla Takich co muszą nadrabiać braki inteligencji umiejętnością rozruzniania dwoch literek:) Najbardziej bawi mnie ocenianie ludzi po umiejetnosciach ortograficznych.
To tak na marginesie ale wracając do naszego Tfona to na najblizsze sesje taki a nie inna struktura akcjonariatu moze byc zbawienna w kontekscie wychodzenia obcego kapitału.
Trzymajcie się Rodacy!!!:) Bo Polacy nie gęsi...i swoj Tfone trzymaja!